Flash Interview-Raluca Butnariu-13 întrebări în 5 minute

1.Care a fost cartea ta de debut?

Raluca Butnariu: – Prima carte pe care am scris-o este Privilegii, însă am debutat în 2007 cu Umbra Nopții, iar lansarea a avut loc în cadrul UMF Tg. Mureș.privilegii

2.Cine a fost primul cititor al scrierilor tale?

Raluca Butnariu: – Sincer? Primul cititor al meu a fost o vecină de bloc, cu care făceam periodic schimb de cărți.

3.Care dintre romanele tale este “cartea ta de suflet”?

Raluca Butnariu: – Pe toate le iubesc, însă Regăsire are pentru mine ceva în plus.

4.Cu care dintre  personajele tale te identifici?

Raluca Butnariu: – Cu toate, fără excepție! Fiecare reprezintă o bucată din ceea ce sunt, o altă reflexie…

5.Care roman al tău ai vrea să fie ecranizat?

Raluca Butnariu:Crepuscul. Are toate ingredientele pentru a făuri un film captivant: magie, dragoste, bătălii într-o lume a supranaturalului.

6.Ce actor ai vedea în rolul principal?

Raluca Butnariu: – Cred că cel mai bine s-ar potrivi Chris Hemsworth în rolul lui Seth. Are o alură de viking, este sexy și prezintă suficient potențial letal.

7.Cât timp îţi ia scrierea unei cărţi?

Raluca Butnariu: – Depinde. Variază între trei săptamâni până la două luni.

8.Cum treci de momentele de “blocaj ale scriitorului”?

Raluca Butnariu: – Trebuie să vă mărturisesc că nu am trăit astfel de momente niciodată. Poate și pentru faptul că scriu doar pentru plăcerea mea și n-am fost pusă niciodată sub presiunea ”predatului la termen”.

9.Ce autor preferat ai?

Raluca Butnariu: – Oh! Întrebarea asta e grea. Nu am unul, am mai mulți. Citesc amestecat, autori români și străini, clasici, contemporani… O savoare deosebită pentru mine o au Jane Austen și Ileana Vulpescu.

10.Când ai fost prima data la un târg de carte ţi la care?

Raluca Butnariu: – Acum vreo paisprezece ani, la Brașov, însă nu mai țin minte numele târgului de carte de atunci.

11.Cu ce edituri colaborezi?

Raluca Butnariu: – Singura editură cu care colaborez în prezent este Celestium.

12.Ce gen de muzică preferi?Ai o piesă favorită?

Raluca Butnariu: – Rock-ul simfonic. Însă piesa mea favorită și care mă definește perfect este Sky, interpretată de Sonique.

13.Ai un motto după care te ghidezi în viaţă?

Raluca Butnariu: – Două chiar. Să trăiesc cât mai fericită, rănind cât mai puțini oameni în jurul meu, și, personal, cred că nu speranța este cea care moare ultima, ci umorul. Când oamenii își vor pierde această capacitate, sufletul lor va fi deja mort. Universul și Dumnezeu au urechi fine și un simț al umorului incredibil! Trebuie numai să fii atent și să-l apreciezi.

Vă mulțumesc și vă sărut inimile.

Mulţumesc, Raluca! Arci!

Mulţumim şi noi, Mili şi Iasmy!

Review overview
5
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

8 COMMENTS

  1. Oooo, Arci, imi place interviul 🙂 ! Felicitari. Toate interviurile tale sunt frumoase dar pentru Raluca am ceva 😉 ….este galateanca de a mea 🙂 . Acum citesc cartea „Regasire” si, desi sunt la inceput imi place foarte mult.. Sper sa reusesc sa ii iau toate cartile 🙂 .

  2. Felicitari pentru interviu. Mi-au placut mult raspunsurile autoarei. Pana acum, am citit doar „Regasire”, carte care mi-a ajuns repede la suflet. Urmeaza sa le citesc si pe urmatoarele. Multa bafta in continuare.

  3. Felicitari pentru interviu! locco_smiley_10
    Mult succes scriitoarei pe mai departe! 🙂

  4. Felicitări pentru interviu locco_smiley_10

    Sper să pot citi cât mai curând ,,Regăsirea” 😀

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.