Salată de vinete cu dovlecel – Ciorbă de mazăre – Sarmale cu ciuperci – Budincă cu fructe la pahar
Salată de vinete cu dovlecel – Ciorbă de mazăre – Sarmale cu ciuperci – Budincă cu fructe la pahar
1. Salată de vinete cu dovlecel
- 1 vânată coaptă, curățată, scursă bine și tocată
- 1 dovlecel mediu îl curățăm, îl tăiem bucățele, îl fierbem în apă cu puțină sare, îl scurgem bine și-l zdrobim cu furculița
- amestecăm vinetele cu dovlecelul, punem puțină sare, piper și lămâie și lăsăm să stea până facem maioneza
- mixăm maioneza (cu cartof) cu legumele
- mai adăugăm dacă e necesar sare, piper și lămâie
- punem la rece
- servim cu felii de pâine proaspătă sau prăjită
2.Ciorbă de mazăre
- tăiem o ceapă mică mărunt, o călim în puțin ulei, punem mazărea, apă și punem la fiert
- adăugăm condimente: piper, boia (opțional), praf de chimen, curry, praf de lemon gras, sarea se adaugă la final să nu întărească mazărea
- din 1 ou întreg bătut+făina +puțină apă dacă e necesar = facem amestecul pentru găluşcuţe
- când mazărea e aproape fiartă punem găluşcuţele (cu lingurița mică de cafea) și lăsăm să fiarbă
- când e gata adăugăm amestecul de legume care ne place și mai lăsăm câteva clocote
- se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt
3. Sarmale cu ciuperci
- ciupercile se opăresc puțin și se taie mărunt sau se macină
- într-un castron punem ceapă tăiată mărunt (crudă sau puțin călită),1 morcov dat pe răzătoarea fină, un ardei tăiat mărunt, ciupercile și mărar tăiat fff mărunt și amestecăm
- adăugăm sare, piper multicolor, boia, praf de chimen, curry, cimbru și 1-2 linguri de făină și amestecăm bine
- cu compoziția umplem varză (dulce sau acră) clădim în cratiță, punem apă și opțional 1-2 linguri de bulion și punem la fiert
4.Budincă cu fructe la pahar:
- preparăm după indicații o budincă de vanilie și una de căpșuni
- tăiem bucățele 1 pară, 2 kivi, și pregătim într-un bol boabe de strugure negru
- pregătim cupele și montăm desertul astfel: bucățele de pară+budincă de vanilie+felii de kiwi+budincă de căpșuni +boabe de strugure negru
- dăm cupele la rece, când serviți puteți adăuga ciocolată răzuită și frișcă
-
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Sarmale fac chiar astăzi. Și salata de vinete cu dovlecei.
Mulțumim pentru sugestii!