Iulie 2014 Fugara de Alice Munro-Editura Litera

Iulie 2014 Fugara de Alice Munro-Editura Litera

Fugara de Alice Munro-Editura Litera

Carla si-a dat seama ca venea inca dinainte ca masina sa ajunga in varful acelei biete inaltari a drumului care prin partile-astea se cheama deal. „Ea este“, s-a gandit. Doamna Jamieson – Sylvia -, care se intorcea din vacanta petrecuta in Grecia. Din poarta grajdului – dar stand inauntru suficient de mult cat sa nu poata fi vazuta dintr-o singura privire -, urmarea cu atentie soseaua pe care doamna Jamieson trebuia neaparat sa treaca, fiindca locuinta ei se afla la o jumatate de mila mai jos pe drumul acela, dincolo de casa lui Clark si a Carlei.

Daca era cineva care-si propunea sa coteasca si sa intre pe poarta lor, de-acum ar fi trebuit sa incetineasca. Si totusi, Carla inca spera. „Da sa nu fie ea.“

Ba era. Doamna Jamieson si-a intors capul o data, scurt – se straduia din rasputeri sa-si manevreze masina printre fagasele si baltoacele pe care ploaia le facuse in pietris -, dar nu si-a ridicat mana de pe volan ca sa-i faca semn, adica n-o zarise. Carla, in schimb, i-a zarit ei bratul dezgolit pana la umar si bronzat, parul platinat intr-o nuanta si mai deschisa decat i-l stia dinainte, mai degraba alb acum decat blond-argintiu, si expresia fetei, care era si hotarata, si exasperata, si amuzata de propria-i exasperare – exact asa cum se astepta sa arate d-na Jamieson incercand sa se descurce pe un asemenea drum. Cand si-a intors capul spre ea, Carla i-a citit in ochi o lucire pozitiva – de optimism, de curiozitate -, care a facut-o sa se dea un pas inapoi.

Sursa Elefant.ro

 

4 COMMENTS

  1. FETELOR CE IMI PUTETI SPUNE DESPRE GENUL ACESTEI AUTOARE?Recunosc ca nu am citit nimic de ea locco_smiley_28

  2. apare intr-o colectie sau o cumparam online, suna interesant

    Nicol eu nu am citit nimic de autoare, dar imi pare cunoscut , probabil am citit vreo recenzie, as vrea sa-mi aduc aminte

  3. Scrie destul de bine,dar trebuie sa spun ca are destul de multa naratiune. Este adevarat ca exista profunzime in povesti dar daca nu iti place stilul cu multa povestire devine plictisitor.Asta depinde de la cititor la cititor. Eu nu sunt o fana.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.