Frumoasa tradatoare | Elizabeth Thornton | Editura Litera

Frumoasa trădătoare de Elizabeth Thornton

Editura Alma/Litera

Titlul în engleză : The Scot and I

Număr pagini 277

Editura Alma/Litera

Traducere: Manuela Bulat

Anul apariției 2014

Colecţia Iubiri de poveste

Seria The Seers of Grampian : A doua șansă la dragoste, Frumoasa trădătoare, A  Bewitching Bride

   Elizabeth Thornton este autoarea a peste 25 de romane de dragoste, care au fost nominalizate și au primit premii de excepție în domeniu, fiind traduse în peste 15 limbi. Șapte dintre cărțile sale au ajuns pe lista titlurilor finaliste pentru Premiul RITA al Asociației Scriitorilor de Romane de Dragoste din America.

Din A doua șansă la dragoste știam despre Alex că ascunde ceva și are legături cu Serviicile Secrete, dar temperamentul lui și misterul au lăsat loc de interpretări.

Cartea Frumoasa trădătoare de Elizabeth Thornton este plină de schimbări de situații, aventură, suspans, iar la sfârșit de multe surprize care schimbă total viziunea cititorului. Autoarea a lăsat pe planul doi atracția dintre Alex și Mahri, dar a încercat să arate cât de importantă este încrederea într-un cuplu și ce înseamnă că vezi dincolo de aparențe.

Alex Hepburn are datoria în sânge. Este născut să facă investigații, iar meseria de agent secret i se potrivește mănușă. De la bunica sa moștenise talentul de a avea cel de-al șaselea simț, iar dacă atingea un anumit obiect putea să pătrundă în mintea posesorului și să aibă anumite viziuni. Datoria față de Majestatea Sa Regina Victoria îl pune într-o situație complicată și are parte de numeroase aventuri care îi pun viața în pericol, însă nu doar el este afectat, ci și fratele său mai mic Gavin. Mahri Scot apare atunci când se aștepta mai putin. Se credea un om fără inimă, suferise în trecut din cauza unei femeie frumoase care îl trădase din cauza convingerilor sale, dar și pentru că era membră Demos, o organizație secretă care aveau intenții criminale. Slăbiciunea sa pentru Ariel și dragostea oarbă au dus la pierderea a trei oameni de încredere, iar de atunci și-a propus să se izoleze, să sufere în tăcere. Rănile trecutului sunt descoperite, iar Mahri indirect îl ajută să le vindece. Sunt în tabere adverse, dar ceva îi spune că ea merită ajutată, protejată, își dorește să o aibă aproape. Își asumă anumite riscuri, dar are surprize de unde se aștepta mai puțin. Apropierea de Mahri stârnește furia anumitor oameni care nu țin cont de nimic, vor doar să își atingă scopul indiferent de consecințe.

Mahri Scot este frumoasă, independentă, puternică și cu o voință de fier. De la șaisprezece ani intrase în Demos, dar nu știa care le sunt cu adevărat intențiile. Tot ce a contat a fost că era alături de fratele său pe care îl adora. Pe parcurs a descoperit că lucrurile nu sunt ce par a fi și s-a gândit să acționeze, iar planurile sale au adus-o lângă Alex, un bărbat distant, rece și totuși cu ceva aparte. Chiar dacă tatăl său trăiește, nu îi e apropiat, se simte singură și trebuie să ia decizii care să o scoată din furtuna ce a declanșat-o prin trădarea ei. E o problemă de timp până o vor găsi cei din Demos, dar e pregătită pentru orice.

Gavin a avut un rol împortant și l-a ajutat pe Alex la nevoie. Rănile sale și grija fratelui mai mare au arătat cât de apropiați sunt. Gavin este opusul lui Alex datorită veseliei și magnetului ce îl are la femei. Tot timpul flirtează și doamnele roiesc în jurul său, dar calitatea lui este mila. Macduff e un câine salvat de la bătaie care îi e devotat, iar pe parcurs se va simți afecțiunea ce i-o poartă.

Castelul Balmoral, iulie 1885

Alex Hepburn este agent al Serviciilor Secrete ale Majestății Sale Regina Victoria, iar datoria sa este să îi asigure siguranța, de aceea simțurile sale sunt în alertă. O scrisoare anonima îi informase că va fi un atentat împotriva reginei. S-au luat măsuri de precauție, iar la balul organizat în cinstea acestea au fost nevoiți să folosească o sosie a reginei pentru a nu fi pusă în pericol. Alex este vigilent și atenția îi este atrasă de o femeie blondă, privirile se întâlnesc, iar vocea interioară îi spune: „Urmărește-o, Hepburn”. El era în căutarea unui bărbat și renunță la idee. În acel moment regina își face apariția și femeia blondă ridică un pistol, iar glonțul trece pe lângă Alex la milimetru și rănește un alt invitat, pe Ramsey. Toată lumea este speriată, agitată, se caută suspecți, iar Alex își dă seama că femeia dispăruse, singurul indiciu găsit este o perucă blondă. Își folosește cel de-a șaselea simț moștenit de la bunica sa, Vrăjitoarea din Drumore, atinge peruca și are o viziune despre un tânăr lângă un râu. Prevăzuse asemenea evenimente și îl rugase pe fratele său Gavin să îl însoțească. Acum era implicat și trebuia să îl ajute să găsească pe femeia care dispăruse, dar și pe tânărul care o însoțea.

Femeia fugară este Mahri Scot, membră a organizației secrete Demos. Descoperise planurile criminale ale colegilor săi și se gândise să trimită o scrisoare de atenționare pentru ca evenimentul să se anuleze, iar Regina Victoria să fie salvată. E conștientă că ceea ce făcuse este trădare și va suferi consecințe, dar nu putea sta nepăsătoare. La petrecere reușise la timp să îl oprească pe Ramsey de la asasinat, dar îi era teamă de bărbatul cu ochii albaștrii. E prea târziu să se gândească la așa ceva și acționează cu rapiditate. Își schimbă hainele, se îmbracă precum un tânăr și fuge în pădure să se întâlnească cu Dugald. Planul ei funcționa perfect, dar pe urmele ei erau doi călăreți, este nevoită să se despartă de Dugald și pornesc în direcții diferite.

Alex îl găsește pe tânărul din viziune într-un han, dar nu își dă seama că e femeie. El crede când îi spune că e Thomas Gordon și îl forțează să îl ducă la femeia care a vrut să-l omoare. Mahri întră în panică, dar experiența sa și voința o ajută să se detașeze. Pune la cale un plan, să îl păcălească și să fugă. În nebunia ei se aruncă într-un râu, dar Alex e mult mai inteligent și o prinde imediat. Are grijă de ea, o duce la un han să își schimbe hainele înghețate și atunci realizează în sfârșit că Thomas este de fapt femeie. Minciunile nu întârzie să apară, Mahri vrea să scape cu orice preț și continuă planul până nu e prea târziu. Dugald se întoarce la timp și o salvează pe Mahri, iar pe Alex îl lovește cu putere în cap. Ar fi vrut să-l abandoneze, dar pe Mahri nu o lasă sufletul, nu vrea să îl aibă pe conștiință pe acest bărbat și îl ia cu ei într-o căruță.

Chiar dacă e rănit, Alex se preface inconștient pentru a auzi planurile celor doi. Mahri este îngrijorată pentru el și frecvent îi verifică starea, de aceea decide să îl lase într-un sat la un doctor. Grija femeii îl surprinde și le face jocul, iar când e abandonat merge să discute cu superiorii săi. Soldații îl arestează imediat și îi spun că e complice la crimă împreună cu fratele său Gavin care acum este în închisoare.

Ramsey este rănit, supărat pe Mahri că i-a distrus planurile. Crede că va scăpa, dar este percheziționat și arma sa este găsită chiar de Dickens, superiorul lui Alex. Soluția este să-l omoare și să se strecoare înainte să fie prea târziu. Misiunea e îndeplinită și trebuie să dea explicații Profesorului, liderul organizației secrete Demos. Îi e teamă de reacția acestuia, mai ales că planurile au fost năruite de o trădătoare.

Mahri află că Alex este acuzat pe nedrept pentru crimă, iar ea este singurul martor. Conștiința, dorința de dreptate o îndeamnă să-l pe Dugald și să îi ajute să evadeze. Vremea nefavorabilă e de partea lor și îi ajută pe frații Hepburn să iasă, dar Gavin este rănit, are nevoie de un medic. Singura cale de a ajunge mai departe este cu barca, dar inundațiile și apa agitată le-ar putea aduce moartea. Sunt salvați și ajung cu bine în Ballater, un sat care i-ar putea proteja de moment. Alex este îngrijorat pentru fratele său care are pierderi de sânge, deși nu vrea să arate că suferă, dar și de consecințele evadării sale. Știe că soldații colonelului Foster sunt pe urmele sale, iar Mahri are multe secrete și e membră Demos. Ar vrea să o ajute, dar între ei sunt prea multe lacune, nu au încredere unul în altul și nu știe cum să creeze o punte. Singura soluție e să stea împreună și să devină camarazi, dar cum va reuși să se detașeze când atracția dintre ei este evidentă?

Va reuși să își câștige încrederea reciproc? Unde îi va duce destinul? Ce planuri are Alex? Cum va scăpa din acest război al conflictelor? Va putea să păcălească oamenii lui Foster și să ajungă la Durward, superiorul în care are încredere? Cine este cu adevărat Mahri? Ce rol are profesorul în viața ei? Va putea Mahri să se detașeze și să facă alegerile potrivite? De ce vor din cei din Demos să o omoare? Ce se ascunde cu adevărat în spatele organizației?

9,7 puncte/10

Verifică disponibilitatea cărţilor autoarei Elizabeth Thornton – Colecţia Iubiri de poveste – Editura Alma în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

 

17 COMMENTS

 1. Cumpărată de ieri. Încă nu m-am apucat sa o citesc. Dar recenzia este fantastica, mili! De 10!

  • Sacadat, si mie mi se pare coperta horrorrrrr! Dar ce sa-i faci daca asa au ales cei de la editura! Poza nu exprima nimic! Nu este prima data cand sunt neinspirati in ceea ce priveste coperta cartii.

  • Eee, dar mai conteaza Sacadat, ne-am obisnuit cu acest aspect. Eu una recunosc, coperta ma atrage si chiar imi place sa cred ca El sau Ea chiar sunt asa patimasi ca acolo. Ei bine acest aspect nu e valabil cu cartile aparute acum 20, 30 de ani, de la ele chiar nu am pretentii 🙂

 2. Am cumparat si eu cartea si isi asteapta randul la citit! Mili, mersi ca mi-ai spus intr-un rezumat frumos la ce sa ma astept.

 3. Sambata am ridicat toata casa in picioare – am dat de munca la toti …conta sa ma vad cu „Frumoasa tradatoare” cat mai urgent 😀 Sunt machiavelica,nu? Ha.Mi-a placut mai mult aceasta poveste decat prima carte din serie – sunt mai degraba o adepta a actiunii si suspansului,decat a super-romantismului.Mi-a cam ticait inimioara cand am dat este ..kilturi 😀
  Sper sa se traduca si ultima carte din serie ,Gavin ma incita .Zau asa .Marele devorator de femei.Vreau sa vad cum Kate Cameron il „joaca”
  Sunt inca euforica dupa lecturarea „Frumoasei Tradatoare” ..asa ca scandez – nota 10 pentru carte! Nota 10 pentru recenzie!!!

 4. Felicitari pentru recenzie !
  Punctaj-ul meu este urmatorul:pentru recenzie 10 puncte , pentru carte 9.6 puncte
  A doua carte mi se pare mai alerta si mai incitanta,astept cu nerabdare povestea lui Gavin

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.