Lansarea romanului „Livrescu” de Mihail Soare

Lansarea romanului „Livrescu” de Mihail Soare

Lansarea romanului „Livrescu” de Mihail Soare

Roberto Kuzmanovic Mihail Soare Mariana PopescuPe data de 24 aprilie 2015 a avut loc la Biblioteca Municipală din cadrul Centrului Cultural Ionel Floașiu din Câmpia Turzii lansarea romanului „Livrescu, semnat Mihail Soare. Cartea a apărut la Platforma editorială Self Publishing din București în octombrie anul trecut. La evenimentul cultural organizat de Roberto Kuzmanovic, fondatorul site-ului bibliocarti.com, au participat tineri actori, membri ai Atelierului de teatru de la Centrul Rațiu pentru Democrație din Turda, interpretând versuri din creația scriitorului Mihail Soare, bloggeri, jurnaliști, iubitori de literatură. 

Livrescu de Mihail SoareDespre „Livrescu”, Literaturapetocuri.ro scria : „Mihail Soare reuşeşte să surprindă prin folosirea unei tehnici scriitoriceşti rar întâlnite. Oferă posibilitatea unei analize pe text vizând următoarele aspecte : interpretare, înţelegere, dezvoltarea abilităţilor literare. Este ofertant prin : complexitatea personajelor, descrierile vieţii rurale, dar și a unor orașe pline de un parfum special, dintr-o perioadă în care parveniţi, moftangii, boiernaşi, venerabili şi stimabili, Tudore şi Roboiace, ghicitoare, slujnice, ţărăncuţe, neveste de toate felurile, politicieni de mâna a cinşpea sunt membrii unei societăți, în mod cert imaginare, dar cu aer de credibilitate, izvorât din talentul magic al scriitorului. Pot fi analizate și frazele, uneori foarte lungi, alteori mai scurte, felul în care sunt construite propoziţiile, argumentarea de operă și alte aspecte specifice.

„Livrescu este romanul în care dragostea, arta, prietenia, viaţa rurală (dar și un calup consistent de viață citadină) se împletesc şi asistăm la o creaţie demnă de lectură obligatorie.”

„Putem compara romanul Livrescu cu o pictură ușor nonfigurativă, pe care nu o înţelegi la început, dar uitându-te cu atenţie vezi liniile bine conturate, tuşele trasate cu măiestrie, textura, compoziţia epică și cromatica aparte, în deplină tonalitate cu tema tabloului.”

Colaboratori / Sponsori / Parteneri media ai evenimentului :

www.zevzecipeveci.com, Pensiunea Milexim, www.bibliocarti.com, www.betoficial.info.

Zevzeci pe veci

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.