Oh, dragul meu Arrio, unde eşti?Te voi găsi, nu contează ce va trebui să fac pentru asta. dar te voi găsi, Arrio, te voi găsi!"

Te voi găsi, de O.G.Arion

Editura: Librex
Seria ,,Nemuritor”: 1.Ultimul Viking, 2.Te voi găsinemuritor

    Destul de greu să scriu recenzia acestui volum. Nu pentru că nu mi-ar fi plăcut, ci pentru faptul că a fost atât de intens pentru mine, încât cuvintele se învălmăşesc în mintea mea şi vor să se aştearnă cu forţa şi multitudinea lor.

    Te voi găsi a avut asupra mea un efect de magie, care m-a mirat şi pe mine. Asta se datorează în exclusivitate stilului abordat de autoare, care a ştiut să ţeasă o naraţiune demnă să te prindă, să te ţină în alertă, să nu te plictiseşti nicio clipă. Descrierile locurilor prin care trece Victoria în călătoria ei, să îşi salveze iubitul, pe vampirul Arrio, sunt bine definite creând acea impresie de real şi credibil. Personajele sunt creionate cu măiestrie şi ţi se impregnează în minte, le vizualizezi ca şi cum ar fi în faţă ta.

    Deşi este o carte aparent simplă ca şi stil, dacă analizezi mai bine îţi dai seama de complexitatea construcţiei narative, de documentarea autoarei atât în ceea ce priveşte legendele mitologice, destinaţiile, structura şi ierarhia unor caste vikinge, de efecte şi nu în ultimul rând de supranatural. Magie de autor.

Titlul cărţii este sugetiv şi bine ales, iar coperta ce are imprimat un simbol are legătură cu ceea ce veţi descoperi în carte, se regăseşte în poveste.

    Am citit cele două volume –Ultimul viking şi Te voi găsi şi am descoperit că piesa centrală a celor două este, surprinzător, personajul secundar Ian, uriaşul viking, o figură pregnantă, puternică, impozantă, deşi nu este evidenţiat prea tare.
Probabil că mulţi dintre voi, cei care aţi citit sau veţi citit cărţile veţi spune: ,,- nu, domle”, Arrio este personaj principal, el este iubirea Victoriei, despre cei doi vorbim mai mult. Da, sunt în prim plan, da par a fi pilonii principali, dar citiţi cu atenţie şi veţi vedea că totul se învârte în jurul lui Ian.

    Primul volum se încheie oarecum ca şi cum lucrurile ar fi intrat pe un făgaş normal şi liniştit, Arrio pleacă împreună cu Ian să rezolve problema comorii arginţilor, Victoria primeşte mesaje şi este în temă cu fiecare pas al lor, totul pare liniştit asta până când ultimul mesajul cu dispariţia lui Arrio disturbă liniştea. Se pare că era liniştea dinaintea furtunii.

,

Oh, dragul meu Arrio, unde eşti?Te voi găsi, nu contează ce va trebui să fac pentru asta. dar te voi găsi, Arrio, te voi găsi!”

    Te voi găsi aduce acţiunea în prim plan, călătoria Victoriei plină de neprevăzut şi pericole, alături de faimosul Ian. Pe parcursul acestei misiuni de salvare a vampirului ei iubit, li se alătură şi alte fiinţe nemuritoare- o elfiţă, Serena de o frumuseţe aparte şi cu anumite puteri care vor ajuta în crearea unor diversiuni şi aflarea unor informaţii, un nephilim masiv, tatuat-Einar, marele boss al lumii interlope nemuritoare -un fomor, Elatha, dar şi creaturile periculoase care le pun piedici, ce au un scop bine definit.-VAMPIRI ORIGINARI, cei puternici, cei care se spune că sunt greu de învins.te voi gasi oana arion

    Vom călători alături de Victoria din Franţa în Irlanda de Nord, vom trece prin diverse locuri, care aşa acum am spus sunt bine descrise, încercând să descopere cât mai mult din ceea ce s-a întâmplat cu Arrio. Primul gând a fost că a părăsit-o, mai ales că în toată ecuaţia ar fi fost vorba despre o femeie, dar şi-a reprimat gândul ăsta atunci când începe să cerceteze mai amănunţit situaţia. La început Victoria pare că ar fi a treia roată la căruţă, fără să aibă prea multe de spus, sau de pus în practică planuri active. Pare ca un mic spectator. Asta până când furia ei iese la iveală şi decide să acţioneze, iubitul ei era în pericol şi nu putea să stea deoparte doar fiind de acord cu implicarea celorlalţi. Da, Arrio a fost răpit, trebuia să descopere de cine şi de ce. Da, Arrio era ţinut prizonier în subteran, dar unde? Da, avea nevoie de ajutor, dar putea ea oare să stea deoparte şi să privească? Clar, nu! De ce, pe unde trecea cineva încerca să o omoare? Da, este iubita unui vampir, dar totuşi…. Femeia plină de iubire din ea capătă puteri nebănuite şi acţioneză în consecinţă. Vom descoperi o Victorie războinică, capabilă de orice pentru a-şi salva iubitul

     Conjunctura face ca în această ,,aventură” la un moment dat, Victoria şi Ian să se cazeze în aceeaşi cameră. Eu nu ştiu, acum, dar tare am avut impresia că Ian pare puţin îndrăgostit de ea. Poate mi s-a părut şi este numai imaginaţia mea, totul fiind numai acea dragoste prietenească, protecţie ptentru că era iubita prietenului lui, etc. Dar, şi Victoria are oarecare atracţie faţă de el. Adică vezi berseker-ul, mă rog pe nenea vikingul, mare, blond, musculos, cu ochii aia de te fascinau, care ieşise de la duş într- o pereche de boxeri, asta pentru că halatul era prea mic, şi când te uiţi constaţi că îl ai în faţa ochilor pe Mister Univers, cum naiba să nu te ameţească. Şi cred că pe undeva este fascinată de Ian, asta pentru că au există câteva situaţii în care ea chiar rămâne cu ochii pe individ. Ian inseamnă mare, soare, nisip., valuri verzi albăstrui, adieri uşoare de vânt viking. Arrio înseamnă întuneric, sânge, rece.. Deci stop, îl iubeşte maxim pe vampir, şi dacă….asta cu,, şi dacă” o spun eu, na, mă las şi eu purtată pe valurile imaginaţiei. 

     Arrio a fost răpit din cauza sângelui lui. Nu vă spun prea multe, sânge care pare diluat din cauza muritoarei, iubitei lui, deci din acest motiv Victoria va fi la tot pasul vânătă spre a fi ucisă. Odată ce ea dispare din peisaj, sângele vampirului îşi va face treaba.

    Blestemul arginţilor aduce cu sine şi puteri supranaturale, puteri de care Victoria încă nu este conştientă şi nu ştie încă cum să le folosească şi cum să le gestioneze. Veţi descoperi multe despre ea, dar mai ales totul capăt formă în castelul înconjurat de forţă magică, acolo unde se va duce adevărata lupta pentru salvare supravieţuire, atât a lui Arrio cât şi al Victoriei. Nişte ruine asupra cărora s-a aruncat un descântec şi castelul iniţial pare pierdut şi nevăzut de muritori, nu poţi intra, nu poţi ieşi, decât dacă se rupe descântecul, dacă ştii incantaţia potrivită.victoria 2

    Mi-a plăcut că autoarea se foloseşte de documentare şi asupra cântecelor şi poemelor. Există un cântec viking cântat de Ian în carte, şi un poem persan ce se găseşte în cufărul vechi al lui Arrio, care sunt autentice.

   O mare bilă albă autoarei, a făcut ca totul să nu fie numai o plăsmuire a imaginaţiei, ci a îmbinat fantezia ei cu autenticul, dând viaţă unei poveste demne de filmele fantasy de acţiune.

Nu lipseşte stilul ironic, sarcastic şi amuzant al Victoriei, un personaj creat parcă după asemănarea autoarei, dacă mă întrebaţi pe mine, şi asta face deliciul poveştii, şi îndulceşte situaţiile periculoase şi macabre pe alocuri.

    Te voi găsi este o carte cu efect de elf. Magia hipnotică a elfilor parcă s-a coborât asupra cărţii şi a învăluit cititorul într-un hipnotism continuu până la final. Cel puţin ăsta a fost efectul asupra mea, eu o neiniţiată în genul fantasy am ajuns să spun: mai vreau.
Finalul cărţii este intrigant şi ofertant lăsând deschidere către un nou volum poate mult mai incitant şi mai fascinat. Oricum, este atât de bine construit încă deja îţi pui întrebări: Ce Dumnezeu se intamplă, cine, ce, pe bune?

    Când am început să citesc cartea am avut în minte un singur gând, să fiu critică. De ce? Pentru că nu este genul meu preferat şi găsesc câte ceva care să nu îmi placă. Pentru că sunt obiectivă şi să nu mă las influenţată de subiectivism. Pentru că o cunosc pe autoare şi nu vreau să se creadă că îi fac un favor. Pentru că suntem prietene şi trebuie să o critic constructiv. Pentru că nu îmi plac vampirii, trebuie să fie mult prea domni să mă fascineze. Şi….s-a întâmplat că, nu am ce să critic, decât că nu vreau să aştept prea mult următorul volum, că vreau povestea vikingului Ian să fie super puternică, şi în concluzie apă de ploaie critica mea.

    Ce pot eu să spun acestei fiinţe de autoare când m-a vrăjit cu cărţile ei? Nimic, decât că sunt bucuroasă că am descoperit un real talent şi o potenţială doamnă a fantasy-ului.
A..trebuie să spun totuşi ceva de rău: Te voi găsi Oana Arion şi am să îţi cer socoteală pentru că m-ai făcut să plâng alături de Victoria, atunci când pierde o fiinţă dragă. Am plâns alături de ea, şi îmi venea de te ucid cu creionul pentru că ai ales să iei viaţa fiinţei acelea drăguţe.

Ne răfuim noi pe data de 07.09.2016, într-o miercuri,  ora 18.30 la Teatrul de Artă din Bucureşti, acolo unde va avea loc lansarea volumului doi din Seria Nemuritor- Te voi găsi!

Poemul persan care mi-a plăcut atât de mult, cel pe care Victoria îl descoperă printre lucrurile lui Arrio.


,, Să mori în această iubire!
Dacă mori în acesată iubire sufletul tău va fi revelat!
Să mori!
Nu te teme de moartea a ceea ce este cunoscut!
Dacă mori pentru ceea ce este temporal, vei ajunge dincolo de timp!
Să mori!
Taie acele lanţuri care te ţin prizonier în această lume de ataşamente!
Să mori
Să mori pentru ceea ce este efemer şi vei deveni etern”

Esenţele ţări se ţin în sticluţe mici, asta reprezintă Oana Arion şi a ei Serie Nemuritor.
Mulţumesc autoarei, pentru manuscris. 

Autori români

Review overview
5
Coman Iasmina (Elis Iasmy) - Fondator site/Editor coordonator/PR/Admin. grup Facebook-Literatura pe tocuri

20 COMMENTS

 1. Multumesc pentru o recenzie absolut superba. Accept provocarea si ne vom „rafui” pe 7 septemb rie 🙂 🙂 :). Abia astept sa va ravad pe toti!

 2. Imi place prezentarea. Cred ca voi trece cartile din aceasta serie in wishlist-ul meu (care, apropos, datorita recenziilor voastre, se umple si se goleste cam des, la fel cum imi ajuta si portofelul sa se cam goleasca locco_smiley_15 ) locco_smiley_10

 3. Vu siguranta voi lua aceasta carte 🙂 . Am citit primul volum „Ultimul viking” si mi-a placut foarte mult 🙂 . De abia astept sa aflu si continuarea 🙂

 4. De la inceput coperta a fost cea care m-a atras. Ei bine, si titlul a avut o mica contributie. Ceea ce ma bucura este ca exista si volumul 2, deci practic, voi avea parte de o poveste impartita in 2 carti bune. Multumim pentru recenzie, este foarte bine scrisa. Citatul de la sfarsit m-a fermecat.

 5. felicitări pentru recenzie, iasmy locco_smiley_10

  personal, abia aștept să citesc volumul 2!!!

 6. Multumim pentru impresiile impartasite Iasmy. Am si eu cartea pe lista si o astept ca painea calda. :))

 7. Eu o sa o iau pas cu pas. Mai intai primul volum si dupa mai pun bani la saltea pentru al doilea.

 8. Am citit cartea si Oana nu m-a dezamagit 😉 . Mi-aplacut foarte mult. Are exact ce imi place mie:asctiune, suspans, dragoste si umor. Un umor bine plasat, cu replici care iti aduc zambetul pe buze atunci cand nu te astepti. Mi-a placut de Victoria in acest volum 2 si cred (asta mi-a fost impresia) ca de abia in aceasta carte ea este in centrul atentiei (Arrio mi s-a parut a fi eroul principal in „Ultimul viking” ) . Victoria a evoluat mult, s-a scos la iveala multe calitati nebanuite si cred cu tarie ca pe viitor (in celelalte volume) vor iesi la suprafata secrete bine pazite, lucruri nestiute si nebanuite nici de Victoria nici de ceilalti . Mi-a placut de Serena si modul de interactiune dintre ea si Einar 🙂 .
  Ian este un alt personaj placut care insa aici m-a facut sa imi pun cateva intrebari legat de el…..
  Astept si urmatorul volum 😉

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.