Pentru dragostea Cassandrei de Lisa Kleypas

Pentru dragostea Cassandrei, de Lisa Kleypas – Editura Miron – recenzie

Pentru dragostea Cassandrei de Lisa Kleypas

Chasing Cassandra

Lisa Kleypas

Editura Miron – 2020

Număr pagini: 366

Seria Ravenels: 1. Frumos și cu inima de gheață –Cold-Hearted Rake, 2. Vreau să fiu soția ta -Marrying Winterborne, 3. Diavolul în primăvară – Devil în Spring, 4. Un străin frumos -Hello Stranger, 5. Fiica diavolului -Devil’s Daughter, 6. Pentru dragostea-Chasing Cassandra
 ”Totul are un preț, crede el…
Totul, în afară de ea…
Severin este cel mai atrăgător și provocator bărbat pe care l-a cunoscut Cassandra în viața ei, chiar dacă inima lui este de gheață.
Cînd un nou dușman este pe cale să distrugă reputația Cassandrei, Tom Severin va începe să-și schimbe atitudinea față de ea, apărînd-o cu toată ființă lui.
Și acum începe dragostea lor adevărată…”
   Am așteptat cu nerăbdare o nouă carte din seria ,,The Ravenels”. Personaje puternice, îndrăznețe, foarte bine creionate. Autoarea pune accent pe industrializarea și progresul evident din acea epocă și implicarea din ce în ce mai mult a nobilimii…sau nu? Pentru că trebuie să înțelegem că un segment foarte mare a nobilimii din acea perioadă este total împotriva câștigului pe față și a muncii depuse pentru a îți face o situație. Dacă nu ai un titlu nobiliar și nu ai bani moșteniți din familie sau din alianțe prin căsătorie, nu ești acceptat. M-am bucurat și pentru implicarea personajelor îndrăgite din volumele anterioare, astfel că am aflat câte ceva nou despre fiecare.
   Cassandra este sora geamănă a Pandorei, iar după căsătoria suroriii sale, Cassandra are un moment de slăbiciune pe care îl împărtășește cu vărul său. Ea se simte în derivă și nu va ști ce să facă fără vivacea și activa sa soră. Totul îi se va părea fără sens, și pustiu, la toate seratele pe unde va merge. Este frumoasă, curtată, dar tinerii burlaci nu o atrag. Ea crede că va rămâne fată bătrână și îl va ruga pe West Ravenel să se căsătorească cu ea, decât să rămână singură peste ani.

”-Vere West, dacă nu voi fi măritată pînă cînd împlinesc douăzeci și cinci de ani…iar tu vei fi încă burlac…ai vrea să fi stridia mea? West se uită la ea amuțit. Hai să convenim că într-o bună zi ne vom căsători, continuă ea, dacă nu ne vrea altcineva. Eu voi fi soția perfectă. Dintodeauna mi-am dorit doar o familie și un cămin fericit, unde să se simtă toată lumea în siguranță și binevenită. Știi că nu sunt pisăloagă și nu trântesc ușile, nici nu stau îmbufnată prin colțuri. Vreau doar să am grijă de cineva. Vreau să contez pentru cineva. Înainte să refuzi…
-Lady Cassandra Ravenel, o întrerupse West, asta este cea mai stupidă idee pe care a  avut-o cineva, de când Napoleon a decis să invadeze Rusia.”

 Ce nu știe Cassandra, e că la discuția dintre cei doi mai există un spectator fără voie, care o admiră și ar vrea să se sacrifice bucuros pentru ea.
Totul are un preț, crede el…
Tom Severin este un magnat cu afaceri în domeniul cailor ferate. Bogat și carismatic, puternic, își poate satisface orice dorință.
Ar fi simplu pentru el să-și găsească soția perfectă – dar din prima clipă când o vede pe Lady Cassandra, Ravenel este hotărât să o facă a lui. Problema e doar lipsa sentimentelor de dragoste care crede el că nu își au rolul într-o căsătorie.

,,-Voi fi eu stridia ta, îi întrerupse Tom. Se ridică din fotoliu și se apropie de cei doi, care amuțiseră de uimire.
Tom nu-și putea lua ochii de la Cassandra. În privirea ei mirată strălucea o noapte înstelată, cu lacrimi uitate. Liniile siluetei ei senzuale se reuneau într-o invitație la cunoaștere. Dacă ar fi a lui…în sfârșit ar putea și el să cunoască aceea tihnă pe care o resimt alți bărbați. Nu mai trebuia să piardă toată ziua cu bătălii flamânde, din care ieșea la fel de nesătul.
-Eu te voi lua de soție, îi propuse Tom. Oricând. În orice condiții.”

   Tom se pricepea cel mai bine la negocieri de afaceri, nu la o cereri de căsătorie. De la un timp, toate i se păreau plictisitoare. Era foarte bogat, avea tot ce și-ar fi putut dori, afacerile îi erau înfloritare, dar sentimentul de singurătate și pustiu îl apasa. Poate căsătoria cu această domnișoară frumoasă și voluptuoasă l-ar împlini. Totuși, când va fi refuzat, ambiția și dorința de a o face pe Cassandra a lui va crește. Deși se simte singură și un pic geloasă pe toate cuplurile fericite din familia ei care o înconjoară, Cassandra nu dorește o căsătorie doar de complezență. Nu îi pasă că nu are un titlu nobiliar, dar lipsa de sentimente într-o căsnicie i se par total inacceptabile.
   Tom este decis să nu cedeze, vrea căsătorie cu această frumoasă domnișoară. Deși este  oarecum prieten cu partea bărbătească a familiei Ravenel, nu va fi acceptat la mâna Cassandrei. Singura soluție este să o cucerească singur pe această domnișoară. Pericolul vine din partea altor tineri aristrocrati care sunt ruinați și le-ar prinde bine o căsătorie cu o tânără nobilă, cu zestre.
   Când un scandal monstru este pe cale să o ruineze complet, în societate, pe Cassandra,Tom este decis să o salveze. Chiar dacă nu are titlu, banii săi deschid multe uși. Oare va fi de acord Cassandra să treacă peste partea cu sentimentele într-o căsnicie și să se căsătorească doar pentru a salva aparențele?
   Vor reuși cei doi să conviețuiască în această căsătorie? Tom nu crede în dragoste. El a fost abandonat de către tatăl său și a fost nevoit de foarte tânăr să muncească să își întrețină mama și surorile, iar sentimentul de tandrețe îi este complet necunoscut. Veți descoperi citind  această delicioasă poveste de dragoste cum și un burlac convins, un om fără scrupule, se poate încălzi la razele soarelui din familia sa.
  Recomand cu căldură această serie.Tot ce scrie Lisa Kleypas este super relaxant, un pansament de pus la sufletul romantic al fiecăruia dintre noi.

Carte disponibilă pe site-ul Editura Miron

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: , cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți de dragoste

9 COMMENTS

    • Ma bucur Ro.Mie imi da o stare de bine cărțile de La Miron.Abia astept o nouă carte tipărită. Garantat va fi o relaxare!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.