Dragi cititori,

daca doriţi să prezentaţi o carte ce v-a impresionat şi nu are recenzie pe site, o puteţi face la această rubrică. Orice recomandare din partea voastră este binevenită.

Cu drag,

Mili & Iasmy

Review overview
3
Coman Iasmina (Elis Iasmy) - Fondator site/Editor coordonator/PR/Admin. grup Facebook-Literatura pe tocuri

18 COMMENTS

 1. UN DUCE DOAR PENTRU MINE – KELLY BOWEN

  Titlul original : I’ve got my duke to keep me warm
  Editura : Alma – Litera
  Anul aparitiei : 2015
  Traducerea : Manuela Bulat
  Număr de pagini : 259

  Kelly Bowen este o tânara autoare de historical – romance care a debutat in anul 2014 , cu romanul de fata, ce a înregistrat un succes imediat , urcand rapid in topul bestseller-urilor New York Times.

  Am auzit pareri bune despre acest volum, pe care deja il aveam in biblioteca dar tot amanam sa-l citesc. In sfarsit, m-am hotarat: l-am citit si acum vin cu cateva impresii.
  Gisele Whitby este o tânara cu un talent aparte: stăpâneste la perfectie arta de a părea altcineva decat este in realitate, insasi supravietuirea ei depinzand de aceasta calitate deosebita.
  Jamie Montcrief , fiul bastard al unui duce, se trezeste gol-pușcă in camera cu tânara Gisele , si pentru prima data in viata lui este uimit : tânara ii propune sa-l angajeze pentru o misiune care implica inselatoria dar si o salvare indrazneata.

  Gisele, o tânara cu maniere de lady, ce se da drept o femeie simpla, si nu doar atat… Are o intreaga rețea de informatori si ajuta femeile abuzate de cei care ar trebui sa le protejeze – sotii lor.
  Cum le ajuta?
  Le face sa dispară , sub o alta infatisare , sa plece departe si sa-si ia fiecare viata de la capăt.

  Sincer, este o misiune aproape imposibila , cere mult curaj si daruire.
  Dar, Jamie este socat cand vede ca , pentru a se asigura ca fetele salvate de Gisele nu vor fi urmărite, aceasta este capabilă chiar si sa dea foc unei case, folosind chiar si un cadavru ..

  Ei, dar haideti sa va detaliez un pic condiția de bastard a lui Jamie, bine?
  Se stie ca bastardul este fiul sau fiica născut/a in afara căsătoriei , da? De obicei facut cu o amanta!
  Ei bine, teoretic da, Jamie era bastard….datorită circumstantelor. Fiul ducelui si al ducesei de Reddick, născut cu doar doua ore inainte de căsătoria părinților săi… Curat ghinion!!!

  Cand descoperă cine este Gisele in realitate si ce vrea sa faca , Jamie este socat.
  Fosta marchiza de Valence, Gisele a fost nevoită sa-si insceneze propria moarte si pe cea a fiicei sale vitrege , pentru a scapa de un sot brutal si abuziv, pervers si dependent de opiu. Acest lucru ii reuseste cu ajutorul valetului sotului ei si al ducesei -vaduve da Worth.
  Dar, dupa patru ani, este nevoită sa revină la Londra , pentru a-l împiedica pe fostul sot sa se căsătorească din nou! Si nu cu oricine…ci cu fiica tânara , timida si supusa a unui conte !

  Incepe sa i se arate fostului sot in plina strada, încercând sa-l discrediteze in ochii Înaltei societăți ; i se arata acasa, cand acesta era ametit de opiu…si nu oricum, ci sarutand un alt bărbat – pe Jamie!

  Credeți ca toate acestea sunt oare suficiente sa-l faca sa renunțe la căsătoria cu tânara mostenitoare? Ei bine, se pare ca nu…
  Ajutata de Jamie, Gisele incepe sa uite toate ororile prin care a trecut , ba chiar descoperă ca poate simți iar încredere , respect si iubire pentru un bărbat.
  Lucrurile se precipita cand este anunțat un bal de logodna pentru lord Valence si presupusa sa logodnica; iar Gisele si Jamie trebuie sa faca in asa fel încât sa-i dea planurile peste cap maleficului lord. De asa maniera încât reputatia logodnicei sa nu aiba de suferit.
  Reusesc, dar Gisele e rapita de fostul sot….

  Ce se intampla? O omoara Valence?
  Reuseste Jamie sa o salveze?
  Cei doi au vreo sansa sa-si traiasca iubirea?

  Cititi cartea! Sigur va va impresiona!
  O carte careia ii dau nota 9,9.

 2. Ma bucur ca ti-a placut cartea, Geo. M-am indragostit de scrierile autoarei. Dupa Hoyt si Jeffries, Bowen vine pe loc 3.

 3. SCLIPIND LA ULTIMUL VAGON ANDREEA BLÂNDU Editura Emia, Blaj, 2013 Pagini: 183

  Mulțumesc Iasmy și Mili pentru întelegerea și susținerea voastră! :*

  Țin să menționez că nu am auzit până acum de această carte, nu știam absolut nimic despre ea sau despre autoare, iar despre editură nici atât… Este vorba de Andreea Blându, o tânără talentată din Hunedoara și acesta e romanul ei de debut, lansat la vârsta de doar 18 ani.

  “Sclipind la utimul vagon” este o carte care mi-a fost recomandată de o persoană foarte specială și trebuie să mărturisesc că mi-a fost foarte greu să mă adun în urma lecturii și să-mi aștern ideile pe hârtie… pe de o parte, pentru că a fost o carte ce m-a bulversat (în special finalul) și pe de altă parte mi-a fost teamă să nu dezamăgesc cu această recenzie…

  “Păstrează-mă în gând… dar ai grijă cum și cât… pentru că… e posibil să-mi doresc să rămân acolo pentru totdeauna…”

  Cartea m-a captivat din primele pagini și a reușit să mă țină “în șah” pe tot parcursul ei, făcându-mă din ce în ce mai curioasă să aflu cum se va termina povestea. Final, care de altfel, m-a dezamăgit… Nu pentru că nu ar fi un final reușit și extraordinar, ci pentru că nu e chiar pe gustul meu (cine știe, cunoaște!!). Cu toate astea nu aș schimba finalul acestei cărți pentru nimic in lume, este… pur și simplu, perfect! 😉

  Descrierea cărții:
  Luăm trenul din Timișoara, cu destinația Brașov. Ne bucurăm de călătorie, alături de tânăra plină de viață, Nidia și misteriosul artist, Eric. Cei doi conversează, mai mult sau mai puțin din politețe, mai mult sau mai puțin ironic, cu dialoguri inteligente și replici picante. Iar ceea ce începe ca o simplă și neînsemnată călătorie, se dovedește a fi povestea vieții lor… și a ta (ca cititor), alături de ei.

  “-Avem de multe ori impresia că ducem o existență superficială, oarecum izolată, și deodată intervine în viața noastră, pe neașteptate o întâmplare aparte care ne schimbă total cursul vieții”.

  Părerea mea:
  Este un roman – o lecție de viață – despre dragoste la prima vedere; despre iubirea adolescentină, acea iubire ce apare întâia oară și “lovește” cu toată forța, acea iubire care te face să simți fericirea în forma ei pură, dar îți dă și să guști pelinul din plin; despre dragostea matură, sceptică și prevăzătoare, dar nu mai puțin profundă!

  “Ori e iubire, ori am înnebunit complet, sau e posibil să fie amândouă! Dacă nu îl iubesc, atunci de ce aștept cu atâta nerăbdare să sune, să mă caute? De ce atunci când mă apropii de el, îmi bate inima cu putere? De ce cuvintele lui au avut un asemenea impact asupra mea? Și el… Ce simte el?”

  O lecție despre cruzimea vieții, trădările ei și relațiile la distanță, despre încredere, prietenie adevărată, oameni frumoși, intrigi și secrete de familie, întâlniri emoționante și despărțiri dureroase.

  “…absența ta mă cutremură, chiar și absent… ești ‘atât de prezent’, dar eu tot invizibilă rămân”.

  Am trăit iubirea lor, am râs, am plâns, m-am emoționat, m-am îndrăgostit, le-am simțit tristețea și durerea imposibilității relației lor… și m-am bucurat extraordinar de mult de conversațiile lor spumoase ce au creat dependență exact ca un viciu. 😀

  Am văzut cum o tânără optimistă și plină de viață, ce se bucura din plin de prezent și trăia viața la maxim, devine, din iubire… pentru iubire, un om matur mult prea încercat de soartă.

  “A trecut mult timp. Perioadă în care am încercat să mă dezleg de slăbiciunea de a mă gândi la tine, dar nu am reușit. Mi-e dor de tine mai mult decât crezi…”

  “…câteodată timpul trece atât de greu, sfidător chiar… mai ales atunci când ți-e dor…”

  Tânăra scriitoare a reușit să redea perfect toate emoțiile înăbușitoare, toate trăirile efervescente, toată durerea halucinantă, toată tristețea sfâșietoare, toată dragostea amețitoare, deznădejdea, dorul, disperarea, tragedia, viața… citindu-le, trăindu-le alături de Nidia și Eric… îți iau efectiv respirația, lăsându-te cu un gol în stomac, uneori un gol emoțional, alteori unul amar…

  “Eram sugrumată de emoție… neputincioasă în fața a milioane de senzații […] simțind cum se topește viața din mine și totodată fiind mai vie ca niciodată. Timpul încremenise, totul în jur era amorțit, dormea, numai noi eram vii…”

  Iar finalul cărții… uff… finalul este cu totul neașteptat! Răvășitor. Cutremurător. Mai presus de orice emoție… mai presus de durere… Mai presus de cuvinte…
  Finalul, pentru mine, a fost unul bulversant! Tulburător! Amar! Un final ce m-a lăsat cu zeci de întrebări. Nu neapărat despre carte, ci despre viață… iar “De ce?” mi s-a învârtit obsedant în minte zile intregi!

  “…nu știi cât ești de puternic, decât în momentul în care ‘să fii puternic’ este singura opțiune care îți rămâne”.

  “Imaginează-ți cum ar fi dacă am putea să visăm la imposibil. Să transformăm realitatea într-un vis… și visul să se stinga într-o secundă…”

  “E amintire, și totuși pare reală. A îndrăznit să privească un vis ce se lovește de realitate, un vis imposibil. Doar pentru că-l privește, el devine probabil uneori. Știe răspunsul… și totuși… se întreabă dacă va deveni vreodată inevitabil”.

  “Te caut pe tine… dar uit că drumurile pe care mă plimb eu sunt diferite de drumurile pe care mă aștepți tu acum…”

  “Te iubesc… mai mult decât ți-am arătat”.

  Cartea “Sclipind la ultimul vagon” a fost un fel de déjà vu pentru mine, până la un punct, și pentru o anumită perioadă… M-am (re)găsit în tânăra Nidia, am (re)trăit anumite situații cu ea și mi-am (re)amintit diferite circumstanțe asemănătoare cu a celor doi… iar acum nu mă pot abține… “De ce?”

  “M-am pierdut printre filele unei cărți… o carte veche, cu mirosul de veșnic impregnat în fiecare cuvânt citit de tine… acolo”

  “…mă găsești printre rândurile astea, fără sens… și știi că încă sunt aici pentru că reușești involuntar… să mă simți în fiecare adiere a vântului, în fiecare oftat special, în fiecare încercare de a respira…”

  RECOMAND cu cea mai mare încredere această carte! Un roman sfâșietor, inexplicabil, psihologic, care te face să traversezi toată gama emoțională!

  Nota mea: 10*/ 10

 4. Denisa,se vede ca ti s-a lipit de suflet aceasta carte,un motiv in plus sa o caut si sa o citesc…. locco_smiley_10

  • Da, Danuta… asa e… cartea asta m-a uns la suflet din mai multe puncte de vedere… S-o citesti! Nu-ti va parea rau! :*

 5. O recenzie emotionanta , transmite placerea cu care ai citit cartea. Felicitari. Cred ca aceasta carte ar fi si pe gustul meu, asa ca…. Alta ispita 🙂

  • Da, Geo… placerea cu care am citit aceasta carte… nu am putut s-o reproduc atat de bine in recenzie… e nemasurata! 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.