Pizza diferită – Chifteluțe din carne de vită și sos de iaurt...

Pizza diferită – Chifteluțe din carne de vită și sos de iaurt – Mousse de cafea cu frișcă

by -
1
Pizza diferită - Chifteluțe din carne de vită și sos de iaurt - Mousse de cafea cu frișcă

Pizza diferită – Chifteluțe din carne de vită și sos de iaurt – Mousse de cafea cu frișcă

1.Aperitiv: pizza diferită

  • o foaie aluat foietaj (Morăriţa) o întindem peste hârtie pergament in tavă
  • ungem foaia cu pastă dulce-picantă de ardei
  • punem pe toată foaia felii de brânză vegetală
  • deasupra presărăm un strat din şuncă tăiată mărunt amestecată cu ciuperci tăiate mărunt,peste ele punem porumb
  • batem 2-3  ouă cu un pic de smântână si brânză topită vegetală ,punem amestecul uniform peste pizza si dăm la cuptor

2.Ciorbă de gulii

  • dăm pe răzătoarea fină morcovi, pătrunjel, păstârnac, le călim puţin în ulei
  • adăugăm 2 gulii tăiate bucăţele, apa si punem la fiert
  • potrivim de sare, piper, curry, chimen praf,lemon gras praf,boia(opţional)
  • când legumele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeaţă si mai lăsăm să dea câteva clocote
  • se poate servi aşa sau dreasă cu smântână sau iaurt

3.Chifteluțe din carne de vită și sos de iaurt (Iliuţa)

  • 500 g carne de vită tocată o amestecăm cu o ceapă medie tăiată cubulețe, un cartof răzuit fin, 8 căței de usturoi răzuiți , sare, boia dulce și piper după gust. -adăugăm la final 2 ouă și mărar tocat.
  • formăm biluțele pentru chifteluțe și la așezăm pe hârtie de copt într-o tavă pentru cuptor.
  • le lăsăm pentru 20-25 minute la cuptorul preincălzit la 180 grade.
  • 700 ml iaurt, 50 g amidon de porumb și 2 ouă amestecate bine le punem într-o tigaie la foc mic pentru 10-12 minute .
  • adăugăm sare și piper după gust și la final pătrunjel tocat.
  • în sosul obținut punem chifteluțele și le lăsăm pentru câteva minute pentru un gust mai intens.

4.Mousse de cafea cu frișcă (Iliuţa)

  • 500 g frișcă lichidă, 30 g zahăr brun, 200 g ciocolată, 1/2 lingură cacao și 2 linguri cafea solubilă se pun la foc mic până compoziția de omogenizează.
  • se lasă la răcit și se pune  la congelator pentru 20 minute.
  • după o mixăm pentru 3 minute și o lăsăm din nou la congelator pentru încă 20 minute.  –la final o mixăm până obținem o pastă cremoasa.
  • se servește cu frișcă bătută.
  • noi o preferăm cu biscuiți făcuți în casă.

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.