Flash Interview-Bogdan Hrib-13 întrebări în 5 minute

1. Care a fost cartea ta de debut?

Bogdan Hrib:  Un volum de rețete de salate – SALAD BAR, dar a fost cu pseudonim. Adevărul debut în volum – FILIERA GRECEASCĂ, primul volum din seria Stelian Munteanu.

2.Cine a fost primul cititor al scrierilor tale?

Bogdan Hrib: Părinții mei amândoi, la mine în cameră. Apoi colegii de școală. Cred că eram într-a șasea.

3.Care dintre romanele tale este “cartea ta de suflet”?

Bogdan Hrib: Întrebare capcană! Toate sunt de suflet. Fiecare dintre ele are o părticică din sufletul meu. Dar sunt foarte prins de cea care stă să apară – PATIMILE DOAMNEI MINISTRU, volumul cinci din seria Stelian Munteanu.

4.Cu care dintre  personajele tale te identifici?

Bogdan Hrib: Altă întrebare capcană! Cu toate în proporții diferite…

5.Care roman al tău ai vrea să fie ecranizat?

Bogdan Hrib: Cel mai ușor de ecranizat este FILIERA GRECEASCĂ. Pentru UCIDEȚI GENERALUL există deja un scenariu pregătit… Vom vedea.

6.Ce actor ai vedea în rolul principal?

Bogdan Hrib: În rolul lui Stelian Munteanu? Un Bruce Willis mai tânăr, sau un Harrison Ford mult mai tânăr. Poate Jason Statham mai puțin bătăuș, cu siguranță Ben Affleck.

7. Cât timp îţi ia scrierea unei cărţi?

Bogdan Hrib: Între 6 luni și 4 ani (În cazul PATIMILOR pentru că am mai avut și altele de făcut, un doctorat, niște povestiri, un mic festival… plus chestiunile personale.)

8. Cum treci de momentele de “blocaj ale scriitorului”?

Bogdan Hrib: Nu am momente de blocaj. Nu am timp suficient pentru scris. Când scriu, planul e făcut din vreme și pot intra destul de repede în atmosferă… Adică nu chiar imediat, dar să zicem că încep să scriu după 20-40 minute de pregătire…

9. Ce autor preferat ai?

Bogdan Hrib: Mulți. Cel mai recent pe care l-am recitit: Raymond Chandler. Cel pe care l-am tradus împreună cu Lucia Verona: Quentin Bates. Romanul său NELINIȘTEA VERII a fost lansat la Târgu-Mureș acum două săptămâni cu ocazia International Mystery & Thriller Festival.

10.Când ai fost prima dată la un târg de carte și la care?

Bogdan Hrib: Acum mulți ani la prima ediție a Gaudeamus, în foaierul Casei Radio.

11.Cu ce edituri colaborezi?

Bogdan Hrib: Tritonic, în mod evident. Cartea Românească. Atât până acum…

Mosaic Press în Canada și ProFusion Crime în UK.

12.Ce gen de muzică preferi? Ai o piesă favorită?

Bogdan Hrib: Brit-pop-rock… Doi domni: Leonard Cohen și James Blunt. Și să nu uit de muzica anilor ’80. De exemplu Abracadabra cu Steve Miller Band.

13.Ai un motto după care te ghidezi în viaţă?

Bogdan Hrib: Nu, nu am un motto. Am principii și un set de reguli. Nu prea cred în chestia cu motto-ul…

Mulţumesc pentru interviu!Arci

Mulţumim şi noi, Mili şi Iasmy!

Review overview
5
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

12 COMMENTS

  1. Foarte frumos interviul! Imi plac raspunsurile scriitorului! 🙂 Felicitari si succes! locco_smiley_10

  2. multumesc!si mie imi plac romanele lui bogdan hrib si astept cu nerabdare vol 5 sa vad ce ispravi a mai facut stelian munteanu.multumesc bogdan hrib

  3. Nu am citit nimic pana acum de Bogdan Hrib dar Filiera greceasca mi-o doresc de ceva timp. Sper sa reusesc sa -l citesc 🙂
    Felicitari pentru interviu 🙂

  4. E prima dată când aud de Bogdan Hrib, dar deja mi se pare un autor super :)) Ceva din interviul ăsta îmi dă senzația că e un om super… cool 😉 :))

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.