Meniul zilei: Salată cu de toate, supă de pui, cuşcuş cu pui, prăjitură cu fructe

1. Aperitiv: salată cu de toate

-pun într-un castron zarzavatul şi carnea fierte în supă tăiate mărunt, 2-3 cartofi fierţi şi tăiaţi mărunt, o cutie de porumb (fără zeamă), un borcan de ţelină murată (dacă vreţi puteţi pune altă murătură), 1 lingură muştar, piper, sare după gust şi maioneză

2. Supă de pui 

-fierb în apă cu sare tăiţei (sau alte paste pentru supă) îi scurg şi-i pun în supă să dea un clocot

-puteţi pune şi găluşte de griş

3. Cuşcuş cu carne de pui (Vero)cuscus cu pui

-10 ciocănele, 200 gr cuşcuş, 2 cepe, 1 ardei roşu

-se pun ciocănelele, ceapa tăiată mărunt şi ardeiul tăiat mărunt cu apă cât să treacă peste ele, să fiarbă la foc mic

-se condimentează după gust, dacă vă plac condimentele mediteraneene pot fi folosite

-când s-au fiert ciocănelele se scot, se mai adaugă o cană de apă şi cuşcuşul, puţină pastă de tomate dulce sau iute, după preferinţe, şi se mai pune pe foc aproximativ 10 minute

-se pot pune ciocănelele înapoi în mâncare, sau le lăsăm separate.

4. Prăjitură cu fructe

-350 gr făină, 250 gr margarină, 4 ouă, 100 gr zahăr pudră, 1/2 linguriţă sare, coajă rasă de la o lămâie, 3-4 linguri de smântână, zahăr vanilat, 1 vârf de cuţit praf de copt, 280 gr zahăr tos

-fructele le curăţăm, dacă folosim fructe congelate le lăsăm în prealabil să se scurgă

-margarina se freacă cu 100 gr zahăr şi sarea, se adaugă pe rând gălbenuşurile amestecând după fiecare, coaja de lămâie, smântâna, praful de copt stins în zeamă de lămâie

-se amestecă toate fără să se frământe, o întindem în tavă (tava unsă, tapetată, amestecul e mai curgător îl mai nivelăm cu lingura) ca pe o foaie şi se coace la foc potrivit până se rumeneşte puţin

-scoatem tavă aşezăm fructele în strat uniform şi o mai dăm la cuptor 10-15 minute la foc mic

-între timp batem spumă cele 4 albuşuri cu 280 gr zahăr tos

-punem albuşul uniform peste fructe

-se mai dă la cuptor cu uşa întredeschisă circa ½ ora ca să se facă bezeaua

-se lasă în tavă să se răcească

Poftă Bună!

Review overview
5
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

7 COMMENTS

  1. Sunt la munca si nu am mancat nimic pana la ora asta. Stii cum imi aplauda stomacul dupa ce am citit deliciile astea? Of of!

  2. Mama mia, Arci, eu m-am saturat de retetele acestea! Numai pofte imi dau. Si culmea e ca nici nu sunt insarcinata :D. Dar sunt o pofticioasa. Prajitura trebuie neaparat sa o incerc! poate chiar in acest weekend! Pupici :*

  3. Super retete ! Desigur, le voi incerca pe toate ! Multumesc pentru aceste delicii culinare ! Azi am facut ciorba de perisoare dupa reteta ta si, din nou, tigaia picanta ! Prajitura o las pentru weekend. locco_smiley_10 locco_smiley_10

  4. multumesc fetelor!incrcati cu incredere prajitura ,e usor de facut si o sa va placa

  5. multumesc Arci.in primul rand,mi-ai facut pofta de cuscus,apoi vreau prajitura,supa o fac azi,asa ca…vreau din toate!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.