Foarte apropiat și periculos - Linda Howard - Editura Miron

Foarte apropiat și periculos – Linda Howard

Foarte apropiat și periculos

Linda Howard

Titlul original: Up close and dangerous 

Traducere: Cornelia Cernețchi-Pascu

Editura Miron

Nr. pagini: 367

Frumoasa Bailey Wingate este numită prin testament moștenitoarea întregii averi a soțului său decedat. Încep să i se întîmple tot felul de lucruri care îi pun viața în pericol, dar ei nu-i vine să creadă că cineva i-ar dori răul. În timp ce zboară cu un avion particular de la Seattle la Denver, Bailey este în pericol de moarte, fiindcă motorul clachează și avionul se prăbușește. Cam Justice, un pilot texan foarte dur și sexi, reușește să aducă avionul pe pămînt.”

    Cu așa o descriere îmi era imposibil să las cartea din mână până la final. Bine, sunt părtinitoare, Linda este una din autoarele mele de suflet. Chiar dacă acțiunea acestei cărți este mai statică, încercarea de a supraviețui a celor doi, din avionul prăbușit, este demnă de admirat.
Finalul cărții m-a lăsat mască! Nici un moment nu am conștientizat din partea cui vine pericolul! Cine ar fi vinovat, care sunt planurile ascunse de fapt!

   Ea, o tânără văduvă cu un simţ al afacerilor remarcabil, cu un trecut tumultuos și cu un viitor bine trasat de către fostul soț, cu o treaptă socială mult mai ridicată decât era obișnuită. Chiar dacă banii au ajutat-o să se cizeleze, caracterul i-a rămas același. Am admirat de la început această ființă luptătoare, iar pe parcursul cărții nu m-a dezamăgit deloc.

„Banii au schimbat-o – nu atît de mult la interior, cît la exterior. Era mai slabă, mai tonifiată, fiindcă acum avea atît timp, cît și bani ca să plătească un antrenor personal, care venea la ea acasă și scotea untul din ea în sala de gimnastică privată.
A fost dintotdeauna o femeie îngrijită și se îmbrăca pe cît de bine îi permitea salariul, dar era o diferență ca de la Pământ la Lună între ”îngrijit” și ”elegant”. Nu era o femeie frumoasă și, evident, nici acum nu putea concura pentru calificativul de femeie atrăgătoare, însă cîteodată reușea să arate ”drăguț” sau chiar ”frapant”. În urma aplicării competente a celor mai bune produse cosmetice disponibile pe piață, verdele ochilor ei părea mai intens, mai vibrant.”

   Serviciul ei bine plătit era să transfere lunar sume din fondurile fiduciare celor doi copii ai defunctului soț, iar aceștia sunt foarte dificili și foarte dușmănoși cu „mama vitregă” mult mai tânără decât ei. Seth, un tânăr care manifestă față de ea o ostilitate directă, de multe ori a lăsat-o traumatizată emoțional. Ceea ce știe el mai bine să facă – băutura, femeile și distracțiile nocturne, iar pentru el Bailey este o ticăloasă mârșavă.

   Tamzin este fiica vitregă, mult mai rea decât fratele său. Pedeapsa lui Beiley este cu mult mai mare cu cât în vizitele inopinante, Tamzin aduce și cei doi copii plângăcioși, răsfățați și obraznici.

  Oare care au fost planurile ascunse ale fostului ei soț? Cine ar fi avut de câștigat, mai ales că Bailey nu se atinge deloc de moștenirile lăsate celor doi copii, din contră, va face investiții reușite în numele lor.

   Cum o vacanță este imperios necesară, Bailey este hotărâtă să plece împreună cu fratele și cumnata sa. Cum are nevoie de un avion pentru a zbura la destinație, va folosi firma cu care colaborează de obicei, singura diferență va fi pilotul.

   Cam și Bret au firma J & L. Cei doi sunt foști piloți în Academia Forțelor Aeriene, iar micuța firmă de servicii cu aeronave-charter este tocmai ceea ce au nevoie. Principalul lor client – afacerea Wingate. Dacă Bret este cel care o transporta pe Bailey și se înțeleg foarte bine, Cam se ocupă de transportul angajaților firmei. Aversiunea față de doamna Bailey este reciprocă, ei nu prea comunică, relația fiind una strictă și necesară.

„Domnul Wingate fusese un bărbat de treabă, dar copiii lui erau niște cretini, iar soția-trofeu, pe care o lăsase în urma lui, era caldă și prietenoasă precum un ghețar.
Drace, drace, drace, înjură el încontinuu, cu greu strecurându-se prin traficul matinal infernal. Pasagera lui de astăzi era glaciala văduvă Wingate. Bret se înțelegea bine cu ea, fiindcă Bret se înțelegea cu aproape toată lumea; în cele cîteva ocazii, cînd Cam a avut ghinionul să o însoțească, ea s-a comportat de parcă ar fi avut un morcov înfipt în fund, iar el ar fi fost un gândac pe parbrizul vieții ei.
Cam a mai avut de-a face cu persoane de genul ei de multe ori în armată; această atitudine a fost incompatibilă cu gustul lui atunci, la fel și acum. Intenționa să tacă, de-ar fi să moară din asta, dar, dacă ea avea să-l provoace în vreun fel, atunci îi va oferi cel mai oribil zbor din viața ei: o va face să-și vomite și mațele, pînă cînd vor ajunge la Denver.”

   Când motorul avionului începe să dea rateuri și să se oprească, Cam va încerca tot ce îi va sta în putință să aducă avionul în siguranță la sol, doar că ei sunt deasupra unor munți colțuroși în plină zăpadă. Prăbușirea avionului, pentru Bailey, va fi cu consecințe mai puţin grave, în schimb pentru Cam, consecințele sunt mai grave. Bailey se va lupta în hainele ei de vară, la multe grade cu minus și în zăpadă, să scoată un pilot inconștient cu o pierdere masivă de sânge. Din femeia care pare fragilă, Bailey se transformă într-o supraviețuitoare puternică cu capul pe umeri. Este și ea rănită, dar prioritatea sa este Cam și coaserea scalpului său. Va încerca să scoată cât mai multe haine și orice este necesar pentru încropirea unui adăpost pe timp de noapte. Gerul și vântul năpraznic nu o vor împiedica să se târască pe genunchi pentru atingerea scopului. Va încerca să topească zăpada într-o sticlă cu apă de gură, învelită în hainele ei. Dacă Bailey nu ar fi fost pregătită temeinic cu provizii pentru vacanta în care trebuia să o petreacă cu fratele şi cumnata ei în sălbăticie, atunci n-ar fi avut parte de haine groase şi câteva lucruri elementare atât de utile în aceste momente critice.

   Cam își va schimba radical părerea despre micuța făptură cu o voință uriașă. Când cineva cu mult peste puterile sale încearcă să te salveze, îți reconsideri prioritățile, iar prioritatea lor numărul unu este -supraviețuirea.

   Cu șanse aproape nule de supraviețuire, cei doi trag speranța la echipele de salvare. Cam va descoperi sabotarea intenționată a avionului și dereglarea aparaturii în cazuri de urgență. Conștienți de situația în care se găsesc, aceea de „mișcă-te sau mori”, Cam și Bailey vor face eforturi uriașe pentru câteva picături de apă și pentru raționalizarea celor câteva batoane proteice pe post de hrană. Inevitabila apropiere, încrederea unuia în celălalt crește, iar atracția este la cote maxime în acel loc uitat de lume. Cam este iremediabil atras de Baily, dar aceasta având în spate doi părinți cu experiențe negative de viață, un fost soț în care mariajul a fost o afacere, atracția și sentimentele nu își au locul.

   Cine este oare vinovat de sabotarea avionului? Cine se bucură dacă cei doi nu vor apărea? Oare Seth în nenumăratele sale amenințări cu moartea la adresa mamei vitrege, se va hotărî să meargă până la capăt? Tamlin, care se dovedește a fi mult mai meschină decât Seth și se va muta în casa părintească unde a stat Baily?

   Vor reuși cei doi să supraviețuiască pe munții aceia deloc neospitalieri? Oare criminalul le va rezerva și alte surprize… cu cât trec zilele șansele ca ei să supraviețuiască scad…

   Ce se va întâmplă între cei doi dacă vor supraviețui? Va reuși Baily să își dăruiască inima sa împietrită lui Cam?

   O carte pe care o recomand cu mult drag!

Cartea Foarte apropiat și periculos – Linda Howard poate fi comandată de pe site-ul Editura Miron

Recenzii cărţi Editura Miron

Verifică disponibilitatea cărţii Foarte apropiat și periculos – Linda Howard în librăriile online: libriselefant şi cărtureşti

19 COMMENTS

 1. Numai citind recenzia mi-au trecut tot felul de scenarii prin cap și am stat încordată să văd ce detalii mai dai despre poveste. Este cu siguranță de ținut minte cartea pentru lectură. Felicitări!

 2. Nu am citit de mult carti de la editura Miron. Merci ca „mi-ai facut pofta” . Faina recenzie, Nicol!

 3. Daca nu citeam cartea atunci m-as fi gandit cu groaza la acele momente, insa am facut acest lucru cu ceva timp in urma si da, senzatiile nu sunt de dorit.
  S-au scris atat de multe despre supravietuire incat este necesar nu doar noroc, ci si cateva lucruri esentiale sa nu mori, sa stii sa te folosesti de orice pentru a trai inca o zi.
  Doar daca treci prin asa ceva iti dau seama poti intelege impactul.

  • Pt.lupta celor doi ,respectul a fost maxim! Ingeniozitatea si puterea de luptă ia salvat totusi!

 4. Am citit si eu cartea, si m-am amuzat datorita schimbului de replici dintre protagonsiti. Totusi, as fi vrut sa aiba greutatea scrierilor lui Howard de altadata…

  • Pe tine te-a amuzat replicile!Eu tot am stat si m-am gandit cum de nu au înghețat în timpul unui moment fierbinte!Cat despre cărțile de inceput ale autoarei,sunt net superioare fata de acum!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.