Jucării purtătoare de valori românești

Piccolino Jucarii, prezent pe piata de jucarii din Romania de peste 10 ani, nu se dezice nici anul acesta si aduce pe piata 3 noi jucarii pentru deliciul dar si joaca educativa a celor mici sau chiar mai maricei.

Este dorinta noastra de a-i aduce pe copii aproape de lumea romaneasca, de a-i face sa inteleaga frumusetea de a fi si de a te purta roman.  

Piccolino Jucarii s-a remarcat anul trecut prin frumoasa jucarie Micul Romanas, care spune copiilor rugaciunea Îngerașul și le intoneaza acorduri din Rapsodia Română a lui George Enescu sau din Balada lui Ciprian Porumbescu, nelăsând uitate nici acorduri celebre internaționale ale marilor compozitori precum Mozart sau Brahms. Dorința producatorilor a fost de le a oferi copiilor o jucarie senină și frumoasă cu un continut bogat, optimist, bine ancorat în rezonanța sufletului romanesc.

Anul acesta, ambitia celor de la Piccolino merge si mai departe și aduce pe piață 3 produse specific romanești, care au rolul de a-i integra pe copii în tradițiile poporului din care provin și pe a cărui limbă o vorbesc. 

Prima dintre acestea este Mitrușcă cel Isteț. Însuși numele ne relevă proveniența 100% românească, iar conținutul nu este nici el mai prejos. Având un aer serios și totusi extrem de simpatic, cu port si caciulă de dac, Mitrușcă a pregatit pentru cei mici înțelepciune dospită cu drag, lasată la „odihnit” de cu secole si crescută apoi în vorbele pline de duh ale proverbelor. Exact! Nu degeaba i se spune „cel isteț”. El chiar este isteț pentru ca are pentru fiecare literă a alfabetului cateva proverbe pe care, după ce le zice, știe să le și explice, oferindu-le copiilor prilej de bună învățătură. În plus, cum românul a știut dintotdeauna și să se distreze, Mitrușcă știe și el să horească și să doinească. Mitrușcă redă 5 melodii absolut încântătoare, preluate din repertoriul maestrului Dumitru Fărcaș, pe care le joacă la propriu, balansându-se din umeri, sau doinindu-le agale.  

Nazdravan, calul din poveste, este al doilea erou in colțul românesc al jucăriilor de anul acesta, pregatit cu mare grija de Piccolino. Calul din poveste s-a dat de trei ori peste cap și iată-l acum în toata splendoarea sa! În ropot de galop el vine să îndeplinească porunca stăpânului său, salută, nechează, dă din cap și din coadă și îi poftește pe copii în poveste: cu muzică bună – Fecioreasca de pe Mureș a lui Dumitru Fărcas -, și cu vorbe culese din una dintre cele mai îndrăgite povești românești, Harap Alb de Ion Creangă. Si, cum cele mai multe povești sfârșesc cu un „încălecat”, caci, nu-i asa „am încălecat pe-o șa”, iată acum o jucarie ca o invitație lansată copiilor de-a se raporta mai activ la povești, de-a le fi mai ușor să intre în pielea personajelor și să se alăture și ei forțelor binelui: dragostea și bunătatea.

Al treilea în suita jucăriilor românești pentru Crăciunul 2015 este Lup cel Mic, un pluș cu functii, care merge, latră, miroase osul, ronțăie osul, mârâie sau vine dupa os! Amintind de Marele Lup Alb, ființa sacră la care se raportau dacii, Lup cel Mic are si el un rol de readucere aminte a radacinilor strămoșești. Asemenea copiilor din vechime, si copiii de acum au, pentru bucuria lor, un catelus unic ce sosește de pe poteci carpatice și abia asteapta să ajungă în brațele lor, să-i bucure și încânte cu gingășia, dar si cu determinarea lui.

Despre Piccolino Jucarii

Piccolino Jucarii activeaza pe piata autohtona de jucarii din 2005, avand o distributie nationala la nivelul marilor lanturi de magazine, dar si prin parteneri mai mici, locali, precum si prin magazine online.

comunicate de presa.ro

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.