Duel poetic: Împărţire & Zbucium

Duel poetic: Împărţire & Zbucium

Împărţire, de Mihaela Hură

Când ploile se-mpart în noi,
ne toamnă teii câte doi,
ne doarme noaptea cu tăceri
din ceasuri care duc spre ieri.

Se-ntoarce Luna către nord
ca un vapor cu ger la bord
sub care marea n-a uitat
că am tăcut și am plecat.

Cad frunzele cu tot cu cer
în vama fără grănicer,
și ploile cad lângă ploi,
și toate se împart în noi.

Zbucium, de Dunia Pălăngeanu

Cine sunt eu,
cine eşti tu,
anotimpul se zbate
între da si nu,
port în gandul rece
al toamnei stilet
răsucit în rană-
crater stins în piept.
Lacom trec prin zile
vultur hămesit
răscolind cenuşa
înspre asfinţit,
asuprit de iele
nopţii sunt vasal,
mă ascund prin ierburi,
zvon de carnaval.
Măşti,dantele,frunze
strivite de frig,
sorb licori de stele,
dintre umbre strig.
Cine eşti tu,
cine sunt eu,
de sub pleoapa străvezie
ne priveşte Dumnezeu.

Creaţii literare

  Mihaela HurăDespre mine, cam așa: sunt Mihaela Hură, profesoară la un Colegiu Național din Dorohoi, 45 de ani și două bucăți copii (o Simina și-un Andrei), deveniți personaje literare într-o cărticică. Știu că termenul „debut” nu prea-i la locul lui într-un enunț în care pomenești despre o vârstă de peste 40 de ani, dar facem o excepție, pentru că urmează să spun că debutul meu s-a întâmplat acum doi ani, cu o carte de poezie pentru copii, „Cu stele în buzunar”, lansată la Gaudeamus, în noiembrie 2014. De altfel, am început să scriu prin februarie 2014, într-un context personal deloc minunat, și am încercat mai multe – eseuri, articole pentru uzul elevilor, pamflete, am trecut apoi la poezii și de-acolo, la poezia pentru copii.Vara trecută am vrut să văd dacă pot scrie și proză; nu prea mi-a ieșit, dar mai încerc.

Interviu cu Mihaela Hură

DUNIA PĂLĂNGEANUDUNIA PĂLĂNGEANU: Scriitoare, poetă, prozatoare, publicistă, personalitate a vieţii culturale din oraşul Giurgiu, România.
Este membră a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (U.Z.R.) şi a Societăţii Scriitorilor Români (S.S.R.)
-Personalitate a vieţii culturale giurgiuvene, Dunia Pălăngeanu este cadru didactic, absolventă a Institutului pedagogic din Giurgiu, fost director al Casei de cultură “Ion Vinea” şi Universităţii populare Giurgiu, coordonator al Centrului Zonal Pentru Educaţie Permanentă Giurgiu.
-Este redactor şef al publicaţiilor de literatură şi artă:”Sub zodia Luceafărului” şi “Donaris”, pe care le înfiinţează sub auspiciile Asociaţiei culturale şi de tineret “Ion Vinea”, al cărei preşedinte este din anul 1996 şi până în prezent.
-Se numără printre fondatorii Revistei culturale “Valahia”, iar în prezent este colaborator al acestei reviste giurgiuvene.
-Preşedinte al Cenaclului literar “Luceafărul”, fondator şi coordonator al Cenaclului transfrontalier de Literatură şi Artă ”Constelaţii Dunărene”, pe care îl înfiinţează la Giurgiu, în anul 2002, o adevărată platformă culturală şi spirituală care reuneşte scriitori, oameni de cultură şi artă din oraşele riverane Dunării, Giurgiu (România) şi Ruse (Bulgaria).
~A fost reporter la televiziunea locală “Muntenia Tv” şi realizator de emisiuni folclorice la televiziunea “Diva Tv”. Facebook

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.