Meniu: (pastă de carne cu roşii, friptură de curcan, prăjitură cu ness)

Meniu: (pastă de carne cu roşii, friptură de curcan, prăjitură cu ness)

by -
8

Meniu: (pastă de carne cu roşii, friptură de curcan, prăjitură cu ness)

1.Aperitiv: pastă de carne cu roşii

-carnea de pe oasele din supă (sau un piept fiert)
-1-2 roşii curăţate de coajă şi tăiate bucăţi
-o bucată de mozarela (sau caşcaval)
-le punem toate în robot să se facă că o pastă, apoi o punem în castron
-adăugăm mărar tăiat foarte fin (sau pătrunjel) piper, sare un pic de ulei şi un pic de oţet balsamic sau zeamă de lămâie
-lăsăm cam o ora la rece şi servim pe pâine prăjită

2.Supă de curcan

– în supă strecurată puteţi pune tăiţei, şurubele sau găluşte de gris

3.Friptură de curcan:

-pulpele de curcan le condimentăm cu ceva timp înainte (sare, piper, cury, praf de chimen, boia, praf de coriandru)
-curăţăm câţiva cartofi noi şi-i tăiem în două
-punem în tavă carnea şi cartofii şi apă cât acoperă şi punem la cuptor
-aveţi grijă când încep să se coacă să întoarceţi şi carnea şi cartofii pe ambele părţi
-puteţi servi cu o salată verde

4.Prăjitură cu nes:

– foile: 10 albuşe bătute cu 300 gr zahăr şi 300 gr nuca măcinată, se coc 3 foi pe dosul tăvii
-crema: 10 gălbenuşe se fierb pe aburi cu 10 linguri de zahăr timp de 30 minute, după ce s-a răcit adăugăm 300 gr unt (frecat spumă)
-în 2/3 de crema se adaugă 2-3 linguri (sau pliculeţe ) nes dizolvat în ff puţină apă, iar în 1/3 punem 1 esenţă de vanilie
-aşezăm prăjitură astfel: foaie-crema nes-foaie –crema nes-foaie-crema vanilie-ciocolată rasă
-punem la rece câteva ore

Poftă Bună!

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

8 COMMENTS

  1. Arci, m-am hotărât! Mâine gătesc! Dacă nu apare ceva neprevăzut, desigur! 😀
    Mulțumim pentru rețete! Întreg meniul e fabulos, ca întotdeauna!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.