luna-ucigasaLa Editura Nemira se află în curs de apariţie cartea Luna ucigaşă (The Killing Moon) de N.K. JemisinColecţia Nautilus.

Detalii

Prima parte din seria VISE ÎNTUNECATE

« Străluceşte prin personajele ei remarcabile şi proza fără cusur. » Publishers Weekly

Roman nominalizat la premiile Nebula şi World Fantasy Award.

Oraşul ardea sub lumina Lunii Visătoare.

În străvechea cetate Gujaareh, pacea este legea supremă. Străjerii care menţin liniştea statutului, colectorii, se mişcă nevăzuţi pe acoperişurile cetăţii, învăluiţi de umbrele străzilor prăfuite ale oraşului. Preoţi ai Zeiţei Viselor, datoria lor este să culeagă magia minţilor adormite şi să o folosească mai departe pentru vindecare, alinare… şi pentru uciderea celor crezuţi corupţi.

Dar atunci când o conspiraţie ia naştere chiar în marele temple din Gujaareh, Ehiru, cel mai faimos dintre colectorii oraşului, trebuie să îşi reconsidere intreagă viaţă şi misiune. Cineva, sau ceva, ucide visătorii în numele Zeiţei, pândindu-şi prada pe aleile oraşului dar şi în tărâmul viselor. Ehiru ajunge să o protejeze chiar pe femeia a cărei viaţă trebuia să o ia – altfel întregul oraş va fi devorat de razboi şi de puterea magiei interzise.

Povestea, ce se petrece într-o lume inspirată de Africa şi de Orientul Mijlociu, străluceşte prin personajele ei remarcabile şi proza fără cusur. Fanii lui Jemisin dar şi cititorii lui China Miéville, Daniel Abraham şi Mike Resnick vor fi cuceriţi de atenţia autoarei pentru detalii şi bucuria de a spune poveşti ce se regăseşte în acest roman. – Publishers Weekly

O lume construită atât de minunat încât citorul poate simţi mirosul condimentelor, pe când povestea şi personajele sunt atât de bine integrate în universul construit de autoare, încât nu le poţi imagina luând naştere în oricare altă lume. Jemisin ne dovedeşte încă o dată că este unul dintre autorii importanţi de pe scena science fiction şi fantasy la nivel mondial. » Kate Elliott

sigla Nemira

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.