Meniul zilei nr. 7

1.Salată berlineză

-1 kg de carne de vită-pe care o fierbem (în apă cu zarzavat şi sare să nu fie tulbure că o folosim ca supă) şi o măcinăm
-300 gr ceapă –pe care o curăţăm cu o seară înainte şi o lăsăm în apă rece (putem schimba apa de câteva ori); înainte de folosire o tăiem mărunt
-300 gr castraveţi muraţi, tăiaţi mărunt
-puţină boia (sau o linguriţă pastă de roşii sau ardei pentru culoare), piper, sare şi maioneză (după reţeta ştiută)
-într-un castron amestecăm carnea măcinată +ceapa şi castraveţii tăiaţi mărunt +boiaua +bolul de maioneză +sare şi piper după gust, o punem în castron şi o ornăm cu felii subţiri de castraveţi şi gogoşari muraţi

2. Supă de vită

-folosim zeama în care a fiert carnea şi în care punem după preferinţe tăiţei sau găluşte de griş

3. Ciuperci umplute

-avem nevoie cam de 10 ciuperci potrivite
-1/2 carne măcinată +1-2 ouă, piper, sare, curry, mărar
-curăţăm ciupercile, le scoatem piciorul, le spălăm, le sărăm şi le lăsăm (cu gura în jos) să se scurgă
-amestecăm carnea cu ou, puţină făină (după preferinţe se poate pune ceapă tăiată mărunt), piper, sare, curry, mărar
-umplem ciupercile şi le aşezăm în tavă cu umplutură în sus, pe lângă ele punem picioruşele de la ciuperci tăiate în 2 şi zarzavatul fiert în supă: punem 1-2 pahare de apă (depinde de mărimea tăvii) şi opţional 1 pahar de vin şi le punem în cuptor
-când sunt pe jumătate gata putem presăra pe ciuperci caşcaval dat pe răzătoare şi câteva linguri de smântână peste legume să se facă şi puţin sos
-le serviţi aşa sau cu piure de cartofi sau orez fiert.

4. Chec cu zahăr ars

 -2 căni de făină (folosim cană mare de ceai ca măsură) +1 cană de zahăr +4 linguri de ulei +1 linguriţă bicarbonat stins +8 linguriţe de zahăr pe care îl ardem +nuci, stafide, rahat tăiat bucăţele
-din cele 8 linguriţe de zahăr, pe care le ardem şi cam o cană şi jumătate de apă facem sirop
-punem într-un castron făina, zahărul, uleiul, bicarbonatul stins şi le amestecăm cu siropul de zahăr ars; punem siropul câte puţin să se facă compoziţia de consistenţa unui chec, apoi punem bucăţi de nuci (prăjite puţin), stafide, rahat după preferinţe
-punem checul la copt în tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină
-compoziţia o puneţi ori în 2 tavi de chec de mărime normală sau o tavă de prăjitură cum vă place
-se poate servi aşa sau cu zahăr praf presărat (sau dacă o coaceţi în tavă obişnuită cu o glazură deasupra)
-e o prăjitură de post foarte bună.

Poftă Bună!

Review overview
5
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

7 COMMENTS

  1. Arci , m-ai tentat maxim de data asta! Salata berlineza suna bine iar checul cu zahăr ars … Yammmy!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.