Lacrima stejarului de Simona Tănăsescu

Lacrima stejarului, de Simona Tănăsescu – în curând la Editura Eikon

Lacrima stejarului, de Simona Tănăsescu mister, iubire, acțiune.

   Povestea din „Lacrima stejarului” se desfășoară în mare parte în Mistletoe Magic, un oraș așezat la granița cu Scoția, unde tânăra Kaya Brenner, o traducătoare de limba spaniolă, este confruntată, rând pe rând, cu personaje și întâmplări ciudate care-i interferează viața, obligând-o să găsească explicații, să descifreze mistere, să ia aminte la istoria lumii, cea știută ori neștiută, iar în final să contribuie prin propriile-i puteri la înlăturarea răului.
   Ei i se alătură James Sinclair, personaj carismatic, plin de mistere, aducând cu sine taina altor timpuri. Acesta se arată mai întâi a fi un fel de protector și mentor pentru Kaya, însă foarte rapid cei doi vor deveni eroii unei extraordinare povești de dragoste. Şi dacă James și Kaya, alături de prietenii lor, sunt dedicați binelui, de partea cealaltă li se opun maleficii Akanta, o femeie-vampir, foarte frumoasă, dar extrem de crudă, mereu gata să ucidă, și profesorul Niam Brody, devenit, din dorința de putere, un vrăjitor cu sufletul vândut. Miza acestei lupte dintre bine și rău o constituie fiola cu Sângele Sfânt al Mântuitorului, aflată în Catedrala din Mistletoe Magic, miraculoasă mărturie ‒ ce a dăinuit vreme de aproape două mii de ani ‒ a sacrificiului făcut pentru salvarea omenirii, în numele iubirii.
   Firul narațiunii este amplu, cinematografic. Motivațiile multor întâmplări vin din alte epoci, prilej de evocare a unor momente importante din istoria omenirii, cu atât mai mult cu cât și James, și Akanta sunt ființe care transcend timpul, iar Kaya poartă „stigmatul” unei misiuni, înzestrată fiind cu o energie aparte. Lor li se adaugă, povestitorul, spectaculosul scriitor Ernesto Calavera, pasionat de ocultism, și druidul Skip, adept al unei credințe, vechi de mii de ani, care atribuia vâscului puteri miraculoase, primind de la stejar seva dătătoare de viață.
   Există multe simboluri interesante în această carte, pe care cititorii cu siguranță le vor descifra, captivați de o poveste în care ficțiunea se împletește cu adevărul.
   O poveste nespusă încă a Sfântului Graal, o variantă „exclusivistă” a modului cum a luat naştere primul vampir, James un personaj al prezentului, dar care l-a cunoscut pe Isus şi a asistat chiar la răstignirea Lui pe cruce, moment văzut şi povestit cu emoţia copilului de atunci, un drum construit al fiolei aflate la Brugges, în Belgia, prin istoria reală, sunt numai câteva elemente ce te fac să te întrebi – unde este de fapt adevărul!? Cât la sută este ficţiune şi cât la sută adevăr?
   Romanul are mister, are iubire, acțiune alertă, are happy-end, căci, așa cum mulți știu deja, fiola cu Sângele Sfânt… a fost salvată, și ea se află în siguranță la Bazilica Saint-Sang din Bruges!

,,‒ Senior Calavera, aveți dreptate! Discutam despre vraja de iubire din ultima carte semnată de dumneavoastră, pe care o traduc la editură. Și chiar voiam să o facem și noi în seara asta, i-a confirmat ea, luând-o gura pe dinainte.Maya, Emma și Rebecca mai aveau puțin până să se ascundă cu totul sub masă. Privirea mexicanului se întunecă deodată:

‒ Nu asta mă deranjează. Puteți să încercați să o faceți, dar…

După o pauză de câteva secunde, timp în care tensiunea creștea, iar fetele începeau să își îndrepte spatele una câte una, ocultistul și-a reluat ideea, privirea lui căutând-o insistent pe Kaya. Ea a clipit de două ori, de parcă ceva deranjant îi intrase în ochi. Calavera a prins-o de mână. Strânsoarea-i era fermă. Fetele din nou amuțiră. Emoții necunoscute le invadau mintea, spiritul și trupul.

‒ Kaya, ascultă-mă cu atenție! Vraja nu poate avea efect decât pentru una dintre voi, a continuat el, scanându-le cu privirea.

‒ Pentru mine?, interveni Maya, cu un zâmbet ce-i trăda nerăbdarea și dorința de a încerca.

Întrebarea fetei avea să mai detensioneze puțin momentul.

‒ Am spus pentru o singură persoană, nu am dat niciun nume. Asta este treaba voastră, replică el. Trebuie să vă împărtășesc însă un lucru foarte important, pe care nu l-ai întâlnit în carte, domnișoară Brenner.

Kaya căuta în sertarele memoriei elementul cheie. Făcuse vraiște pe acolo fără să găsească nimic, pentru că nici măcar nu știa ce căuta. Mexicanul le mai privi o dată pe fete, după care continuă:

‒ Există un singur element omis de mine cu bună-știință. Ritualul trebuie să conțină și o bucățică de pâine furată omului.

‒ „Pâine furată omului”?, repetară ele la unison, ca pe o mantră.”

,,Din timpuri străvechi, ascunse de măreția lunii, dar luminate de razele soarelui: vino spre mine!

Apa să mi te curgă, vântul să mi te poarte, pământul să nu mi te mai ascundă, iar focul să aprindă dorința.

Vino spre mine când frica și eșecul mă vor ține pe loc!

Privește spre mine, gândește-te la mine!

Aceasta este vocea sufletului. Aceasta îmi este dorința!

Auzi vocea mea. Vezi chipul meu. Simte atingerea mea!

Gândește-te și la mine. Nu îți cer să cazi pentru mine. Aceasta este voința ta liberă.

Tot ce-ți cer este să mă vezi. Vino spre mine și îți voi dărui inima și trupul, sufletul și viața!

Spiritul tău să se unească cu al meu! Spiritul meu să se unească cu al tău!

Din doi să devenim unul!”

,,Podurile din Mistletoe Magic, care făcuseră legătura între cele două tărâmuri, se ridicau și ele, în timp ce granițele se ștergeau. Vrăjitoarele erau deja la casele lor, sufletele își găsiseră din nou liniștea, vampirii se ascundeau de soare… numai Jack Felinarul își continua drumul prin veșnicia întunericului…

Pentru Kaya Brenner și prietenele sale, o nouă zi avea să înceapă!”

 Lansare – 23 noiembrie, ora 16, la Târgul de Carte- Gaudeamus, direct la standul Editurii Eikon

Simona Tănăsescu

Noutăţi editoriale

Autori români

Lacrima stejarului de Simona Tănăsescu.

13 COMMENTS

 1. Un roman interesant și o prezentare frumoasă ! O autoare pe care vreau sa o cunosc ! Mulțumesc pentru recomandare !

 2. Am citit si celelalte carti ale autoarei. Foarte interesante. Cred ca aceasta va fi bestseller-ul anului.

 3. Bună seara tuturor!
  Vă mulțumesc tare mult pentru cuvintele frumoase și pentru aprecieri. Mă aplec în fata voastră cu respect si recunoștință!
  Și da, aș fi bucuroasă și onorată să ne cunoaștem. Dacă sunteți în București, sâmbăta 23 noiembrie, începând cu ora 16:00, ne putem întâlni la Gaudeamus, la standul editurii Eikon.
  Și, de nu veți fi acolo, cu siguranță odată și odată tot se va întâmpla să ne cunoaștem!
  Încă o dată vă mulțumesc și bucuria pe care mi-ați făcut-o să vi se întoarcă înmiit! ❤️

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.