Salată de morcovi cu țelină – Gordon din vinete – Fursecuri rapide – Meniu
Salată de morcovi cu țelină – Gordon din vinete – Fursecuri rapide – Meniu
Salată de morcovi cu țelină
-2-3 morcovi se dau pe răzătoarea fină se amestecă cu un pic de zahăr și lămâie și lăsăm să stea
-țelina se dă pe răzătoarea fină și se freacă cu puțina sare, lăsăm să stea cam ½ oră
-stoarcem țelina, o punem în castron, adăugăm morcovii (cu tot cu zeamă)
-dăm pe răzătoare un măr și-l adăugăm în castron (cu zeamă)
-amestecăm bine ingredientele și dăm la rece
2. Supă cremă de broccoli
-curățăm broccoli și punem la fiert cu un morcov, un cartof, și o ceapă mică (opțional) în apă cu sare
-când legumele sunt fierte le dăm prin blender
-punem pasta în oală, adăugăm apa în care au fiert legumele (cât de densă vrem supa), adăugăm condimentele care ne plac și pătrunjel tăiat ff mărunt și-i mai dăm câteva clocote
-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt
3. Gordon din vinete
-2 vinete mai mari (mai groase) le tăiem felii (cam de o jumătate de deget), le sărăm și le lăsăm să se scurgă puțin
-200 gr șuncă presată tăiată felii subțiri și 1 pachet de cașcaval feliat
-pregătim făina și oul bătut și pesmetul în farfurii
-punem o felie de vânătă +1 felie șuncă +1 felie de cașcaval +1 felie de vânătă, prindem cu degetele și dăm prin făină, ou, pesmet și punem la copt în tigaie
-când le scoatem le punem pe șervețele să absoarbă uleiul
-servim cu cartofi piure
4. Fursecuri rapide (Maria)
-1kg făină +4 ouă întregi +1 esență de vanilie +5 pliculețe de zahăr vanilinat +25 gr stafide sau merișoare +1 pachet de unt +300 gr zahăr pudră +1 linguriță bicarbonat stins cu lămâie = frământăm cu lapte cât cuprinde
-se lasă aluatul frământat să stea 30 minute la cald, se întind foi potrivite și se taie cu forme, apoi se pun în tavă la copt
-se pot servi așa sau date prin zahăr praf vanilinat
Poftă Bună!
Multumim Arci
Mulțumim pt rețete.
Ce apetisant arată fursecurile! Mi s-a făcut poftă instant!
Eu weekend-ul acesta nu mai gătesc, pentru că plec în concediu, dar când mă întorc, am de gând să fac vinete după rețeta de aici!
Mulțumiri din suflet!
Multumesc Ro,o sa-ti placa.Fursecurile sunt foarte bune,e reteta prietenei mele
Nu am mai facut de mult timp fursecuri 🙂
cind lapte se pune la fursecuri? arata super.Reteta de vinete este delicioasa
Ma bucur ca.v-a placut.
La fursecuri se pune numai atata lapte cat sa fie un aluat potrivit,sa se poate intinde.
Imi pare rau nu va pot da o cantitate exacta,ideea e sa se omogenizeze ingredientele si sa nu fie un aluat moale.
Daca va plac vinetele vedeti ca mai este la un meniu o reteta deosebita cu roluri de vinete.