„Și imediat mă săruți și îmi spui că ai nevoie de mine. Nu-mi place în ce mă transform când sunt cu tine și nu pot suporta starea pe care o am după ce îmi spui lucrurile acelea oribile.”

După ce ne-am întâlnit de Anna Todd - recenzie carte

După ce ne-am întâlnit de Anna Todd – recenzie carte

Titlul: După ce ne-am întâlnit

Titlul original: After
Editura Trei
Traducere: Oana Dușmănescu
Anul apariției: 2015
Nr. pagini: 635

Seria After 1. După ce ne-am întâlnit (After-2014), 2. După ce ne-am certat (After We Collided -2014), 3. După ce ne-am îndrăgostit (After We Fell-2014), 4.  După ce am găsit fericirea (After Ever Happy -2015), 5. Înainte de noi (Before)

Primul volum din seria AFTER

Tessa Young e o fată cuminte, silitoare şi ordonată. După ce intră la universitate şi îl cunoaşte pe Hardin, viaţa ei se schimbă radical. Cu părul lui răvăşit, accentul britanic, tatuajele şi piercingurile, Hardin e complet diferit de băieţii pe care i-a întâlnit până acum. E arogant şi crud – ar avea toate motivele să-l urască. Dar felul în care o sărută trezeşte în ea o pasiune cum n-a mai simţit.
Deşi o respinge, spunând că nu-i este el alesul, Tessa e hotărâtă să insiste şi să-l găsească pe adevăratul Hardin, care a ridicat între el şi lume un zid de trădări şi minciuni.
Tessa are deja iubitul perfect. Atunci de ce se luptă să treacă peste propria mândrie rănită şi peste prejudecăţile lui Hardin vizavi de fetele drăguţe ca ea?
Poate că e vorba de… dragoste?
After a fascinat cititorii din toată lumea. Trăieşte şi tu experienţa de pe internet!

După ce ne-am întalnit este o carte care m-a pus pe jar, la propriu. De la bun început povestea m-a captivat, iar personajele enervante, certurile numeroase cu împăcări, despărțiri, m-au determinat să dau pagină după pagină într-un ritm incredibil fără să țin cont de orele târzii sau de oboseala acumulată.

De la prolog Tessa(Theresa) Young ne transmite ce simte: „eram naivă pe atunci și, în multe feluri, încă mai sunt, dar nu aveam de unde să știu ce mă așteaptă. Întâlnirea cu a mea colegă de cameră a fost intensă și ciudată de la bun început, iar aceea cu grupul ei de prieteni țăcăniți, și mai și. Erau atât de diferiți de toată lumea pe care o cunoscusem înainte și eram intimidată în prezența lor, nedumerită de lipsa de atenție pe care o acordau naturii umane. Foarte repede m-am integrat în nebunia lor, bucurându-mă de ea…
Acela a fost momentul în care el mi-a pătruns în suflet.

Este adolescenta model, a ajuns la facultate cu o serie de burse și este nerăbdătoare să înceapă cursurile. A fost educată de către mama sa de așa natură încât vrea să dețină controlul la tot ce face: săptămâna îi este planificată oră de oră, întotdeauna ajunge devreme oriunde își stabilește, viața ei este precum un ceas, fiecare pas este cronometrat, alarma de pe telefon îi sună frecvent pentru orice nimic și o atenționează dacă este distrasă de altceva, învață la toate materiile și își face temele cu cel puțin o săptămână înainte. Incredibil, nu? Aceste gesturi sunt întregite de o ținută sobră, adoptată în general de fetele ce învață la pension.

Alege să stea la cămin, inițial o oportunitate perfectă, dar nu credea că va da peste o colegă de cameră nonconformistă, plină de tatuaje. Șocul este atât de puternic și nu-i vine a crede că a avut asemenea „noroc”. Inclusiv mama sa este oripilată, nu concepea ca propria fiică să stea în asemenea condiții, dar se consolează cu ideea că nu va fi ispitită de acești intruși.

Tess va conștientiza că nu trebuie să se lasă înșelată de aparențe și să o privească pe Steph, dar și pe prietenii aceștia ca pe un tot unitar, să le respecte viciile și cumva este tentată să descopere cum se distrează această o gașcă de nebuni. Printre ei se află, Hardin, un băiat brunet cu ochii verzi, părul ondulat și privirea de șmecheraș. O intrigă cum o analizează, dar mai ales modul său de a o scoate din propria stare de confort. Amuzamentul său o provoacă să meargă la prima petrecere a frăției împreună cu Steph, să suporte ironiile legate de ținuta sa … austeră și să regrete că a acceptat să pătrundă într-o casă a frăției.

Dupa ce ne-am intalnit de Anna Todd - Editura TreiHardin și Tess, două persoane total opuse, se enervează de fiecare dată când se întâlnesc și în loc să se evite, o simplă privire duce la contradicții. Pur și simplu el știe doar să rănească, îi este greu să poarte o discuție decentă împreună cu domnișoara perfecțiune. Atitudinea ei de puritană îi stârnește cele mai deocheate gânduri, vrea să o scoată din zona de confort, să o provoace din toate punctele de vedere.

Gesturile sale puteau scoate din sărite pe oricine, iar Tess îi este la îndemână, locuiește cu Steph pe care o poate vizita oricând fără să-i pese că ar putea să păstreze o doză de decență pentru liniștea colegei acesteia. Nu-l interesează și pare să fie ceva natural să o viziteze pe Tessa oricând în camera sa. Aceasta este oripilată, ar vrea să-l strângă de gât pentru nesimțirea de care dă dovadă, dar și pentru modul său de a-și face intrarea în cameră, dar nu poate. O captivează cu prezența și chiar dacă nu se știa o persoană cu asemenea ieșiri, acum i se dovedește contrariul.

Ar vrea să stea departe de Hardin, să se gândească la Noah, iubitul ei, perfect pentru ea, să asculte de vocea interioară, să se gândească la furia mamei sale, dar nu poate. Este atrasă de acest băiat rău, plin de tatuaje, precum fluturele de flacără. Știe că își trădează principiile, dar simțurile i se ascut în prezența lui și ajunge să își dorească mai mult de la băiatul misterios care îi este și coleg la un curs.

Deși nu mi-a adresat nicio vorbă tot cursul, Hardin se apropie de mine. Jur că aș putea prezice ce o să-mi spună, cu expresia aceea batjocoritoare pe față.
– Lasă-mă să ghicesc, ești îndrăgostită lumea de domnul Darcy.
– Toate femeile care citesc cartea asta sunt îndrăgostite de el, îi răspund, fără să mă uit în ochii lui.”
„- Sigur ca ești, râde el, ținându-se în continuare după mine pe trotuarul aglomerat.
– Sunt convinsă că nu ești capabil să înțelegi farmecul domnului Darcy. Mintea îmi zboară la colecția imensă de cărți din camera lui Hardin. Nu pot fi ale lui. Nu-i așa?
– Un bărbat nepoliticos și greu de suportat se transformă în erou romantic? E ridicol. Dacă Elizabeth ar fi fost inspirată, i-ar fi spus să se ducă dracului de la bun început.
Râd la înșiruirea lui de cuvinte, dar îmi acoper gura, abținându-mă. Îmi plăceau tachinarea aceasta și prezența lui, dar era doar o chestiune de timp-trei minute, dacă sunt norocoasă-până avea să spună ceva jignitor. Ridicându-mi privirea, îl întâlnesc surâsul cu gropițe și nu mă pot abține să nu recunosc că arată bine în ciuda piercing-urilor.

Tess nu se poate abține și acceptă o nouă invitație la petrecerea frăției, participă la jocul adevăr și provocare, recunoaște că este virgină și scapă la milimetru din mâinile unui bețiv dornic de distracție, iar pașii o duc către camera lui Hardin, singurul loc unde putea să fie liniște și putea să-l găsească. Știe că n-ar trebui să-l caute, dar este amețită de la alcoolul consumat și doar acolo se simte în siguranță.

Numai că de îndată ce ajung față în față nu poarte rezista tentației de a gusta din fructul interzis.

Dar atunci când el își ia mâna de pe fața mea, mă uit la buzele lui încă o dată și simt cum se incinde bătălia dintre hormoni și conștiință.
Dar conștiința pierde, iar eu îmi apăs buzele pe ale lui, luându-l complet prin surprindere.

Habar nu am ce fac aici, dar nu mă pot opri. Buzele mele ating buzele lui Hardin şi simt cum el inspiră adânc. Gura lui Hardin are exact gustul pe care mi-l imaginam. Pot simţi aroma subtilă de mentă în momentul în care îşi întredeschide buzele şi mă sărută. Mă sărută de-adevăratelea. Limba lui caldă o caută pe a mea şi simt în colţul gurii metalul rece al inelului din buză. Corpul meu parcă a luat foc; nu am trăit niciodată aşa ceva. El îşi pune palma pe faţa mea, atin­gându-mi obrajii înflăcăraţi, după care mâinile îi coboară pe şoldu­rile mele. Se trage înapoi un pic şi îmi dă un sărut delicat pe buze.”

Chiar dacă sunt diferite, Steph simte nevoia să o avertizeze pe prietena ei de comportamentul lui Hardin. Trebuie să afle că nu are o imagine simpatică, îi plac relațiile cu avantaje și profită din plin de numeroasele aventuri cu fetele ce îi ies în cale, se distrează și respectă cu sfințenie propria regulă: nu iese cu nimeni.

After (2) Dupa ce ne-am intalnitAr vrea să stea liniștită și departe de Hardin, dar acesta îi apare mereu în cale stârnindu-i furia şi totul pare să devină interesant atunci când îi cere să facă pace și să fie prieteni.

Habar nu am ce are Hardin de mă face atât de sensibilă, în toate felurile posibile. Ideea că m-ar putea folosi mă supără mai mult decât ar trebui. Sentimentele pentru Hardin îmi sunt foarte contradictorii. Îl urăsc acum și peste un minut îmi doresc să-l sărut.”


Mă face să râd și să plâng, să zbier și să țip, dar mai ales, mă face să simt că trăiesc.


Mă urăști și eu nu mai vreau să fiu sacul tău de box. Mă bagi în ceață. Acum îmi spui că nu mă suporți sau mă umilești, după ce am trecut prin cea mai intimă experiență.


Și imediat mă săruți și îmi spui că ai nevoie de mine. Nu-mi place în ce mă transform când sunt cu tine și nu pot suporta starea pe care o am după ce îmi spui lucrurile acelea oribile.”

Și totuși există ă mică speranță din partea lui Hardin.

– Mă faci… mă faci să vreau să fiu bun, pentru tine…vreau să fiu bun pentru tine, Tess.

Hardin Scott este băiatul cel rău, adorat de fete, evitat de prieteni, apreciat în tăcere de profesori, certat cu tatăl natural și ostil cu fratele vitreg, Landon. N-ar recunoaște nici în ruptul capului că tatăl său este rector la universitate, dar preferă să își arate comportamentul rece față de toți cei din jur. Jignește fără să-l intereseze, iar Tess este ceva nou în viața lui, îl enervează doar când o vede și pare să cântărească bine dacă merită să îi acorde măcar o privire. Cu greu dezvăluie din latura sa, dar se contrazice prin gesturi, o vrea și nu o vrea, îi place să o jignească, să fie posesiv, gelos și în același timp pare să îl deranjeze că o face să plângă.

Și totuși se simte foarte bine în prezența ei, coșmarurile nocturne dispar ca prin minune când îi este alături și chiar dacă se ceartă ca doi nebuni, o vrea mereu aproape. Nu-și dorește o relație, dar pare să se străduiască că îi pasă. Latura aceasta întunecată rănește oameni, dar pe Tess o lasă să îi stea în jur, să se împrietenească puțin câte putin cu tatăl său, să-și suporte fratele vitreg care îi este și coleg la facultate.

Chiar dacă mi-a plăcut această carte foarte mult, personajele mi-au întins nervii la maxim. Pe Tess am încurajat-o și am certat-o pentru toate gesturile făcute. Am protestat când l-a rănit pe Noah, iubitul ei în atâtea moduri, tratându-l ca pe o cârpă, nepăsându-i decât de Hardin și se liniștea lui.

Chiar dacă Noah nu era persoana potrivită pentru ea, merita sinceritatea fără să-l rănească, dar nu putea renunța așa ușor la siguranță. Ar fi vrut să se distreze cu Hardin și să continue să-l iubească pe Noah. Am fost furioasă pe mama lui Tess când a exagerat cu anumite aspecte, neinteresând-o de fericirea sau de nefericirea fiicei sale. L-am judecat pe Hardin când a ales să greșească de atât de multe ori

După ce ne-am întânit poate stârni multe controverse, de la bucurie, la nebunie, dar un lucru este sigur, indiferent de situatie, dorești să continui. Vă garantez că volumul 1 nu este suficient.

Despre autorAnna Todd

Anna Todd a câştigat o popularitate imensă pe internet odată cu apariţia seriei After. Locuieşte în Austin, împreună cu soţul ei, cu care a doborât statisticile, căsătorindu-se la o lună după absolvirea liceului. Anna a fost mereu o cititoare împătimită şi i-au plăcut trupele de băieţi şi poveştile de iubire romantice, astfel că acum, când a găsit un mod de a le îmbina pe toate trei, se bucură de un vis devenit realitate.
Pe Anna Todd o găsiţi la AnnaToddBooks.com, pe Twitter la @imaginator1dx, pe Instagram la @imaginator1d şi pe wattpad ca Imaginator1D.
Paramount Pictures a cumpărat drepturile de ecranizare a romanului After.

9,5 puncte/10Editura Trei

 Cartea După ce ne-am întânit  a fost oferită pentru recenzie de Editura Trei.

PS: Această recenzie conține opiniile mele sincere. Întotdeauna prietenilor mei le spun să citească măcar 50 de pagini, dar vouă vă transmit să faceți mai mult de atât și să parcurgeți cel puțin 60.

21 COMMENTS

 1. Superba recenzia ! Si tentanta! Ma bucur ca am primit cadou aceasta carte,asa am ocazia sa aflu si eu povestea. Stiu ca sunt in total 4 carti in serie. Si ma tot intreb prin cate vor mai trece cei doi protagonisti.

  • Ma bucur ca va place, de ceva timp n-am mai citit asa intr-un ritm surprinzator de dubios. Intotdeauna mai fac pauze intre lecturi, dar acum am simtit nevoia sa am continuitate. Dovada sta impresia care mi-a facut-o. Sper sa ii acordati timp si sa va bucurati de ea. Trebuie sa recunosc, astept cu neerabdare si continuarea seriei din toamna, dar pana una alta, arunc si eu o privire pe wattpad 🙂 curiozitatea mea este maxima si pana atunci vizualizam si filmul, asa cum s-a anuntat.

  • Maria, multumesc pentru apreciere. Acum avem un raspuns pregatit, desi nu este unul oficial. Editura are in pegatire acesta carte si cu siguranta ne vom bucura de ea in curand.
   Abia astept sa fie publicata.

 2. Nu am citit cartea. Imi doresc sa cumpar toate volumele (parca sunt trei 🙂 ). Oricum numai lucruri bune am citit despre aceasta poveste. Descrierea ta imi confirma ceea ce banuiam. Mersi frumos 🙂

  • Adevarat Mirela, sunt 3 carti, dar una mai interesanta decat alta. La primul o ia inima razna, se termina criminal si simti ca ajungi intr-o alta nebunie in cel de-al doilea. Volumul 3 este un mister si pentru mine, dar abia astept sa o citesc.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.