Informatorul de John Grisham, în librării din 25 aprilie

Informatorul, John Grisham, în librării din 25 aprilie

Denunță-I pe corupți și te poți îmbogăți. Cu legea informatorului

   Nu este doar un autor foarte apreciat, ci și un bun critic al societății americane. În cele peste 30 de cărți ale sale, John Grisham se bazează pe talentul său de povestitor exceptional pentru a relata tot atâtea cazuri marcate de corupție, nedreptate. Și Informatorul, apărut la Editura RAO, este tot o critică gravă adusă justiției. Povestea începe cu doi investigatori și un fost avocat care le vinde acestora un pont despre „cel mai corupt judecător din istoria justiției americane”, după cum susține el. Este vorba despre o judecătoare sigură că se află mai presus de lege. Pentru că ea este legea. Cazul implică o o afacere cu un cazinou, o rezervaţie amerindiană, un sindicat al crimei organizate și un judecător corupt care se îmbogățește peste noapte. Preocupat de lupta împotriva terorismului, FBI-ul nu se arată interesat de cazul acesta, prin urmare cei doi investigatori încep o anchetă pe cont propriu, în ciuda faptului că aceasta se dovedește a fi una periculoasă : „Nu suntem polițiști cu o armă în dotare. Singurele noastre arme sunt citațiile”, spune Holz, personajul principal al cărții. Temerile ei sunt justificate: odată pornită investigația, o persoană este ucisă, una dispare și o alta este rănită grav. Cu toate că vorbim despre ficțiune, cartea lui Grisham se situează la granița cu documentarul, aducând numeroase detalii din interiorul sistemului juridic American.

Din 25 aprilie, ultima carte semnată de povestitorul numărul 1 al Americii poate fi găsită în librăriile din București și din țară.

John GrishamNăscut la 8 februarie 1955 în Jonesboro, Arkansas, John Grisham a lucrat ca avocat și legislator în Mississippi, înainte de a deveni cel mai bine vândut romancier cu lucrări precum The Firm, The Pelican Brief și Time to Kill, toate transformate în filme de succes. Grisham a continuat să publice o serie de titluri, cum ar fi Bleachers și The Litigators, și a lucrat, de asemenea, la scenariul, așa cum se vede în filmul de baseball din 2003, Mickey.

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii/Articole Editura Rao

Informatorul de John Grisham, în librării din 25 aprilie

Informatorul de John Grisham, în librării din 25 aprilie

Sursa Editura Rao

 

 

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.