Magia sufletului de Nicholas Evans - Editura Orizonturi - recenzie

Magia sufletului, de Nicholas Evans – Editura Orizonturi – recenzie

Magia sufletului

Autor: Nicholas Evans

Editura Orizonturi
Anul publicării în limba română: 2020
Titlul original: The Horse Whisperer (1995)
Traducere: Cătălin Croitoru
Număr de pagini: 400

  Familia McLean este o efervescentă familie din New York cu care viața s-a dovedit mereu generoasă, până într-o dimineață de iarnă, când Grace, fiica de doisprezece ani a lui Annie, o tânără femeie de carieră, și a lui Robert, un renumit avocat, este lovită de un camion, în timp ce călărea alături de o prietenă, Judith, ambele mici experte în echitație.

  Ca urmare a accidentului, Judith moare, lui Grace, aflată în comă, va trebui să îi fie amputat piciorul, iar Pilgrim, iubitul cal al fetei este și el rănit grav.

Odată tratate rănile lor corporale, rămân totuși cele sufletești.

  Întorși acasă, atât Grace, cât și Pilgrim, manifestă simptome grave de traume psihologice: fata și-a pierdut complet pofta de viață, Pilgrim nu mai are încredere în ființele umane, pare stăpânit de nebunie și nimeni nu se mai poate apropia de el.

  Conștientă de legătura specială care unește fiica sa de animal, fiind convinsă că Grace se va putea vindeca numai dacă se va vindeca și Pilgrim, Annie recurge la ajutorul unui cowboy care are darul de a îmblânzi și cei mai sălbatici cai, printr-o metodă proprie, ce pare aproape magică, apropiindu-se de ei și șoptindu-le liniștitor.

  Mama îndurerată îl abordează cu toată insistența de care e capabilă pe acest pasionat de cabaline din Montana, numit Tom Booker, convingându-l până la urmă să accepte cazul neobișnuit pentru el și să se ocupe de Pilgrim.

  Astfel începe o aventură în parte disperată, în parte mistică, ce își poartă cele două protagoniste prin maiestuoasele peisaje ale Montanei, departe de New York, printr-o natură necontaminată, binefăcătoare, ce poate revitaliza spiritul și schimba modul de a percepe lumea.

Povestea romanului se desfășoară în manieră fluidă, limpede și plăcută.

  Armonia interioară, umană sau animală, se poate restabili doar odată regăsit contactul primordial cu natura, depozitara propriei magii ancestrale, aducătoare de pace sufletească.

  Cartea Magia sufletului, considerată printre titlurile literare cele mai bine vândute din toate timpurile, a beneficiat și de o ecranizare de excepție, cu Robert Redford, Kristin Scott Thomas și Scarlett Johansson.Magia sufletului de Nicholas Evans - Editura Orizonturi - recenzie

Carte disponibilă aici

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libriselefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

sursa IMDb

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.