EDITURA ARTHUR PUBLICĂ

EDIȚIA ÎN LIMBA ROMÂNĂ A CĂRȚII

HARRY POTTER ȘI COPILUL BLESTEMAT

PIESĂ ÎN DOUĂ PĂRȚI

(SCENARIUL REPETIȚIEI CU PUBLIC)

La mai puțin de două luni de la premiera piesei Harry Potter și copilul blestemat, la un teatru londonez din West End, Editura Arthur aduce a opta poveste Harry Potter în România.

Ediția în limba română a cărții Harry Potter și copilul blestemat. Piesă în două părți (Scenariul repetiției cu public) este disponibilă pentru precomenzi pe site-urile Grupului Editorial ART (www.editura-art.ro, www.editura-arthur.ro) începând de astăzi, 17 august 2016, până în data de 30 septembrie 2016. Prețul unui exemplar este de 42 de lei.

Cartea se va găsi în librării până la publicarea ediției definitive a scenariului, în cursul anului 2017.

Despre carte:

A OPTA POVESTE. NOUĂSPREZECE ANI MAI TÂRZIU

Harry Potter si copilul blestemat

Grafica şi logoul sunt mărci înregistrate © Harry Potter Theatrical Production Limited

© Editura Arthur pentru prezenta ediție

Traducere din limba engleză de Tatiana Dragomir

Hardcover, 15 x 23 cm, ISBN: 978-606-788-073-1

Bazată pe o nouă poveste originală de J.K. Rowling, John Tiffany şi Jack Thorne, Harry Potter şi copilul blestemat este o nouă piesă semnată de Jack Thorne. Este a opta poveste din seria Harry Potter şi prima jucată oficial pe scenă. Premiera mondială a piesei a avut loc pe 30 iulie 2016, la un teatru londonez din West End. Acest volum conține scenariul repetiției cu public și ne invită să luăm parte la un nou episod din saga lui Harry Potter, a prietenilor şi familiei lui.

Pentru Harry Potter mereu a fost greu să fie el însuşi, iar acum, când lucrează până la epuizare la Ministerul Magiei, are soţie şi trei copii care merg la şcoală, nu e cu mult mai uşor.

În timp ce Harry se războieşte cu un trecut care refuză să rămână unde îi este locul, fiul lui cel mic, Albus, luptă şi el cu greutatea unei moşteniri de familie pe care nu şi-a dorit-o niciodată. Când trecutul şi prezentul se contopesc ameninţător, şi tatăl, şi fiul descoperă un adevăr incomod: uneori întunericul vine de unde nu te aştepţi.

Despre autori:

J.K. Rowling este autoarea celor şapte romane din seria Harry Potter, a trei cărţi inspirate din lumea Harry Potter publicate în scopuri caritabile, precum şi a romanului pentru adulţi Moarte subită. Sub pseudonimul Robert Galbraith a scris romanele poliţiste din seria Cormoran Strike.

J.K. Rowling debutează acum ca scenaristă şi este producătoarea filmului Animale fantastice şi unde le poți găsi, care va fi lansat în noiembrie 2016.

Jack Thorne scrie pentru teatru, film, televiziune şi radio. Este autorul pieselor Hope şi Let the Right One In, printre multe altele. Printre scenariile de film scrise de el se numără War Book şi The Scouting Book for Boys, iar pentru televiziune a scris Don’t Take My Baby, care a câştigat premiul BAFTA, The Fades şi seria This Is England. În prezent lucrează la adaptarea trilogiei lui Philip Pullman, Materiile întunecate, pentru BBC.

John Tiffany a câştigat numeroase premii pentru munca lui de regizor, atât de la teatre din West End, cât şi de pe Broadway. Printre piesele regizate de el se numără Menajeria de sticlă, Macbeth, Bacantele, Let the Right One In şi Black Watch. Este director asociat al Teatrului Royal Court şi a fost director asociat al National Theatre of Scotland din 2005 până în 2012.

 

Review overview
4
Drăgan Milica (Mili) - Membru Fondator / PR / Editor coordonator - Admin. grup Facebook - Literatura pe tocuri

9 COMMENTS

  1. Seria „Harry Potter” a fost intotdeauna una dintre seriile cele mai dragi mie, si chiar sunt curioasa in legatura cu noua carte. Totusi, simt un oarecare scepticism, deoarece mi-e teama sa nu fie deja prea „trasa de coada” toata treaba asta, chiar nu as vrea sa raman cu un gust amar legat de asa-zisa continuare a seriei.

  2. Nu ma intereseaza. Nu am citit nimic si nici serialul nu l-am vazut. Am incercat un pic dar mi-am dat seama ca nu e pentru mine. Pur si simplu ma plictiseam. Stiu ca nu se comapara cartile cu filmul dar tot zic pas 😀

  3. Spre rusinea mea, recunosc ca nu am citit nimic din aceasta serie. Nici nu am avut interesul sa o fac. Nu stiu de ce, dar de mica uram numele ”Harry Potter”. Cel putin, filmele nu le-am agreat. Dar cum se zice, nu judeca o carte dupa filmul ei. Asa ca, ma gandesc, incepand cu anul 2017 voi face cumva sa-mi adun si eu aceste carti din seria Harry Potter, voi incerca sa le citesc pe toate si sper ca ma vor incanta. Din cate citesc printre comentarii, seria este chiar buna, ceea ce-mi da sperante spre bine! 🙂 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.