Brioșe cu parmezan și șuncă de Praga – Aripi de pui –...

Brioșe cu parmezan și șuncă de Praga – Aripi de pui – Supă cu varză de Bruxelles – Tort de biscuiți cu gem și budincă în 3 culori

by -
3
Brioșe cu parmezan și șuncă de Praga - Aripi de pui - Supă cu varză

Brioșe cu parmezan și șuncă de Praga – Aripi de pui – Supă cu varză de Bruxelles – Tort de biscuiți cu gem și budincă în 3 culori

Aperitiv: Brioșe cu parmezan și șuncă de Praga (Iliuţa)

  • 4 ouă se mixează cu puțină sare, piper și boia picantă.
  • în timp ce le mixăm punem treptat 100 ml frișcă lichidă de gătit și 50 g parmezan răzuit.
  • tava pentru brioșe o ungem cu puțin unt, punem feliile de șuncă, un ardei tăiat feliuțe, 100 g măsline tăiate feliuțe și o legătură de ceapă verde( doar partea verde) tocată mărunt.
  • adăugăm ouăle și le dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 15 minute.
  • la final presăram parmezan răzuit și le mai lăsăm 2 minute

2. Supă cu varză de Bruxelles (Iliuţa)

  • 12-14 verze de Bruxelles le fierbem pentru 2 minute în 500 ml apă în care am adăugat o linguriță de sare.
  • legumele pentru supă , 3-4 ardei, 2 roșii, o ceapă, un morcov și 4-5 căței de usturoi le coacem pentru 10 minute la cuptor după ce am presărat puțin ulei de măsline.
  • adăugăm și verzele fierte pentru încă 5 minute.
  • curățăm de coajă ardeiul,  cele 2 roșii, ceapa și usturoiul.
  • în vasul în care vrem să pregătim supa punem legumele, 2 litri apă, o foaie de dafin, busuioc proaspăt, piper și sare după gust.
  • lăsăm la fiert pentru 15 minute.

3.Aripi de pui (Vero)

  • se așează aripile în tavă .
  • se condimentează cu vegeta, piper, boia și chilii.
  • dacă vă plac dulci-picante puteți adăuga 2 linguri de miere.
  • se pune o cană de apă și 2 linguri ulei de măsline.
  • se fac la foc mic cam 30 de minute.
  • servim cu cartofi copţi, piure sau natur

4. Tort de biscuiti cu gem si budincă în 3 culori:

  • eu aleg de obicei 1 budincă de ciocolată,1 budincă de vanilie și 1 budincă de fructe
  • budincile se prepară cu lapte și zahăr(exact cum scrie pe plic)și se lasă câteva minute la răcit
  • biscuiţii se lipesc câte doi cu un gem acrişor (eu prefer de caise)
  • montăm totul într-o tavă căptuşită cu celofan sau într-o tavă de yena
  • aşezăm primul strat de biscuiţi cu gem + budinca de fructe+alt rand de biscuiţi  cu gem + budinca de ciocolată +biscuiţi cu gem + budinca de vanilie
  • ornăm cu fructe bucăți, nucă de cocos și fulgi de ciocolată și lăsăm la rece măcar 2-3 ore

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.