Meniu: (salată boeuf, friptura de vită, prăjitură cu miere)

Meniu: (salată boeuf, friptura de vită, prăjitură cu miere)

by -
8
friptură de vită,

Meniu: (salată boeuf, friptură de vită, prăjitură cu miere)

friptură de vită delicioasă şi fragedă.

1.Aperitiv: salată boeuf

-zarzavatul şi carnea (fierte în supa de vită) le tăiem bucăţele cât mai mici şi le punem într-un castron
-3-4 cartofi fierţi şi tăiaţi mărunt îi punem în castron (eu prefer să fierb cartofii curăţaţi nu în coajă, cu puţină sare şi vegeta sunt mai gustoşi)
-3-4 castraveţi mari muraţi îi tăiem mărunt şi-i adăugăm în castron (eu folosesc ţelină murată)
-adăugăm 2 linguriţe de muştar, maioneză (cu cartof) şi dacă e necesar puţină sare şi piper
-punem salată în bol sau pe platou şi ornăm cu felii de gogoşar şi castraveţi muraţi

2.Supă de vită:

-strecurăm zeama în care am fiert carnea şi zarzavaturile
-fierbem în apă cu sare, tăiţei sau găluşte de gris, strecurăm, punem în supă şi lăsăm să dea un clocot

3.Friptură de vită:

-tăiem carnea felii puţin mai groase şi o condimentăm cu câteva ore înainte (chiar cu o zi)
-eu fac un amestec din: sare, piper, cury, praf de chimen, praf de coriandu, cimbru, oregano, salvie, boia dulce sau picantă, ghimbir praf (folosiţi ce combinaţie de condimente vă place)
-punem carnea în tavă, apă cât acoperă bine carnea, un păhărel de alcool (coniac, vodka, gin-frăgezeşte carnea)
-lăsăm carnea până se moaie bine şi se rumeneşte (dacă e nevoie mai adăugăm câte un pic de apă)
-puteţi şi fierbe carnea în cratiţă cu apă şi alcool până se moaie şi abia apoi s-o puneţi în tavă la cuptor(cu zeamă)
-serviţi cu cartofi piure sau orez

4. Prăjitură cu miere (VERO)
  • 7 linguri miere, 7 lapte, 250 gr zahăr, 125 gr margarină tartinabilă, se fierb – 2 ouă bătute, 1 linguriţă bicarbonat, 1 linguriţă amoniac, făină cât cuprinde, se amestecă toate. Se coc 4 foi pe dosul tăvii.

Crema 3 ouă bătute pe aburi cu 250 gr zahăr până se întăreşte, când e rece se amestecă cu 1 pachet margarină tartinabilă. Se pune o foaie, crema ,foaie, gem de prune, foaie, crema, foaie. Deasupra se presară zahăr praf. Se lasă până a două zi înainte de a fi tăiată.

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

8 COMMENTS

  1. super meniu!.La salata de beouf,si eu fierb cartofi tot curatati,friptura deliciasa,iar prajitura?-plec la Vero so degust,mmm arata delicios!

  2. Salata Boeuf e puțin diferită de cum o fac eu, de aceea, anul acesta, de Crăciun, o voi încerca pe aceasta! Și voi încerca și friptura de vită după această rețetă. Chiar aveam nevoie de o idee în acest sens! Mulțumesc mult, Arci și Vero pentru rețetele propuse!

  3. Un meniu absolut delicios. In ultima vreme, si eu am preferat sa fierb cartofii curatati si maruntiti, mi se pare mai usor, decat sa ii maruntesc ulterior.

  4. eu indiferent ca fac salata boeuf sau orientala,sau cartofi frantuzesti prefer sa fierb cartofii curatati gata taiati cu putina sare si vegeta,mi se par mai gustosi.

  5. Multumesc Arci pentru retete. La salata boef eu nu pun carne de vita pentru ca nu ne place (mie si sotului) . De abia asteptam sa o facem 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.