Dragoste și ură - Rhidian Brook - Editura Trei
Literaturapetocuri.ro Apariţii carţi Editura Trei Noutăţi editoriale

Dragoste și ură, de Rhidian Brook – Editura Trei – prezentare

Dragoste și ură

Titlul original: The Aftermath

Rhidian Brook

Editura Trei

Traducere de: Ciprian Șiulea

Număr pagini: 368

Anul apariţiei: 2019

   Dragoste și ură un roman extraordinar.

Acum o ecranizare de excepție de la Twentieth Century Fox – Consecințele

“Excelent, original, magistral. O poveste captivantă despre iubire, trădare și răzbunare, într-o lume sfâșiată de război.” – Literary Review

   Hamburg, 1946. Mii de oameni rămân captivi în ceea ce se numește acum Zona de ocupație britanică. Însărcinat să supravegheze reconstrucția orașului ruinat și denazificarea localnicilor, colonelul Lewis Morgan primește o vilă superbă pe malul fluviului Elba, unde se va muta împreună cu soția sa, Rachel, și fiul lor, Edmund. Contrar uzanțelor, colonelul Morgan nu-i obligă pe proprietarul vilei, Stefan Lubert, și pe fiica lui să plece, ci insistă să locuiască împreună.
În această atmosferă încărcată și claustrofobică, fiecare trebuie să se confrunte cu sine însuși pe măsură ce ostilitatea și durerea dau naștere la pasiuni nebănuite și trădări sfâşietoare.
Dragoste și ură este un roman cutremurător despre convingerile noastre cele mai puternice, despre dorințele noastre cele mai adânci și despre forța transformatoare a iertării.

“Superb… Romanul lui Rhidian Brook arată cum forțele politice și istorice pătrund chiar în cele mai intime momente din viața personajelor.” – The Guardian

“Un roman extraordinar, care te emoționează profund și vorbește despre decență, vină și iertare.” – The Independent

“Această poveste magistrală este impregnată de emoție, tristețe și resemnare.” – Mail on Sunday

“O carte morală, dar nu moralizatoare.” – The Times

“Un roman elegant, profund şi convingător, ce reconstituie într o manieră memorabilă o perioadă tulbure din istoria Europei.” – The Herald

   Rhidian Brook (n. 1964) este un foarte apreciat romancier, dramaturg și jurnalist de televiziune.
Romanul său de debut, The Testimony of Taliesin Jones, a câștigat trei premii, printre care Somerset Maugham Award, și a fost ecranizat, cu Jonathan Pryce în rolul principal.
Povestirile sale au apărut în The Paris Review și The New Statesman.

Romanul Dragoste și ură a fost tradus în 23 de limbi și ecranizat de Fox Searchlight, cu Keira Knightley, Jason Clarke şi Alexander Skarsgård în rolurile principale.

Apariţii cărţi

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

2 COMMENTS

  1. Voi citi cartea mai întâi și apoi voi viziona și filmul. Pentru mine cartea oferă aspecte mai ample și oportunitatea de a vizualiza din propria prismă, în timp ce filmul te scutește de vizualizare, în schimbul vizionării. Totuși, de foarte multe ori, din curiozitatea de a observa diferențele, vizionez și filmul. Mulțumim mult pentru recomandare!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.