Martie 2015 „Octopussy” de Cristina Boncea-Editura Herg Benet

Martie 2015 „Octopussy” de Cristina Boncea-Editura Herg Benet

Octopussy de Cristina Boncea

citeste recenzia

La Editura Herg Benet apare in martie 2015 cartea Octopussy de Cristina Boncea.

Scurta descriere:

Hyena, o adolescenta de aproape 14 ani, se intoarce acasa dupa o lunga perioada de absenta din mijlocul familiei. Este primita deopotriva cu entuziasm si scepticism de catre Becks, sora sa geamana, care incearca sa reconecteze relatia lor si sa recupereze toti acei ani pierduti. Dar secretele mamei, ale tatalui vitreg si ale ambelor fete sunt amenintate sa iasa la iveala odata cu sosirea straniului unchi din America.
Citind aceasta carte, esti obligat sa lasi deoparte toate cliseele pe care le-ai auzit despre tinerii de azi. Sex, droguri, alcool, nopti in cluburi, haine de fite? Pentru Becks si Hyena sunt doar punctul de pornire al propriilor reflectii si raportari fata de viata – o foarte ciudata raportare, de altfel…
Un roman ca o calatorie fascinanta si ametitoare, cu umor sumbru si, in acelasi timp, o atenta celebrare a individualitatii extreme.

Sursa Editura Herg Benet

2 COMMENTS

  1. Rar mi-e dat să nu găsesc ceva care să-mi placă într-o carte. Mi-a picat în mână cartea aceasta, „Octopussy”, despre care auzisem că e în trend. O avea o prietenă de-a mea și i-am cerut-o. Ea nu apucase încă să o citescă. Eu sunt o pacifistă convinsă. Dacă ar fi ca lumea noastră să fie așa cum aș creiona-o eu, cei din Rai și-ar dori să se mute aici. Sunt și tolerantă… și am citit destul de mult până la această vârstă. De la genul horror pe care îl preferam în adolescență, la romane polițiste, la cărți filosofice, documentare, fantasy… n-am ratat nimic. În fiecare carte, am găsit câte ceva care să-mi placă. Într-un fel sau altul, m-am regăsit fie în personaje, fie în trăirile lor. Îmi place să cred ca sunt deschisă la minte, că accept libertatea de exprimare a fiecăruia, că dincolo de lumea mea, e o lume formată din milioane de lumi și că trebuie să fim toleranți ca să ne acceptăm și să păstrăm o bună comunicare.
    Așadar, până acum… nu-mi trecuse prin mână nici o carte despre care să cred că a fost un timp pierdut citind-o. Până acum… Poate că timpul mi-a înăsprit gradul de toleranță… nu știu, dar eu nu am reușit să duc până la capăt această carte, iar personajul… din punctul meu de vedere, nu e unul care să te ducă într-o lume a lui, e un personaj care te primește cu ostilitate, pedepsindu-te parcă pe tine, pentru problemele (extrem de grave pe care le are).
    E prima dată când spun că aș fi vrut să nu citesc acele rânduri. Nu știu din ce realitate fac ele parte, însă din a mea, cu siguranță, nu.
    Nici nu știu dacă este o carte… mi se pare mai mult un strigăt strident.

    • Rodica fiecare carte are cititorii ei. Daca tu ai renuntat atat de repede, inseamna ca nu te reprezinta, felicitari pentru ca ai incercat, tot este ceva.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.