Brioșe cu parmezan și șuncă de Praga – Aripi de pui – Supă cu varză de Bruxelles – Tort de biscuiți cu gem și budincă în 3 culori
Brioșe cu parmezan și șuncă de Praga – Aripi de pui – Supă cu varză de Bruxelles – Tort de biscuiți cu gem și budincă în 3 culori
Aperitiv: Brioșe cu parmezan și șuncă de Praga (Iliuţa)
- 4 ouă se mixează cu puțină sare, piper și boia picantă.
- în timp ce le mixăm punem treptat 100 ml frișcă lichidă de gătit și 50 g parmezan răzuit.
- tava pentru brioșe o ungem cu puțin unt, punem feliile de șuncă, un ardei tăiat feliuțe, 100 g măsline tăiate feliuțe și o legătură de ceapă verde( doar partea verde) tocată mărunt.
- adăugăm ouăle și le dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 15 minute.
- la final presăram parmezan răzuit și le mai lăsăm 2 minute
2. Supă cu varză de Bruxelles (Iliuţa)
- 12-14 verze de Bruxelles le fierbem pentru 2 minute în 500 ml apă în care am adăugat o linguriță de sare.
- legumele pentru supă , 3-4 ardei, 2 roșii, o ceapă, un morcov și 4-5 căței de usturoi le coacem pentru 10 minute la cuptor după ce am presărat puțin ulei de măsline.
- adăugăm și verzele fierte pentru încă 5 minute.
- curățăm de coajă ardeiul, cele 2 roșii, ceapa și usturoiul.
- în vasul în care vrem să pregătim supa punem legumele, 2 litri apă, o foaie de dafin, busuioc proaspăt, piper și sare după gust.
- lăsăm la fiert pentru 15 minute.
3.Aripi de pui (Vero)
- se așează aripile în tavă .
- se condimentează cu vegeta, piper, boia și chilii.
- dacă vă plac dulci-picante puteți adăuga 2 linguri de miere.
- se pune o cană de apă și 2 linguri ulei de măsline.
- se fac la foc mic cam 30 de minute.
- servim cu cartofi copţi, piure sau natur
4. Tort de biscuiti cu gem si budincă în 3 culori:
- eu aleg de obicei 1 budincă de ciocolată,1 budincă de vanilie și 1 budincă de fructe
- budincile se prepară cu lapte și zahăr(exact cum scrie pe plic)și se lasă câteva minute la răcit
- biscuiţii se lipesc câte doi cu un gem acrişor (eu prefer de caise)
- montăm totul într-o tavă căptuşită cu celofan sau într-o tavă de yena
- aşezăm primul strat de biscuiţi cu gem + budinca de fructe+alt rand de biscuiţi cu gem + budinca de ciocolată +biscuiţi cu gem + budinca de vanilie
- ornăm cu fructe bucăți, nucă de cocos și fulgi de ciocolată și lăsăm la rece măcar 2-3 ore
-
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Mulțumesc pentru rețete
Mulțumesc pentru rețete! Weekend plăcut!
Mulțumesc pentru rețete!