Pizza diferită – Chifteluțe din carne de vită și sos de iaurt – Mousse de cafea cu frișcă
Pizza diferită – Chifteluțe din carne de vită și sos de iaurt – Mousse de cafea cu frișcă
1.Aperitiv: pizza diferită
- o foaie aluat foietaj (Morăriţa) o întindem peste hârtie pergament in tavă
- ungem foaia cu pastă dulce-picantă de ardei
- punem pe toată foaia felii de brânză vegetală
- deasupra presărăm un strat din şuncă tăiată mărunt amestecată cu ciuperci tăiate mărunt,peste ele punem porumb
- batem 2-3 ouă cu un pic de smântână si brânză topită vegetală ,punem amestecul uniform peste pizza si dăm la cuptor
2.Ciorbă de gulii
- dăm pe răzătoarea fină morcovi, pătrunjel, păstârnac, le călim puţin în ulei
- adăugăm 2 gulii tăiate bucăţele, apa si punem la fiert
- potrivim de sare, piper, curry, chimen praf,lemon gras praf,boia(opţional)
- când legumele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeaţă si mai lăsăm să dea câteva clocote
- se poate servi aşa sau dreasă cu smântână sau iaurt
3.Chifteluțe din carne de vită și sos de iaurt (Iliuţa)
- 500 g carne de vită tocată o amestecăm cu o ceapă medie tăiată cubulețe, un cartof răzuit fin, 8 căței de usturoi răzuiți , sare, boia dulce și piper după gust. -adăugăm la final 2 ouă și mărar tocat.
- formăm biluțele pentru chifteluțe și la așezăm pe hârtie de copt într-o tavă pentru cuptor.
- le lăsăm pentru 20-25 minute la cuptorul preincălzit la 180 grade.
- 700 ml iaurt, 50 g amidon de porumb și 2 ouă amestecate bine le punem într-o tigaie la foc mic pentru 10-12 minute .
- adăugăm sare și piper după gust și la final pătrunjel tocat.
- în sosul obținut punem chifteluțele și le lăsăm pentru câteva minute pentru un gust mai intens.
4.Mousse de cafea cu frișcă (Iliuţa)
- 500 g frișcă lichidă, 30 g zahăr brun, 200 g ciocolată, 1/2 lingură cacao și 2 linguri cafea solubilă se pun la foc mic până compoziția de omogenizează.
- se lasă la răcit și se pune la congelator pentru 20 minute.
- după o mixăm pentru 3 minute și o lăsăm din nou la congelator pentru încă 20 minute. –la final o mixăm până obținem o pastă cremoasa.
- se servește cu frișcă bătută.
- noi o preferăm cu biscuiți făcuți în casă.
-
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Mulțumim pentru minunatul meniu!