„Viața e nimic fără prietenie”

Flash Interview- Camelia Cavadia-13 întrebări în 5 minute

1.Care a fost cartea ta de debut?

Camelia Cavadia: „Vina”, publicată de editura Trei, în 2015.

2.Cine a fost primul cititor al scrierilor tale?

Camelia Cavadia: Prietena mea de-o viață, Nicoleta (Noni) Alexa.

3.Care dintre romanele tale este “cartea ta de suflet”?

Camelia Cavadia: Cred că „Vina” va rămâne cartea mea de suflet pentru că de la ea a pornit totul. Sunt sigură că fiecare dintre cărțile pe care voi scrie vor însemna, pe rând, foarte mult pentru mine, dar cred că niciodată nu voi uita ce-am simțit prima oară când am aflat că voi fi publicată.

4.Cu care dintre  personajele tale te identifici?

Camelia Cavadia: Nu există unul anume, pentru că în fiecare dintre ele se regăsește ceva din mine, dar cu Stella mă asemăn în cele mai multe privințe (exceptând aspectul fizic J).

5.Care roman al tău ai vrea să fie ecranizat?

Camelia Cavadia: Ambele. Și „Vina” și „Măștile fricii”. E ciudat că mă întrebi asta pentru că sunt foarte mulți cititori care după ce mi-au citit cărțile au spus că sunt foarte vizuale și că ar trebui ecranizate.

6.Ce actor ai vedea în rolul principal?

Camelia Cavadia: Din „Vina”, nu știu cine ar fi Tomas, dar Stella mi-ar plăcea să fie Lia Bugnar.

7.Cât timp îţi ia scrierea unei cărţi?

Camelia Cavadia:  Până acum, pe fiecare dintre cele două cărți le-am scris în decursul unui an, dar nu mi-am stabilit niciun dead-line pentru următoarele. Iar la cum decurg lucrurile, pentru cea de-a treia îmi va trebui mai mult timp decât până acum.

8.Cum treci de momentele de “blocaj ale scriitorului”?

Camelia Cavadia:  Uf! Greu. Uneori simt nevoia să ies din casă, să mă plimb, să bântui. Simt nevoia să văd și altceva în afara rândurilor înșirate pe ecran, să-mi conduc gândurile în afara poveștii și a personajelor omniprezente. Atunci când stau prea mult cu laptopul în brațe, pe fotoliul meu de scris, am impresia că mă strâng pereții și uneori trebuie neapărat să ies. Alteori simt pur și simplu că s-au terminat cuvintele și că-mi trec prin minte aceleași fraze. Cel mai rău e când știu exact ce vreau să spun, dar nu-mi place forma în care o fac. Atunci caut să ies din casă, să mă plimb, să vorbesc cu alți oameni despre orice altceva în afară de cărți.

9.Ce autor preferat ai?

Camelia Cavadia: Am mulți. Dintre cei contemporani îi iubesc pe Franzen, Auster, Kadare, McEwan, Marias, Montefiore, Coetzee, Coe, Reverte-Perez, Ishiguro, Mahfuz, Martel, Cercas, etc.

10.Când ai fost prima dată la un târg de carte şi la care?

Camelia Cavadia:  Chiar nu mai știu.Cred că am fost îndată ce am auzit că se organizează unul.

11.Cu ce edituri colaborezi?camelia

Camelia Cavadia: Cu Editura Trei. Este locul perfect pentru mine aici.

12.Ce gen de muzică preferi?Ai o piesă favorită?

Camelia Cavadia: Prefer baladele rock, îmi place Brian Adams, ascult muzică oldies.

13.Ai un motto după care te ghidezi în viaţă?

Camelia Cavadia:  Nu e neapărat motto-ul după care mă ghidez în viață, dar este un motto pe care l-am probat și care știu că e adevărat: „Viața e nimic fără prietenie” al lui Cicero. Pun mare preț pe prietenie, poate tocmai de aceea priteniile mele cele mai vechi durează de mai bine de 30 de ani.

Mulţumesc, Camelia Cavadia! Arci!

Mulţumim şi noi, Mili şi Iasmy!

Review overview
5
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

15 COMMENTS

  • daniela eu le-am citit pe amandoua si sunt la fel de bune,desi trateaza subiecte oarecum diferite si totusi asemanatoare,oricum subiecte de actualitate si de viata

 1. Frumos interviul 🙂 . Felicitari.
  Pana acum nu am citiot nimic de aceasta autoare dar de carte „Mastile fricii” am auzit ca este foarte buna iar subiectul ei ma atrage 🙂

 2. Multumim pentru inca un interviu de exceptie, draga Arci! Este atat de spectaculos sa descoperiri noi lucruri despre diferiti scriitori!

 3. Îmi doresc așa de mult să citesc cărțile autoarei :(( mai ales „Măștile fricii” <3

 4. De ceva vreme imi doresc sa am si eu un exemplar din „Mastile Fricii”, dar vad ca nu se prea poate.. Oricum nu renunt la ideea de a citi cartea. 🙂
  Felicitari pentru interviu! locco_smiley_10 Este foarte dragut, imi place! Doresc tot binele autoarei pe mai departe.

 5. Impresionant si frumos! Multumim, Arci ! Imi place mult autoarea ! locco_smiley_10 locco_smiley_10

 6. multumesc fetelor!multumesc camelia!cartile autoarei sunt de exceptie,carti cu viata si despre viata.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.