Infidela - Daniela Faur
Literaturapetocuri.ro Autori români Cărţi erotice

Infidela, de Daniela Faur – Editura Quantum – recenzie

Infidela

Autor: Daniela Faur

Editura QUANTUM, 2019

Număr pagini: 287

Gen: erotic 18+ Hot

   Infidela – Daniela Faur -18+ Hot

   Despre Daniela v-am scris câteva cuvinte în recenziile făcute la seria Forțe ale naturii. Serie formată din Moartea vie  și Mrejele focului, la care se va mai adăuga o a treia carte, încă în lucru.

Infidela - Daniela Faur - Editura Quantum
Literaturapetocuri.ro
Autori români Daniela Faur

    Am ieșit din zona mea de confort și am acceptat provocarea de a citi o carte care nu face parte din genurile mele favorite. Deschisă la nou, am început Infidela, un roman scris elegant, alert și profund. O carte plină de umor, o poveste de dragoste profundă și imprevizibilă. Fără siropeli inutile, dar cu o „acțiune” de calitate, Infidela este romanul care nu se încadrează în tiparul clasic al genului erotic. E o poveste de dragoste diferită, care nu cade în extrema scenelor obscene. Dar nici în romantismul clasic. Această poveste este originală și surprinzătoare.

Sunt o păcătoasă! Am călcat strâmb când societatea mi-a strigat din toți rărunchii să fiu o doamnă. Să-mi respect iubitul, să respect regulile nescrise ale relației în care mă aflam de bunăvoie. Sunt femeia vorbită pe la colțuri, subiectul de discuție la întâlnirile de cafea și a celor din miez de noapte, acompaniate de un vin rece.

     Așa începe povestea personajului nostru principal, Ela. Femeia mică și plinuță care se subestimează dându-și nota 7 pentru aspect și nu visează la bărbatul de 10. Nici atât la unul perfect atât fizic cât și intelectual. Ela are o relație cu Gabi. Lucrează ca secretară/asistent personal la o companie având o șefă acră. Când se decide să demisioneze este surprinsă că în locul femeii care-i era șefă ieri când a ieșit pe ușă, azi este luată prin surprindere când îi este prezentat noul șef, Sebastian. Are o criză de nervi și începe cu stângul. Pare în lumea ei, pierdută în fantezii cu șefu’.

   Deși avem impresia că suntem deschiși, încă luăm decizii în funcție de „ce zice lumea”. Ne ferim de judecata celor din jur. Așa se nasc regulile impuse de moralitate, bun simt și respectate de multe ori împotriva  a ceea ce simțim și ne dorim.  De asta afirm că personajul Ela este foarte bine construit. Tabloul femeii infidele, dar pe care o îndrăgești din prima pentru sinceritate, corectitudine și principii morale sănătoase. De la fanteziile cu domnul S. până la infidelitate este doar un pas. Deși au trecut câteva luni de când se cunosc, faptul că el este însurat, iar ea într-o relație stabilă, cu planuri de nuntă, mai mult din partea lui Gabi decât a ei, atracția dintre ei este incendiară.

   Romanul este subiectiv, relatat din perspectiva Elei. Conflictul principal este interior. Ela frământându-se între ce-și dorește și ce e corect, luptând cu fanteziile la care nu îndrăznește să aspire. Conflictul exterior este unul plin de „acțiune” și spumos. Ca urmare a fanteziilor se înfiripă o relație lipsită de naivitate și spontană. Se naște o poveste de dragoste îngrădită de limitele prejudecăților. Ela fiind cea care pune limite, asta doar pentru a se proteja de profunzimea relației de infidelitate, dar oare poate?

„ M-am dus la toaletă pentru a mia oară și am fugit din fața oglinzii care arată un chip disperat. N-am cum să fiu eu aia! Am ieșit zăpăcită de cap și el mă aștepta pe hol.

– Ești gata? E doisprezece și un sfert deja.

Aprob scurt din cap și merg să-mi iau poșeta. Eliberează o exclamație și mă întreb ce l-o fi apucat. Aud apoi chicoteli în spatele meu. Voci de fete. Nici un cuvânt, doar râsete înfundate. Mă întorc și văd vreo patru colege și încă doi colegi zâmbind, dându-și coate. Și pe el, pe Sebastian, făcându-mi semne neînțelese.

– Ce-aveți, măi?

Mă scoate din sărite atitudinea lor și mă întorc din nou la treburile mele, echiparea poșetei cu… jumătate din lucrurile de pe birou. Văd că am aruncat și capsatorul înăuntru și mă întreb de ce mama dracu’ oi fi făcut-o. Râsetele sunt din ce în ce mai intense și încep să mă-ncrunt.

– Ela, tușește fals Sebastian, făcându-mi semne să mă-ntorc și, când sunt din nou cu fața spre el, răsuflă ușurat, dar contiunuă să gesticuleze, arătând spre fundul lui? Nu mă prind, nici să-mi dai palme. Atunci, el se răstește la ceilalți și-i alungă. Toți se conformează, deranjați, dar își văd de drum râzând în barbă.

– Fusta! Îmi strigă apoi scurt.

Întorc capul rapid și zăresc imaginea care crease atâta vâlvă în rândul colegilor: din grabă, neatenție sau pură prostie, mi-am prins fusta la spate în betelia chiloților. Așa că am ieșit din baie și-am defilat pe holurile firmei cu bucile goale, cu un singur petic de material în fund. Frumoasă imagine! De ce-ai inventat, Doamne, chiloții tanga? Mă tot întreb ce a fost în mintea mea de m-am gândit astăzi să-mi scot fustele de la naftalină. …

– Nu așa-mi imaginam să-ți văd pentru prima dată fundul !…

   Fragmentul de mai sus este doar o mică parte din umorul pe care-l veți găsi în Infidela. Condimentat cu întâmplări haioase, acțiuni impulsive și neașteptate, acest roman erotic este atipic genului, o altfel de poveste este imposibil să nu o savurezi. Genul de carte pe care nu o lași din mână până la sfârșit neglijând orice altă preocupare ai avut în minte pentru câteva ore incendiare.

   Daniela m-a surprins plăcut cu trecerea de la genul fantasy la erotic, dar dacă mă gândesc bine, fantezie este și în Infidela destulă. Convingeți-vă.

Daniela Faur
Literaturapetocuri.ro
Autori români Daniela Faur

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libriselefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti, Editura Quantum

Recenzii cărţi

Cărţi erotice

Recenzii cărţi autori români

***Vero Budea (Vero)***Iubesc viața și oamenii, sunt o fire sociabilă, deschisă, loială, apreciez persoanele sincere cu coloană vertebrală, pasiunile mele sunt scrisul și cititul, deși sunt încă o amatoare. Sunt deschisă la tot ce e nou și folositor. Familistă convinsă, soție, mamă, fiică, noră și prietenă. Nu suport minciuna și trădarea. Găsesc fericirea în lucrurile mărunte. Pentru mine nu există nu pot, numai nu vreau, iar eu vreau. Literatura pe tocuri e locul unde mă simt acasă, un loc unde prietenia și bunul simț mă îmbrățișează.

13 COMMENTS

  1. Imi place recenzia,acum chiar sunt curioasa sa citesc cartea.
    Felicirari Vero pentru recenzie!
    Felicirari Daniela Faur!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.