LINIȘTE Katy Hudson

LINIȘTE, vreau să dorm!, de Katy Hudson-recenzie

Editura Univers Enciclopedic Junior

București, 2017

Titlu original: A Loud Winter’s Nap (2017)

   Nu mai este niciun secret că îmi plac serile liniștite petrecute alături de fetele mele, citind povești frumoase, non-violente, pentru a le fi somnul liniștit și odihnitor. Iar dacă la finalul poveștii desprind ele singure morala, satisfacția e cu atât mai mare. Cărțile pentru copii de la Editura Univers Enciclopedic și-au făcut loc rând pe rând în biblioteca și pătuțul nostru cald.

   Cred că am citit Liniște, vreau să dorm! de cel puțin cinci ori, că aproape o știu pe din afară. Imaginile frumoase, dialogul simplu și plin de umor le fac pe junioarele mele să nu se culce fără ea. În plus, tema (somnul hibernal al țestoasei) le trimite ușor-ușor și pe ele în lumea viselor.  Broasca Țestoasă încearcă în zadar să își facă somnul ei lung de iarnă, căci pădurea se pregătește de zor: să construiască sănii, să patineze, să cânte, să sculpteze în gheață, iar ea este nevoită să își tot mute culcușul. Până când își dă seama că iarna înseamnă și distracție, nu doar somn.

   De ce să doarmă Broasca Țestoasă când bucuriile iernii sunt unice? Nici nu mai simte gerul de-acum, se distrează prea bine!

Parerea Ștefaniei, 7 ani: Vezi, mami, nici Broasca Țestoasă nu doarme! Pot să mai stau și eu trează? Te rooooog….

Sofia, 1 an și 6 luni: mângâie încântată paginile lucioase și arată cu degețelul animăluțele zâmbitoare.

 

Cartea poate fi comandată de pe site-ul Univers Enciclopedic

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia şi cărtureşti

Cărţi pentru copii

***Andreea Oana Duduman-(Andreea D)***Soție, mamă a trei fete superbe, profesor de limba și literatura română, cu un viciu fără leac: cititul. Când am o carte bună în mână, uit de cotidian. Sunt o persoană practică, cu simțul umorului, însă nu foarte sociabilă; vorbesc doar dacă am ceva de spus. Empatică, iubesc oamenii și mă impresionează poveștile lor. Nu de puține ori mi le-am imaginat subiecte ale unor romane celebre. Respir literatură, eman literatură pe tocuri, pe platforme, în balerini sau în opinci; viața toată e literatură, trebuie doar să observi... .

9 COMMENTS

    • te uimeste prin simplitate si buna dispozitie. Broasca Țestoasă e morocănoasă, dar nu supărătoare.

  1. Sunt superbe cărțile de la Univers Enciclopedic Junior. Au și niște ilustrații foarte frumoase!
    Micuța e o drăguță!!!!!

  2. O lectură ideală pentru cei mici!

    Felicitări pentru recenzie și pentru scurta ședință foto 😀

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.