EVENIMENT ADENIUM ȘI TIMPUL LA INSTITUTUL FRANCEZ IAȘI

Vineri, 5 februarie 2016, ora 17:00, în sala „Benjamin Fondane” a Institului Francez Iași, Adenium vă invită să participați la dezbaterea „Condițiile libertății în Europa multiculturală”.

În cadrul seriei de evenimente Débat d’idées a Institutului Francez Iași, Adenium și revista de cultură contemporană TIMPUL organizează dezbaterea Condițiile libertății în Europa multiculturală. Având ca punct de plecare două din titlurile publicate de Adenium în colecția Headline, Je suis Charlie? Regândirea libertății în Europa multiculturală (coordonator Sorin Bocancea) și Dialogul religiilor în Europa unită (coordonatori Iulia Badea-Guéritée și Alexandru Ojică), invitații vor analiza o temă generoasă și actuală.
Sorin Bocancea prefațează premisele dezbaterii: „Cum fiecare generație ia lumea de la capăt, și valorile trebuie redefinite pentru fiecare generație. Și în timpul războaielor religioase din Europa, și în timpul atentatului din 7 ianuarie 2015 tot despre libertate s‑a vorbit. Nu a fost ea bine definită până acum? Ba da. Doar că fiecare epocă cere redefinirea acelorași valori, pentru ca ele să aibă eficiență.”

Evenimentul va fi moderat de conf.univ.dr. George Bondor, redactor-șef al revistei de cultură contemporană TIMPUL și îi va avea ca invitați pe prof.univ.dr. Sorin Bocancea, prof.univ.dr. Daniel Șandru, conf.univ.dr. Lucian Dîrdală și conf.univ.dr. Bogdan Ștefanachi.
Evenimentul va avea loc vineri, 5 februarie 2016, ora 17:00, în sala „Benjamin Fondane” a Institului Francez Iași. Intrarea este liberă.

Review overview
3.5
Hello!! Adminii vă salută!

4 COMMENTS

  1. Foarte interesanta ideea. Nu stiam ca exista cartea “Je suis Charlie”. Sunt extrem de curioasa acum.

  2. Je suis Charlie este foarte interesanta din cate am auzit… am o cunostinta care mi-a impuiat capul cu ea si mai mai ca ma convinge si pe mine daca mai zice ceva :))

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.