Fetele, de Emma Cline-Editura Rao

     Vara anului 1969. Evie, o adolescentă în vârstă de 14 ani, duce o viaţă anostă, într-un orăşel de provincie din America, şi se străduieşte din răsputeri să le câştige atenţia părinţilor, care abia au divorţat. Totul se schimbă însă pentru ea atunci când o întâlneşte pe misterioasa Suzanne. Aceasta o atrage pe adolescenta în căutare de senzaţii tari în lumea tulbure a unui cult, condus de un nebun charismatic. Romanul este o meditaţie asupra puterii şi a sacrificiului.

     „Poate că o parte din mine știa încotro mergeau lucrurile, o strălucire scufundată în noroi: poate am simțit traiectoria și totuși m-am lăsat dusă mai departe. Mai târziu în vara aceea, dar și în diverse momente din viața mea, am cernut tot ce-a fost în noaptea aceea, bâjbâind orbește.”

Inspirată din povestea reală a temutului Charles Manson, încarcerat de peste 40 de ani pentru o serie de infracțiuni, inclusiv pentru conspirație la asasinarea actriței Sharon Tate, fosta soție a cineastului Roman Polanski.
Celebrul producător Scott Rudin (The Grand Budapest Hotel, Moneyball) a anunțat deja că este interesat de ecranizarea romanului. Volumul vine cu o poveste din vara anului 1969 dar are un mesaj extrem de actual: un moment scăpat de sub control îţi poate schimba iremediabil viața.

Sursa foto şi text: Editura Rao

11 COMMENTS

  1. Ciudat, dar ma atrage, desi cartile de la Rao nu prea sunt pe gustul meu. Imi place coperta foarte mult, dar si descrierea.

  2. Deci coperta e superba, as sta sa o privesc ore in sir si sa o analizez, iar atunci cand imi place ceva, caut sa descopar mai adanc, deci vreau sa descopar si randurile din spatele copertii. 😀 Cine stie, in wishlist sunt multe, asta intra printre primele. 🙂

  3. Nu ma atrage. Prezentarea nu spune nici ea foarte multe. Astept o recenzie poate atunci imi voi forma o parere.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.