Iepurașul de Paște

      Cu foarte mulți ani în urmă într-o poieniță a poposit o pasăre mirifică, extrem de frumoasă cu penele strălucind în culorile curcubeului, trilurile ei angelice auzindu-se în toată pădurea, glasul ei purtat de vânt se auzea până departe în lume. Frumoasa pasăre și-a făcut cuib în cel mai bătrân copac din poieniță, iar toate animalele pădurii au iubit-o din prima clipă și venea zilnic să o asculte.

        Într-o zi pasărea a fost găsită rănită lângă bătrânul copac, animalele au rugat-o pe Zeița Lunii să salveze minunata pasăre. Zeița a îngrijit-o și pasărea și-a revenit, ghinionul era că nu mai putea să zboare. Animalele sălbatice erau primejdioase și Zeița a înțeles că minunata pasăre nu putea supraviețui. Atunci a transformat-o în iepuroaică.
    Iepuroaica nu mai putea zbura dar putea alerga foarte repede, ea și-a păstrat obiceiul de a face ouă, și de atunci în fiecare an de paște iepuroaica-i duce Zeiței în dar un coș cu ouă vopsite în culorile curcubeului așezate frumos în coșulețul cu iarbă verde și alte daruri, în drumul ei se oprește la copii cuminți și oferă daruri, ouă de ciocolată și ouă vopsite.

        În fiecare an împreună cu Răzvi pregătim biscuiți, ne amuzăm, ne murdărim, muncim și rezultatul este delicios și frumos. Cel mai important e că petrecem timp împreună.

Vă oferim rețeta

Prăjituriți sănătoși

Turte de biscuiți

-800 gr făină
-3 ouă
-1 cub Rama (250 gr)
-300 gr zahăr
-1 praf copt
-1 esență vanilie
-2 plicuri zahăr vanilat
-1 linguriță scorțișoară
-2 linguri ulei
– lapte cât cuprinde (aproximativ 100 ml)
Se coace la 200 grade C, se decorează cu glazură sau zahăr pudră.

reteta Razvi

Spor la copt !
Poftă bună !

Review overview
5
***Vero Budea (Vero)***Iubesc viața și oamenii, sunt o fire sociabilă, deschisă, loială, apreciez persoanele sincere cu coloană vertebrală, pasiunile mele sunt scrisul și cititul, deși sunt încă o amatoare. Sunt deschisă la tot ce e nou și folositor. Familistă convinsă, soție, mamă, fiică, noră și prietenă. Nu suport minciuna și trădarea. Găsesc fericirea în lucrurile mărunte. Pentru mine nu există nu pot, numai nu vreau, iar eu vreau. Literatura pe tocuri e locul unde mă simt acasă, un loc unde prietenia și bunul simț mă îmbrățișează.

10 COMMENTS

  1. Multumim foarte mult pentru reteta dar si pentru mica povestire. I-am citit-o celei mici, i-a placut la nebunie, acum ma simt nevoita sa-i fac si acei biscuiti.

  2. felicitari draga mea,superba povestea de paste.te rog,imi trimiti si mie biscuiti? locco_smiley_37

  3. Superb ! Felicitari Vero si Razvi ! Imi place mult familia voastra ! locco_smiley_10 locco_smiley_10

  4. frumoasa poveste!de reteta si de cofetar ce sa mai zic!!!felicitari razvi! locco_smiley_10 locco_smiley_10 locco_smiley_10

  5. Va mulțumim. Noua ne place biscuiții aceștia iar iarna formele sunt de brad .steluțe. inimioare

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.