Kit Black de Monica Ramirez-Editura Tritonic

Kit Black de Monica Ramirez-Editura Tritonic

by -
12

Kit Black de Monica Ramirez

Număr de pagini: 124

Traducere din limba engleză realizată de autoare

Editura: Tritonic

Colecţia Caşmir

„Kit Black”, ce nume ieşit din comun…Mă întreb oare la ce se referă…Sigur e personajul principal! Da, şi este un personaj masculin, iar „Black” e o poreclă pentru un pirat înfiorător şi are o poveste tragică ce îi urmăreşte paşii, cu aventuri şi comori găsite pe insule exotice. Nu uit de corabie şi de acel steag în alb şi negru ce anunţă pe cei de pe mare: pericol.kit black

Ei bine, m-am cam lăsat dusă de val pentru că am judecat carte după titlu şi copertă: Kit Black este o tânără curajoasă, steagul nu e descris, dar am ghicit povestea tragică, amuzantă, nefericită şi fericită de la care nu am putut să îmi mai dezlipesc privirea timp de două seri. A fost ca şi cum autoarea m-ar fi transportat cu ajutorul cuvintelor undeva…lângă o cascadă ascunsă în inima unei păduri amazoniene. Totul e calm, dar se apropie furtuna care ne zguduie personajele ce s-au conturat în apă şi în jur desluşim doar frânturi de iubire, aşteptare, durere, curaj ce se adună într-o singură persoană: „KIT BLACK”.

Cine a adus volumul la lumină? Monica Ramirez, o autoare care a locuit în SUA şi care s-a hotărât să revină în România. Este bucureşteancă, absolventă a liceului de coreografie, a „Creative Writing” şi membră a „Romanian Crime Writers Club”. A scris 11 volume din care a publicat 7.

Romanul nostru ne introduce într-un an, 1821, şi un Ajaccio, în Corsica. Vedem printre  rânduri „crestele munţilor bleu pal, acoperite cu un fin strat de zăpadă străpungeau apele Mediteranei precum dinţii ascuţiţi ai unui rechin imens. Păşeam pe străzile înguste ce se desfăşurau într-un labirint întortocheat de-a lungul pieţei portului”. Aflăm că personajul principal este o fată de 20 de ani cu „ochi albaştri şi un chip drăguţ…foarte înaltă, cu jumătate de cap mai înaltă decât majoritatea bărbaţilor băştinaşi…cu păr bălai…temperament vulcanic”  şi care se îmbrăca ca un bărbat pentru că „băieţii beneficiau de mai multă libertate”. Este orfană de tată „Walter Black, ucis într-o bătălie îngrozitoare pe mare” şi locuieşte împreună cu mama ei, Madeleine Culbert „o prostituată dependentă de opium”. Cine îi mai este alături? Unchiul Roger „cârmaciul şi mâna dreaptă ” a tatălui său. Ce îşi doreşte ea? Libertatea oferită de  mare, dar pentru aceasta are nevoie de bani pentru a-şi cumpăra sabie şi cizme.

Pe când traversa străzile micului oraş zăreşte doi bărbaţi îmbrăcaţi în uniforma Marinei franceze. Cel care îi captează atenţia este… Armand Etienne Dupuis cu „părul dat peste cap şi strâns la spate…părul castaniu…faţa îi era bronzată, scoţându-i în evidenţă ochii de un verde ca jadul. Era perfect”. Ce face aventuriera noastră? Se dă drept un frate  mai mare şi îi propune lui Armand ca, în schimbul unei pungi de bani, să petreacă o noapte împreună cu sora sa, iar tânărul pare să nu observe că bărbatul cu care vorbeşte, e de fapt o femeie. Zis şi făcut, dar nimeni nu avea cum să anticipeze că cei doi se vor îndrăgosti fără scăpare. Kit a nostră îşi dă seama că şi-a vâdut inima şi îi aruncă banii lui Armand în faţă exact când acesta îi propune să-i devină amantă. Ea pleacă pe o corabie în lume şi…pare că Armand nu ar fi existat. Kit devine căpitan de vas, iar el un soldat şi un soţ „el nu putea rămâne. Iar eu nu mă puteam duce după el”. Trec luni, ani…oare s-au uitat? Nu ştiu dragi cititori, vă las pe dumneavostră să aflaţi J.

Opera este narată la persoana I, iar ritmul este unul alert: la un moment dat ne aflăm într-un 1821 călduros pentru ca peste câteva pagini să descoperim că au trecut ani. Personajele sunt bine conturate şi fiecare are o caracteristică aparte: iubire, curaj. Descrierile spaţiale nu sunt nici ele mai prejos „în mijlocul grădinilor, am găsit o seră înconjurată de fântâni arteziene şi statui, un fel de templu floral în miniatură în cinstea Zeiţei Afrodita”. Nu ştiu cum am terminat aşa de repede cartea…Sper să vă placă aventura lui Kit şi aşa cum zice Monica Ramirez „Fiecare călătorie începe cu primul pas! Vedeţi-vă mereu ţelul cu ochii minţii, credeţi în el şi apoi împliniţi-l. Succes!”.

                                                                       Lectură placută!

                                                                   Nota mea: 8.5/10 stilouri

stilou-1

Editura TritonicCartea Kit Black de Monica Ramirez a fost oferită pentru recenzie de către Editura Tritonic. Poate fi comandată de pe site-ul Editura Tritonic. Pentru a fi la curent cu apariţiile şi reducerile de cărţi, puteţi urmări noutăţile editurii atât pe site, cât şi pe pagina de facebook.

Autor: Crina Stanciu
Review overview
5
***Stanciu Maria Crina (Crina Stanciu)***Salut la toată lumea, mă numesc Crina și sunt la fel de obișnuită ca oricare altă fată, cu mențiunea că îmi place scrisul și cititul. Eu ador tot ceea ce iese din tipar, sunt pasionată de călătorie, de limbile străine, noi culturi. Alții descoperă lumea făcând alpinism sau scubadiving, eu o aflu la picior, cu avionul sau descrisă în paginile unei cărți de aventură, fantasy, crime, dragoste, istorie, ficțiune pentru adolescenți. Abia aștept să elucidez și mai multe mistere aici, alături de ceilalți colaboratori și de voi!

12 COMMENTS

  1. Sincer, nu stiu ce sa zic. Inca nu ma pot hotari. Dar oricand ma pot razgandi 😉

  2. felicitari crina,frumoasa prezentare.adevarat carticica asta pare mai mult o poveste dar si aici ca si in celelalte carti personajele feminine ale monicai sunt femei puternice,indiferent de meseria pe care o practica. locco_smiley_10 locco_smiley_10 locco_smiley_10

  3. Monica Ramirez este autoarea a caror carti vreau neaparat sa le citesc.
    Felicitari pentru recenzie.

    • Daniela daca doresti sa te relaxezi este perfecta. Am citit-o cu ceva timp in urma, chiar pe o vreme ploioasa in drum spre Bucuresti. A meritat, m-am simtit bine si drumul a fost chiar scurt 🙂
      Experimenteaza si nu vei regreta.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.