Galben ca şofranul - Inci Aral - Editura Univers

Galben ca şofranul, de Inci Aral – Editura Univers

Galben ca şofranul

 Inci Aral

Traducere de LEILA UNAL

În afara colecţiilor

   Galben ca şofranul – Inci Aral – Editura Univers literatură universală.

   Autor: Inci Aral s-a născut în Denizli, în 1944. A început sa scrie în 1976, mai întai povestiri, apoi a publicat mai multe romane (dintre care amintim Păsări moarte, Fidelitate, Când ţi-ai cantat cântecul) eseuri, volume autobiografice. Cărţile ei au fost traduse în nouă limbi. Inci Aral trăieşte în prezent în Istanbul.

  Inci Aral, o foarte apreciată scriitoare din Turcia, apare pentru prima dată într-o traducere românească, după ce cărţile ei au fost deja traduse în alte nouă limbi. Protagonişti sunt înconjuraţi de vise şi de speranţe, dar şi de angoase şi dezamăgiri, aflaţi în căutarea succesului profesional şi personal. Vieţile li se intersectează neaşteptat, iar ceea ce urmează este un vârtej în care banii, puterea şi sexul fac jocurile. Amprenta lăsată asupra vieţii lor de tradiţie, de educaţie, de stilul de viaţă şi de experienţele protagoniştilor le va ghida acestora acţiunile.

  Eylem, Melike şi Volkan sunt tinerele personaje principale ale romanului Galben ca şofranul. Vieţile li se intersectează neaşteptat, iar ceea ce urmează este un vârtej în care banii, puterea şi sexul fac jocurile. Amprenta lăsată asupra vieţii lor de tradiţie, de educaţie, de stilul de viaţă şi de experienţele protagoniştilor le va ghida acestora acţiunile. Trăite la intensitate maximă, întâmplările prin care trec cei trei nu ni‑i înfăţişează altfel decât asemenea celor de vârsta lor. înconjuraţi de vise şi de speranţe, dar şi de angoase şi dezamăgiri, aflaţi în căutarea succesului profesional şi personal, eroii romanului se văd nevoiţi să facă alegeri pe care le vor regreta.

Sursa Editura Univers

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Apariţii cărţi

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.