Meniul zilei nr. 7
Meniul zilei nr. 7
1.Salată berlineză
-1 kg de carne de vită-pe care o fierbem (în apă cu zarzavat şi sare să nu fie tulbure că o folosim ca supă) şi o măcinăm
-300 gr ceapă –pe care o curăţăm cu o seară înainte şi o lăsăm în apă rece (putem schimba apa de câteva ori); înainte de folosire o tăiem mărunt
-300 gr castraveţi muraţi, tăiaţi mărunt
-puţină boia (sau o linguriţă pastă de roşii sau ardei pentru culoare), piper, sare şi maioneză (după reţeta ştiută)
-într-un castron amestecăm carnea măcinată +ceapa şi castraveţii tăiaţi mărunt +boiaua +bolul de maioneză +sare şi piper după gust, o punem în castron şi o ornăm cu felii subţiri de castraveţi şi gogoşari muraţi
2. Supă de vită
-folosim zeama în care a fiert carnea şi în care punem după preferinţe tăiţei sau găluşte de griş
3. Ciuperci umplute
-avem nevoie cam de 10 ciuperci potrivite
-1/2 carne măcinată +1-2 ouă, piper, sare, curry, mărar
-curăţăm ciupercile, le scoatem piciorul, le spălăm, le sărăm şi le lăsăm (cu gura în jos) să se scurgă
-amestecăm carnea cu ou, puţină făină (după preferinţe se poate pune ceapă tăiată mărunt), piper, sare, curry, mărar
-umplem ciupercile şi le aşezăm în tavă cu umplutură în sus, pe lângă ele punem picioruşele de la ciuperci tăiate în 2 şi zarzavatul fiert în supă: punem 1-2 pahare de apă (depinde de mărimea tăvii) şi opţional 1 pahar de vin şi le punem în cuptor
-când sunt pe jumătate gata putem presăra pe ciuperci caşcaval dat pe răzătoare şi câteva linguri de smântână peste legume să se facă şi puţin sos
-le serviţi aşa sau cu piure de cartofi sau orez fiert.
4. Chec cu zahăr ars
-2 căni de făină (folosim cană mare de ceai ca măsură) +1 cană de zahăr +4 linguri de ulei +1 linguriţă bicarbonat stins +8 linguriţe de zahăr pe care îl ardem +nuci, stafide, rahat tăiat bucăţele
-din cele 8 linguriţe de zahăr, pe care le ardem şi cam o cană şi jumătate de apă facem sirop
-punem într-un castron făina, zahărul, uleiul, bicarbonatul stins şi le amestecăm cu siropul de zahăr ars; punem siropul câte puţin să se facă compoziţia de consistenţa unui chec, apoi punem bucăţi de nuci (prăjite puţin), stafide, rahat după preferinţe
-punem checul la copt în tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină
-compoziţia o puneţi ori în 2 tavi de chec de mărime normală sau o tavă de prăjitură cum vă place
-se poate servi aşa sau cu zahăr praf presărat (sau dacă o coaceţi în tavă obişnuită cu o glazură deasupra)
-e o prăjitură de post foarte bună.
Poftă Bună!
Vin la masa! Nu pot face altfel! locco_smiley_1
Arci ma mut la tine sau tu la mine????
Apetisant
Pupici
Arci , m-ai tentat maxim de data asta! Salata berlineza suna bine iar checul cu zahăr ars … Yammmy!
Imi place ca folosesti condimente si curry! Imi place foarte mult curry.
Arci, salata berlineza suna bestial. Mersic. :*
acele ciuperci umplete imi fac pofta
[…] Chec cu zahăr ars […]