Dragoste la prima inghititura
Dragoste la prima înghițitură
Iată-ne ajunși și la Gala SuperBlog! Încă o ediție terminată, încă o gală, încă o reîntâlnire cu bloggeri din toată țara… Și ceva în plus: o degustare ca la carte!
La Hotel Arc de Triomphe, locație elegantă din nordul Capitalei, ne-am delectat cu cele mai fine feluri de brânză și vin. Asociația Bloggerilor Olteni și DictionarCulinar.ro ne-au introdus în lumea brânzei și a vinului, nu degeaba evenimentul s-a numit Brânzeturi cum se… cuVin.
Ni s-au umplut paharele pe rând, cu fiecare din cele 6 tipuri de vin, asortate cu mai multe feluri de brânză. Bietele noastre papile gustative nu mai știau unde să se îndrepte mai întâi, delicatese pe alese!
Țin să precizez că nu mă înnebunesc după vin, nu sunt un fan al acestei băuturi. Probabil pentru că majoritatea sunt prea seci pentru gustul meu, de-ți vine să le pui zahăr. Mie îmi plac băuturile dulci, dar dulci ca lumea, după care simți nevoia să bei apă. Cum ar spune Bloggerii Olteni, care te leșuiesc.
După degustarea mai multor tipuri de vinuri, la prezentarea ultimului, Dessert de Corcova, deja nu mai voiam să beau. Erau așa multe, că mă gândeam că plec de acolo pe 7 cărări, însă m-au convins exclamațiile de încântare ale celor din jur. Așa că am întins mâna, nu prea convinsă, spre paharul cu licoarea albă și aromată. Și când mă gândesc că am fost pe punctul de a nu gusta! Mare greșeală aș fi făcut!
A fost dragoste la prima înghițitură! Un gust dulce, plăcut (fără să leșuiască), o aromă discretă și ușor fructată… Așa cum îi spune și numele, un desert delicios! Unul dintre puținele vinuri care îmi plac la nebunie!
Vinul Dessert a fost servit împreună cu brânza Roquefort, celebra delicatesă cu mucegai, atât de apreciată de cunoscători. Deși simplă nu îmi place prea mult, trebuie să recunosc că face o combinație frumoasă cu vinul Dessert. Gustul dulce al vinului atenuează aroma picantă, puternică și înțepătoare a brânzei.
Înainte de această degustare, nu cunoșteam legenda brânzei Roquefort; acum am aflat-o și o găsesc foarte interesantă: se spune că un păstor, văzând o fată, a plecat după ea, nu înainte de a-și ascunde prânzul format din pâine și brânză de oaie într-o peșteră. Întors câteva luni mai târziu, a găsit brânza mucegăită. Așa se pare că a luat naștere brânza Roquefort. Nu știu cât adevăr este în această legendă, însă trebuie să recunoaștem că dă bine și lumea o apreciază. În câteva cuvinte, este comercială.
Ajunsă la finalul degustării, pot rezuma această experiență în trei senzații: vinul – prospețime, brânza – forță, combinația Dessert – Roquefort: armonie.
Foarte frumos articolul. Si inca o data, felicitari pentru ca ati ajuns in finala acestui eveniment! locco_smiley_10
Multumim!
Felicitaari! Este un eveniment foarte frumos, iar voi ati reusit sa ajungeti pana aici. 😀 locco_smiley_10
Frumos <3 🙂 . Felicitari inca o data pentru participare si calificare!!
Multumim tuturor!
Felicitări! 🙂
Este interesantă combinaţia descrisă te tine. Eu am simţit un post gust de umplutură de nuci pentru cozonac în acest caz! 🙂