Interviu altfel cu Corina Ozon

În peisajul literar autohton avem foarte mulţi autori contemporani tineri, despre care am citit mai mult sau mai puţin prezentări personale, interviuri, recenzii de cărţi. Eu mi-am dorit să-i cunosc şi altfel şi întâlnirea cu o parte din ei la târgul de carte Gaudeamus mi-a întărit această idee. Aşa că, să nu vă aşteptaţi la clasicele intrebări, la interviul standard, sper doar să vă placă. Şi pentru că i-am făcut o prezentare a cărţilor(aşa cum le-am perceput eu şi cât m-am priceput) pe site la Literatura pe tocuri unde sunt redactor colaborator, şi mai ales pentru că am şi cunoscut-o personal la târg, am îndrăznit s-o rog pe Corina să „spargă gheaţa”. Aşa că vedeţi ce-a ieşit.

Biografie: „Timişoreancă adoptată cu dragoste de Bucureşti. 10 ani de jurnalism de investigaţie în presa scrisă (ziarul „Ora”) şi televiziune (Antena 1), şi un update de 2 ani în producţie tv (Intact Media Group). Convertită de alţi 10 ani la PR&Comunicare, pe care le gestionează în prezent la CN Imprimeria Naţională SA. Absolventă a Programului MBA INDE-CNAM Paris, promoţia 2010, şi mama de liceană, Iulia, sunt cele două lucruri cu care se mândreşte cel mai mult. Al treilea va fi cartea „Zilele amanţilor”, probabil. Începută pe un blog, în stadiul de postare spre relaxarea cititorilor, care au cerut după fiecare episod continuarea. Şi după apariţia cărţii încă o mai cer. Alex Mazilu (care mi-a făcut fotografia) s-a întrebat mirat „cum cineva cu faţă îngerească a putut scrie o carte ca „Zilele amanţilor” „MBA-ul te învaţă să-ţi provoci limitele şi să aplici inteligent. Chiar şi cuvintele deocheate ( a se citi „din viaţa de zi cu zi”)

 Cărţi publicate la Editura Herg Benet
1.Zilele amanţilor, 2.Nopţile amanţilor, 3. Amanţii 3.0

Zilele amantilor, Noptile amantilor si Amantii 3.0 de Corina Ozon

1. Povesteşte-ne o amintire din copilărie care te-a emoţionat sau te-a marcat în vreun fel.
Eu sunt din Timişoara. În spatele blocului copilăriei mele, era un adevărat rai: iarbă grasă şi înaltă, flori, unde zburdau fluturi coloraţi şi libelule. Acolo ne jucam cu copiii din cartier şi ne imaginam că suntem Robinson Crusoe, Robin Hood, Tarzan, Zorro. Această este imaginea copilăriei mele, un câmp cu iarbă verde, unde alergau fluturi.

2.Cum s-a integrat adolescenta Corina în liceu, cum a fost prima întîlnire, dar primul sărut?
M-am integrat bine. Şi acum păstrez legătură cu unii colegi din liceu şi am cele mai frumoase amintiri. Liceul de Filologie, în care am învăţat, a fost pe vremuri o şcoală Notre Dame, pentru măicuţe, şi are o arhitectură deosebită. Eram timidă şi un pic mai împlinită, mă lăsasem de gimnastica de performanţă.
Primul sărut a fost cu un băiat student la Medicină Veterinară, Hans, un neamţ frumos, simpatic şi bine crescut. El m-a sărutat cu limba în gură, să ne înţelegem, că săruturi idilice pe buze mai avusesem. Mi s-a parut scârbos prima oară, pentru că mi-a lăsat salivă pe barbie. Nu mai ştiu nimic de Hans. Dar acum, sărutul fără limba în gură mi se pare că nu mai e sărut adevărat 🙂

3.Ce vise aveai ca adolescentă şi dacă s-au împlinit, sau nu?
Aveam vise ca orice adolescent. Îmi plăcea să scriu, să cânt, să dansez, să joc. Am fost într-o trupă de teatru, acolo am mai scăpat de timiditate. Voiam să mă fac ziarist ceea ce s-a întâmplat. Acum sunt şi scriitor. Am vrut să dau la facultatea de Teatru, dar tata nu a fost de acord să plec de acasă. Am dat examen la Facultatea de Jurnalism în Bucureşti (în 1990), fără să ştie, i-am spus că vin la rude în vizită. Am intrat şi am rămas în Bucureşti. Acum tata e mândru de mine.

4.Cum vezi viaţa alături de un partener, şi ce-ţi doreşti de la o relaţie?
Un partener care să mă completeze şi pe care să-l completez. Să formăm o echipă, să ne sprijinim reciproc, să ne înţelegem stările. Să ne acordăm gradul de libertate atât cât să nu ne îndepărtăm. Nu, în ultimul rând, să fim compatibili sexual. Şi, desigur, să ştie să sărute cu limba 🙂

5.Ce crezi că ar trebui mamele să le împărtăşească copiilor lor adolescenţi (asta pentru că ai şi tu o fiică )
Important este să comunici permanent cu copilul, să îi fii alături şi la bune şi la rele. Să nu-l descurajezi şi să îi explici clar, atunci când a greşit, unde şi de ce a greşit. Să îl faci să înţeleagă că eşti un om cu limitele tale şi că ai dreptul să te bucuri la viaţă ca orice altă fiinţă. Să luam şi masa împreună cât mai des şi să-l implici în responsabilităţile casei. Eu sunt norocoasă cu fiica mea.

Mulţumesc Corina că ai acceptat să îmi răspunzi la câteva întrebări mai ,,altfel”!  Cu drag, Arci!
Mulţumim şi noi, Mili şi Iasmy! Şi vă dorim succes pe viitor!

Review overview
5
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

14 COMMENTS

 1. Super interviu! Neconvențional și foarte atractiv și interesant! Felicitări!

  Mult succes în continuare, Corina Ozon!

 2. ma bucur sa cunosc persoana din spatele autorului, uite asa am aflat ca este din Timisoara( orasul meu) . imi plac intrebarile ARCI felicitari, iar raspunsurile sunt „altfel” .
  aseara am terminat Zilele amantilor, felicitari autoarei 🙂

 3. Super interviu, Arci! Faine intrebarile ;))
  Multumim si Corinei pt ca a fost de acord sa raspunda unor intrebari mai neconventionale ;)) Felul ei de-a fi mi-a placut tare mult si dupa atatea recenzii pozitive, sunt convinsa ca si cartile ei imi vor fi pe plac ;))

 4. Hai, ca mi-a placut foarte tare! 🙂 Imi place sa stiu cate ceva si despre omul din spatele autorului. Iar picanteriile sunt febletea mea. 🙂 Succes si Inspiratie Corina, la cat mai multe carti! Si sa ramai la fel cu stilul tau, indiferent de cine, ce zice. Multumim Arci pt. ca te-ai gandit la un altfel de interviu. Multumim Corinei pentru ca acceptat.

 5. Mult succes Corina! Iti doresc multa inspiratie in continuare. Eu inca nu am citit aceste carti, insa probabil ca o voi face in acest nou an.
  Felicitari Arci pentru interviu.

 6. Felicitari Arci pentru acest interviu deosebit. 🙂 Nu am citit-o încă pe Corina Ozon, am primele ei două cărți de la prima lansare la care am fost prezenta dar știu ca este deja o formatoare de opinie, ceea ce înseamnă ceva. Când urmează Cristina Nemerovschi? =D

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.