nicio zi fără ciocolată

Flash Interview-Lavinia Călina-13 întrebări în 5 minute

 1.Care a fost cartea ta de debut?ultimul-avanpost
 Lavinia Călina: Cartea mea de debut a fost Ultimul avanpost, o distopie a cărei acţiuni se petrece în România anului 2046.
 2.Cine a fost primul cititor al scrierilor tale?
 Lavinia Călina: Primul a fost iubitul meu Marius, el m-a şi încurajat când am terminat prima carte să contactez o editură. Chiar şi acum, după aproape 3 ani, tot el e primul care citeşte orice scriu. E cobaiul meu preferat.
 3.Care dintre romanele tale este “cartea ta de suflet”?

Lavinia Călina: Nu pot alege între ele. Toate îmi sunt dragi. În momentul de faţă am să aleg Ultimul avanpost: Renaşterea căci e în lucru şi sunt prinsă în poveste.

 4.Cu care dintre  personajele tale te identifici?
 Lavinia Călina: Toate personajele au câte puţin din mine, chiar şi alea negative, dar dacă ar fi să aleg doar unul, aş alege Nicol din Neamul Corbilor.
 5.Care romanul al tău ai vrea să fie ecranizat?
 Lavinia Călina: Zona Zero.
 6.Ce actor ai vedea în rolul principal?
 Lavinia Călina: Nu ştiu, nu m-am gândit. Oricum şi în cazul mega-ultra-excepţional în care chiar s-ar face un film pe baza vreunui roman de-al meu, nu cred că autorul are vreun cuvânt de spus în alegerea echipei de producţie. Dar mi-ar plăcea să o joc eu pe Eva din Ultimul avanpost :))
 7.Cât timp îţi ia scrierea unei cărţi?
 Lavinia Călina: Păi, am scos cam 2 cărţi pe an, deci în jur de 6 luni? Bine cu tot cu  redactare, corectare, tipărire şi ce îi mai fac oamenii aceea pe la editură după ce trimit manuscrisul.
 8.Cum treci de momentele de “blocaj ale scriitorului”?
 Lavinia Călina: O întrebare excelentă, având în vedere că acum mă aflu într-un moment din acesta. Îţi zic când îmi trece ce metodă a funcţionat. 🙂
 9.Ce autor preferat ai?
 Lavinia Călina: Sunt mulţi, nu aş vrea să omit pe cineva. Cei din România ştiu ei deja care sunt că mereu îi laud pe facebook, youtube sau blog. În rest îmi plac: Orson Scott Card, John Saul, Richelle Mead, Arthur C. Clarke, Joan D. Vinge, King, etc.
 10.Când ai fost prima dată la un târg de carte şi la care?
 Lavinia Călina: La Gudeamus 2014 când am lansat primul volum din Neamul Corbilor. A fost foarte fain şi am cunoscut multă lume la fel de entuziasmată de cărţi ca şi mine.
 11.Cu ce edituri colaborezi?
 Lavinia Călina: Doar cu Herg Benet. Nu exclud o posibilă colaborare cu altele, dar momentan aici se simt romanele mele acasă.
 12.Ce gen de muzică preferi?Ai o piesă favorită?
 Lavinia Călina: În general ascult mai mult rock-metal, dar îmi cam plac toate genurile. Formaţia mea preferată e Within Temptation, iar ca piesă o să aleg Ice Queen.
 13.Ai un motto după care te ghidezi în viaţă?

Lavinia Călina: Nu am un motto, dar îmi place ciocolata… deci nicio zi fără ciocolată.

 Mulţumesc, Lavinia! Arci!
Mulţumim şi noi, Mili şi Iasmy!
Review overview
5
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

9 COMMENTS

  1. Felicitari pentri interviu, Arci! Nu am citit nimic de aceasta autoare. Momentan nu prea gust genul acesta. In timp, pana ma mai obisnuiesc, posibil sa imi schimb parerea 🙂

    • mirela cartile laviniei,chiar daca despre magie sau cu actiunea intr-o lume mai avansata ca ani,sunt in esenta carti despre dragoste,aventura,tradare,ura.eu le-am citit toate si sincer mi-au placut.

  2. multumesc!m-am intalnit si personal de 2-3 ori cu lavinia e o tipa super,deschisa ,calda,prietenoasa.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.