Două linii roşii de Alina Şova-recenzie

Editura: Tracus Arte
Numar de pagini: 168
Nota mea: 10/10

De ce ai citi cartea Două linii roșii de Alina Șova?

Am tot citit pe blogul prietenelor mele cititoare despre cartea Două linii roșii. Am citit păreri foarte bune despre cartea scrisă de Alina Șova. Nu-mi plac cuvintele prea pompoase despre cărți, ci opinii pertinente despre stil și modul frumos de a transmite o idee originală, îmbrăcate în emoții diverse. Părerea simplă despre această minunată carte m-a determinat să-mi doresc să citesc paginile cărții.
O întâmplare amuzantă merită împărtășită cu prietenii dragi. Îmi doream să citesc cartea, era pe lista mea, știam că o voi citi într-o zi, dar nu mă gândeam că o voi citi atât de repede. Cei de la editura Tracus Arte mi-au trimis un colet cu alte două cărți, dar nu cărțile cerute de mine pentru recenzie. Surpriza din pachet a fost foarte mare, căci Două linii roșii de Alina Șova era una dintre ele. Concluzia: dorințele se împlinesc întotdeauna.

Despre carte. Spune-ne ceva despre subiect/acțiune

Cartea este un semnal de alarmă. Un avertisment pentru acele suflete care zi de zi se rătăcesc în banal, se agață de un fir de speranță, de pateneri, de situații, de suferință. Și nu se desprind de zona de confort, nu pleacă din bula de nefericire de teamă.
Este o carte despre greșeli, naivitate, încredere oarbă, dar și despre puterea și curajul de a renunța la tot ce-ai cladit în ani de muncă, efort și iubire. Este despre curajul de a te opri, de a te elibera de tot ce ţi-a făcut rău și a creat dependență sufletească. Despre inițiativa de a o lua de la capat, de a se transforma, de a se ridica deasupra problemelor și de a merge mai departe cu fruntea sus.
Doar renunțând la ceea ce nu ești, te poți regăsi cu adevărat – cam acesta este mesajul cărții.
Este o poveste plină de viață, de culoare, de sentimente și emoții, de umor, de vervă. Este o poveste care parcă se întâmplă sub ochii tăi. Sunt pagini pe care nu le citești, le simți, le vezi, le trăiești, le respiri, poate chiar le pui în propriul suflet. Nu pentru acum, ci pentru atunci când poate uiți cine ești și ce vrei de la viață.

Ce ți-a plăcut mai mult? Ce nu ți-a plăcut?

Două linii roșii poate schimba vieți. Da! Două linii roșii poate apropia două suflete, poate suda o relație, poate transforma viața a doi îndrăgostiți. Două linii roșii schimbă viața a doi oameni, care-și doresc cu ardoare să îmbrățișeze fructul iubirii lor.

Tot cele două linii roșii pot despărți două suflete care au fost luate pe nepregătite și nu-și doresc să aibă responsabilități atât de mari.

Două linii roșii poate fi linia finală, sfârșitul, un capitol încheiat, după care scrii ce-ai învățat, cu ce ai rămăas bun din etapa ce s-a încheiat.
Două linii roșii înseamnă dorință, curaj, personalitate, feminitate, încredere, accesoriu, optimism, schimbare, regăsire. Un nou început.
Eu nu am găsit ceva care să nu îmi placă la această carte și în această poveste mdernă. Dar știu cititori, care nu apreciază deloc faptul că în carte se împletesc limba română și limba engleză. E o chestiune de preferință și opinii.

Recomandări
Îți recomand să citești Două linii roșii, de Alina Șova. Cartea te va ajuta să conștiențizezi cât de mult te poți asemăna cu personajul principal. Îți recomand cartea pentru umor și pentru modul inedit și foarte personal în care a fost scrisă.

Editura Tracus Arte

Cartea Două linii rosii de Alina Şova poate fi comandată de pe site-ul Editura Tracus Arte. Pentru a fi la curent cu apariţiile şi reducerile de cărţi, puteţi urmări noutăţile editurii atât pe site, cât şi pe pagina de facebook.

Cartea poate fi achiziționată și librăriile online agreate.

Autor: Laura Apetroaie

7 COMMENTS

  1. Din recenzia ta imi dau seama k ti-a placut foarte mult cartea. Ai prezentat esenta romanului intr-un mod frumos si original. :*

  2. Multumesc Laura! am gasit recenzia ta abia acum, insa ce pot sa spun…poate a sosit la timpul potrivit. Mi-ai facut ziua mai frumoasa. 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.