Ana Mănescu: Într-o zi, mă voi muta pe o plajă, unde voi scrie cît voi trăi. Sau voi trăi cît voi scrie.

Flash Interview-Ana Mănescu-13 întrebări în 5 minute

1.Care a fost cartea ta de debut?

Ana Mănescu: alter.ego.alter-ego

2.Cine a fost primul cititor al scrierilor tale?

Ana Mănescu: Mama, cînd eram mică. Dar prima mea cititoare-fană e Flavia Cociș, care m-a descoperit cînd aveam 19 ani, pe blogul proaspăt deschis (fărămere, pe wordpress, ce vremuri). Flavia a fost primul om din afara cercului meu apropiat care m-a făcut să simt că am o șansă pe drumul ăsta. O îmbrățișez cu drag și recunoștință!

3.Care dintre romanele tale este “cartea ta de suflet”?

Ana Mănescu: Volumul de povestiri, Quasar.

4.Cu care dintre  personajele tale te identifici?

Ana Mănescu: Cu toate, într-o oarecare măsură, cu niciunul în întregime. Din moment ce îmi scriu obsesiile, bănuiesc că scriu și diverse versiuni ale mele – trăite sau visate sau temute.

5.Care romanul al tău ai vrea să fie ecranizat?

Ana Mănescu: Unul fantastic, cu vampiri și ursitoare, care încă nu e scris; sunt în faza de brainstorming, plănuire și cercetare cu el.

6.Ce actor ai vedea în rolul principal?

Ana Mănescu: Pentru el, Ian Somerhalder/Matt Bomer. Sau omul meu, că are ochii chiar mai frumoși. Pentru ele, Helena Bonham Carter/Julia Roberts și Emma Watson/Nina Dobrev.

7.Cât timp îţi ia scrierea unei cărţi?

Ana Mănescu: Pînă reușesc să zic gata, trimite-o odată la editură, Ană! Nu știu, ani de zile dacă socotesc de la prima idee la bunul de tipar. Se scriu o vreme și în minte, durează și cercetarea și descoperirea detaliilor, apoi le rescriu de cel puțin șapte ori.

8.Cum treci de momentele de “blocaj ale scriitorului”?

Ana Mănescu: Scriu. Prost, frustrant, paralizant, dar scriu.

9.Ce autor preferat ai?

Ana Mănescu: Toți cei care m-au făcut să vreau să mă las de scris, de dormit, de mîncat, ca să îi citesc și recitesc.

10.Când ai fost prima dată la un târg de carte şi la care?

Ana Mănescu: La Gaudeamus, cîndva în liceu.

11.Cu ce edituri colaborezi?

Ana Mănescu: Public la Herg Benet, unde mă ocup și de PR din primăvara aceasta. Traduc non-ficțiune pentru ACT și Politon. Prin societatesicultura.ro am tot colaborat cu edituri din România, cum ar fi Herald, Litera, All, Curtea Veche, Herg Benet.

12.Ce gen de muzică preferi? Ai o piesă favorită?

Ana Mănescu: Nu genul este factorul principal, ci felul în care mă face melodia să mă simt, iar în cazul celor foarte bune să nu mă mai simt – dacă îmi amorțesc mîinile, e semn că ascult ceva fabulous. Cel mai des cred că aleg rock alternativ și indie, iar cînd scriu – instrumentală cu influențe celtice sau soundtrackul filmului meu preferat, The Fountain. Nu am o piesă favorită, ci mai degrabă cîteva cîntece sau albume pe care le ascult obsesiv într-o perioadă. Acum oscilez între Morning Dew (Adrian von Ziegler), White Winter Hymnal (Birdy), Work Song (Hozier), Dauðalogn (Sigur Rós), Bloodstream (Stateless) și Death (White Lies).

13.Ai un motto după care te ghidezi în viaţă?

Ana Mănescu: Într-o zi, mă voi muta pe o plajă, unde voi scrie cît voi trăi. Sau voi trăi cît voi scrie.

Mulţumesc, Ana! Arci!

Mulţumim şi noi, Mili şi Iasmy!

Review overview
5
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

9 COMMENTS

  1. eu multumesc ana!multumesc fetelor si cosmin,ma bucur daca va fac cunostiinta cu autori romani.

  2. Îmi place mult această autoare! Felicitări și mult succes în continuare! Mulțumim mult, Arci, pentru oamenii frumoși cu care ne faci cunoștință!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.