Magia realităților paralele - Florin Gheorghiță - Editura Polirom

Magia realităților paralele, de Florin Gheorghiță – Editura Polirom – recenzie

Titlu: Magia realităților paralele

Autor: Florin Gheorghiță

Editura: Polirom

Anul: 2018

Număr pagini: 242

   Fără îndoială, vremurile în care omul era convins că e singur în univers, au trecut. Suntem într-o epocă în care descoperirile despre planeta noastră și ființele superioare cu care împărțim galaxiile se petrec foarte rapid. Informații care au stagnat în rolul de ipoteze pentru perioade mari de timp, au căpătat acum atributul de certitudini… iar acest aspect al progresului este unul fascinant. A cerceta misterul lumilor paralele este acum un proces în care piesele din puzzle încep să se așeze una câte una, iar concluzia – în urma studiilor efectuate de către echipe de oameni de știință din diverse domenii – este că nu suntem beneficiarii unici ai unui spațiu infinit și uluitor deopotrivă.

   Florin Gheorghiță este unul dintre oamenii care și-au dedicat viața cercetării realității din spatele concretului. În urma cercetărilor sale, efectuate de-a lungul deceniilor, el a Florin Gheorghiţă a publicat mai multe volume despre fenomene pe care alții le-au catalogat ca fiind la limita cunoaşterii umane. Deși inovative prin idei  și concluzii, cărțile sale au abordat subiecte sensibile, însă cititorii le-au primit cu o curiozitate și un interes neașteptat. Iată câteva dintre cele mai de succes publicații ale sale: „Karma şi taina reîncarnării” (2004, 2014), „Dezvăluiri din invizibil” (2008, 2014), „Marile taine ale omenirii” (2013), „Strania energie a gândirii” (2014), „Straniile inteligenţe invizibile” (2014), „Uimitoarele fenomene din invizibil şi energiile benefice” (2015), „Sufletele, îngerii şi ce ne ascunde ştiinţa” (2016) şi „Vestigii de la o altă omenire„ (2017).

   Trebuie să mărturisesc faptul că sunt un mare fan al cărților lui Florin Gheorghiță. Multe din călătoriile mele în munți le-am făcut pentru că am fost mânată de o curiozitate imensă în urma citirii cărților sale. Am vrut să văd sau să simt diverse forme de energie pe care Florin Gheorghiță le arată în multe dintre cărțile sale și am avut surpriza să constat că și în fotografiile mele apar aceleași formațiuni energetice pe care le arată Florin Gheorghiță în paginile sale (mă refer aici la fotografiile pe care le-am făcut în munții Rarău și în Ceahlău).

   Cu siguranță, nu e ușor să faci o astfel de muncă de cercetare, dar cred că cel mai greu e să lupți cu certitudinile și credințele deja formate ți înrădăcinate ale oamenilor care refuză să vadă dincolo de concret.

Cartea este structurată în cinci capitole mari:

 • Straniile inteligenţe invizibile
 • O problemă ştiinţifică de mare importanţă
 • Valul „cercetătorilor” veniţi din spaţiu
 • Instruire oferită din invizibil
 • Magia realităților paralele

   Fiecare capitol are câteva subcapitole, fiecare dintre acestea tratând subiecte delicate, aflate la limita realității. Primul capitol dezbate tema inteligențelor invizibile, dar care și-au făcut simțită prezența din ce în ce mai mult în ultimele decenii. Informațiile sunt însoțite și de fotografii relevante, unele realizate în alb-negru. Important de precizat este faptul că autorul însoțește fiecare capitol de un fascicul de note cu ajutorul cărora explică anumite date sau aduce completări, oferind cititorului o imagine reală și mai ales completă asupra cercetărilor sale. Să nu uităm că specificul unei cărți documentar este acela de a oferi informații concludente, susținute de dovezi credibile… iar Florin Gheorghiță aduce, fără îndoială, suficiente informații pentru ca „Magia realităților paralele” să devină în curând o carte reper în cadrul cercetărilor ulterioare.

   Fiecare pagină oferă informații uimitoare, susținute de explicații și dovezi, astfel încât această carte este una pe care cei pasionați o vor considera rapid „o carte  reper în domeniul cercetării realității lumilor paralele”. Unul dintre cele mai uimitoare cazuri prezentate este un eveniment pe cât de ciudat, pe atât de celebru, petrecut în data de 18 August 1968. Emil Barnea, un tehnician în vârstă de 45 ani la acea vreme, se afla în pădurea Baciu, împreună du familia și prietenii.  Se pare că în jurul orei 13.00 Barnea a văzut un obiect argintiu, rotund și aplatizat. Acest straniu obiect plutea deasupra copacilor, iar tehnicianul a avut marea șansă să îl fotografieze. Cu aceste fotografii, Emil Barnea s-a dus la Florin Gheorghiță (care era deja inginer la acea vreme).

   Ulterior, și alți cercetători au ajuns în pădurea Baciu, cu aparatură și tehnologii avansate, pentru a descoperi misterele devenite deja celebre din această zonă. Cu astfel de referințe, este evident faptul că pădurea Baciu se află deja ca obiectiv turistic pentru următoarea mea vacanță. În urma cercetărilor pe care Florin Gheorghiță le-a efectuat la acea vreme, la instituțiile de atunci, câteva elemente despre eveniment au ajuns și în presa din SUA, care a scris reportaje ample despre „The Flying Saucer Over Cluj”. Astfel, cazul a ajuns celebru, iar cercetători din alte țări au analizat veridicitatea fotografiilor și au constata că nimic nu fusese trucat… așadar, concluzia este că suntem vizitați de entități din alte lumi… și se întâmplă de mult timp, fie că ne place sau nu să acceptăm această idee.

   Mai avem fotografii și cu Constelația Pleiadelor, despre care se spune că ar fi un adevărat leagăn al speciei umane. Vizitatori galactici au fost surprinși atât în diverse locuri din țară (Podu Oltului, Iași, Pădurea Baciu din Cluj, Poiana Brașov), dar și în alte țări, precum Spania, Croația sau Italia.

   Ca cercetător, Florin Gheorghiță nu se axează doar pe studiul lumilor aflate dincolo de spațiul planetei noastre, ci și de drumul spiritului uman după plecarea din această existență, așadar se poate spune că este un adevărat maestru al cercetării altor lumi. Tot în cartea „Magia realităților paralele” sunt descrise și apariții ale unor spirite aflate încă la granița dintre lumea noastră și alte lumi paralele. Acestea apar sub forma unor corpuri hexagonale mai mult sau mai puțin radiante, iar autorul are câteva teorii interesante despre rolul acestora în drumul celorlalte spirite, dar aceste informații, precum și alte teorii fascinante le veți afla citind o carte care vă va lăsa fără de cuvinte.

   Ce m-a impresionat? Ei bine, întreaga carte este o sursă necontenită de surprize și de confirmări, însă la ultimul capitol apare un citat care a dus surpriza la un nivel culminant: „Nu există miracole. Totul este rezultatul legii”, H.P. Blavatsky, „Doctrina Secretă”. Să însemne oare, acest citat, faptul că simțurile noastre nu percep decât o frântură din colosala frumusețe și complexitate a ceea ce este universul cu adevărat?! O întrebare care va rămâne – nu însă pentru mult timp – fără un răspuns concret.

   Recomand cartea celor pasionați de dezlegarea misterelor lumilor paralele, celor care cred că mai există și alte lumi dincolo de spațiul nostru uman, dar și celor sceptici care poate că își vor schimba percepția în urma informațiilor citite. Este, fără îndoială, o chestiune de alegere.

Iată un citat elocvent din carte:

Omenirea a intrat totuși într-o fază cu totul deosebită a evoluției sale, astfel că, alături de remarcabile realizări științifice și tehnologice, a venit  și vremea aflării și a demonstrării altor mari adevăruri rămase necunoscute de-a lungul timpului – sau chiar ascunse marelui public”.

Cartea Magia realităților paralele, de Florin Gheorghiță o găsiţi pe site-ul Libmag

Recenzii cărţi

 

 

***Rodica Pușcașu***Sunt o visătoare și așa am de gând să rămân. Cititul e un privilegiu pe care l-am descoperit pentru a evada în alte lumi, pentru a descoperi poveștile unor oameni pe care nu i-ai cunoscut niciodată. Cărțile sunt lumi fascinante, care te fac să râzi, să plângi, să trăiești. Nu-mi imaginez lumea fără cărți... pentru că nu ar exista. În viața reală sunt un om simplu, care se bucură de aroma cafelei în diminețile de vară, sunt o mamă preocupată (uneori excesiv) de copilul meu și o soție iubită care mai arde din când în când mâncarea... pentru că timpul de preparare nu coincide cu timpul poveștii pe care o citesc. Vedeți voi, în cazul meu, totul se reduce iremediabil la citit... O altă pasiune de-a mea este scrisul. Scriu și ajung să-mi iubesc personajele atât de mult, încât mi le consider prieteni. În 2010 am publicat cartea de povești pentru copii „Maria și fulgii de nea”, iar în 2016 a ieșit de sub tiparul editurii PIM, cartea „Povestea secretă a Cezarei”... și nu mă voi opri aici.

20 COMMENTS

 1. Eram sigura cand am vazut titlul ca recenzia este a ta.Interesanta cartea,de fapt am mai citit despre fenomene deosebite in munti si chiar despre centre energetice.
  Felicitari Ro!
  Felicitari autorului!

  • Așa cum probabil s-a intuit, ador misterele… mai ales cele din lumile paralele.
   Mulțumesc mult, Marius!

  • Dacă citești o carte de Florin Gheorghiță, vei vrea -cu siguranță- să le citești și pe celelalte!

  • Mulțumesc, Eva! Să știi că Florin Gheorghiță are foarte mmulte cărți. Dacă începi una, vei fi curioasă și în privința celorlalte.

 2. Fenomele paranormale sunt foarte putin studiate in Romania.
  Felicitari autorului pentru curajul de a aborda un astfel de subiect.

 3. incep sa ma interesez si eu din ce in ce mai mult de carti care au supranaturalul ca si domeniu. nu de alta, dar cred ca mai e ceva dincolo de intelegerea noastra!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.