Salată de morcovi cu țelină – Gordon din vinete – Fursecuri rapide...

Salată de morcovi cu țelină – Gordon din vinete – Fursecuri rapide – Meniu

by -
7
Salată de morcovi cu țelină - Gordon din vinete - Fursecuri rapide
Literaturapetocuri.ro Reţete culinare

Salată de morcovi cu țelină – Gordon din vinete – Fursecuri rapide – Meniu

Salată de morcovi cu țelină

-2-3 morcovi se dau pe răzătoarea fină se amestecă cu un pic de zahăr și lămâie și lăsăm să stea

-țelina se dă pe răzătoarea fină și se freacă cu puțina sare, lăsăm să stea cam ½ oră

-stoarcem țelina, o punem în castron, adăugăm morcovii (cu tot cu zeamă)

-dăm pe răzătoare un măr și-l adăugăm în castron (cu zeamă)

-amestecăm bine ingredientele și dăm la rece

2. Supă cremă de broccoli

-curățăm broccoli și punem la fiert cu un morcov, un cartof, și o ceapă mică (opțional) în apă cu sare

-când legumele sunt fierte le dăm prin blender

-punem pasta în oală, adăugăm apa în care au fiert legumele (cât de densă vrem supa), adăugăm condimentele care ne plac și pătrunjel tăiat ff mărunt și-i mai dăm câteva clocote

-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt

3. Gordon din vinete

-2 vinete mai mari (mai groase) le tăiem felii (cam de  o jumătate de deget), le sărăm  și le lăsăm să se scurgă puțin

-200 gr șuncă presată tăiată felii subțiri și 1 pachet de cașcaval feliat

-pregătim făina și oul bătut și pesmetul în farfurii

-punem o felie de vânătă +1 felie șuncă +1 felie de cașcaval +1 felie de vânătă, prindem cu degetele și dăm prin făină, ou, pesmet și punem la copt în tigaie

-când le scoatem le punem pe șervețele să absoarbă uleiul

-servim cu cartofi piure

4. Fursecuri rapide (Maria)

-1kg făină +4 ouă întregi +1 esență de vanilie +5 pliculețe de zahăr vanilinat +25 gr stafide sau merișoare +1 pachet de unt +300 gr zahăr pudră +1 linguriță bicarbonat stins cu lămâie = frământăm cu lapte cât cuprinde

-se lasă aluatul frământat să stea 30 minute la cald, se întind foi potrivite și se taie cu forme, apoi se pun în tavă la copt

-se pot servi așa sau date prin zahăr praf vanilinat

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

7 COMMENTS

  1. Ce apetisant arată fursecurile! Mi s-a făcut poftă instant!
    Eu weekend-ul acesta nu mai gătesc, pentru că plec în concediu, dar când mă întorc, am de gând să fac vinete după rețeta de aici!
    Mulțumiri din suflet!

    • Ma bucur ca.v-a placut.
      La fursecuri se pune numai atata lapte cat sa fie un aluat potrivit,sa se poate intinde.
      Imi pare rau nu va pot da o cantitate exacta,ideea e sa se omogenizeze ingredientele si sa nu fie un aluat moale.
      Daca va plac vinetele vedeti ca mai este la un meniu o reteta deosebita cu roluri de vinete.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.