Să tai în piatră vie de Abraham Verghese

Să tai în piatră vie, de Abraham Verghese – Carte Pentru Toți – Litera

Să tai în piatră vie

Abraham Verghese

Nou în Imprintul Carte Pentru Toți

Editura Litera

   Să tai în piatră vie de Abraham Verghese o saga de familie.

ROMAN PUBLICAT ÎN PESTE 30 DE ȚĂRI
PESTE 1 MILION DE EXEMPLARE VÂNDUTE

   Shiva și Marion, gemeni identici, vin pe lume din relația secretă a unei călugărițe indiene cu un chirurg englez, într-un spital al unei misiuni din Etiopia. Uniți la nivelul capului, cei doi sunt separați în ultimul moment. Rămași orfani de mamă în ziua în care se nasc și părăsiți de tată în aceeași zi, cei doi copii împărtășesc o legătură supranaturală și aceeași pasiune pentru medicină și se maturizează pe fondul tulburărilor politice care zguduie Etiopia în anii 1960–1970.

   Dragostea pentru Genet, fiica doicii lor, și implicarea acesteia în lupta pentru eliberarea Eritreei îi despart în cele din urmă, iar Marion, proaspăt absolvent al școlii de medicină, este nevoit să fugă în America. Destinul, prin intermediul aceleiași Genet, îi readuce împreună pe cei doi frați în împrejurări dramatice, care refac într-un mod special legătura cu tatăl dispărut.

   Saga gemenilor Shiva și Marion Stone traversează continente și generații, desfășurându-se în Africa și în America de-a lungul a cinci decenii, și conturează o poveste despre dragoste și trădare, despre compasiune și vindecare, despre exil și apartenență.

Magistral… Verghese creionează un tablou viu al locurilor, al practicilor medicale și al conflictelor interioare ale personajelor sale. The Washington Post Book World

Mai mult decât o saga de familie, o încântătoare odă închinată profesiei de medic. Entertainment Weekly

Editura Litera

Verifică disponibilitatea cărţii la chioşcurile de presă sau în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Citeşte Recenzii cărţi

Abraham Verghese ne prezintă o saga de familie, o poveste despre dragoste și trădare.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.