Salată de vinete cu dovlecel – Ciorbă de mazăre – Sarmale cu...

Salată de vinete cu dovlecel – Ciorbă de mazăre – Sarmale cu ciuperci – Budincă cu fructe la pahar

by -
1
Salată de vinete cu dovlecel - Ciorbă de mazăre - Sarmale cu ciuperci - Budincă cu fructe la pahar

Salată de vinete cu dovlecel – Ciorbă de mazăre – Sarmale cu ciuperci – Budincă cu fructe la pahar

1. Salată de vinete cu dovlecel

  • 1 vânată coaptă, curățată, scursă bine și tocată
  • 1 dovlecel mediu îl curățăm, îl tăiem bucățele, îl fierbem în apă cu puțină sare, îl scurgem bine și-l zdrobim cu furculița
  • amestecăm vinetele cu dovlecelul, punem puțină sare, piper și lămâie și lăsăm să stea până facem maioneza
  • mixăm maioneza (cu cartof) cu legumele
  • mai adăugăm dacă e necesar sare, piper și lămâie
  • punem la rece
  • servim cu felii de pâine proaspătă sau prăjită

2.Ciorbă de mazăre

  • tăiem o ceapă mică mărunt, o călim în puțin ulei, punem mazărea, apă și punem la fiert
  • adăugăm condimente: piper, boia (opțional), praf de chimen, curry, praf de lemon gras, sarea se adaugă la final să nu întărească mazărea
  • din 1 ou întreg bătut+făina +puțină apă dacă e necesar = facem amestecul pentru găluşcuţe
  • când mazărea e aproape fiartă punem găluşcuţele (cu lingurița mică de cafea) și lăsăm să fiarbă
  • când e gata adăugăm amestecul de legume care ne place și mai lăsăm câteva clocote
  • se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt

3. Sarmale cu ciuperci

  • ciupercile se opăresc puțin și se taie mărunt sau se macină
  • într-un castron  punem ceapă tăiată mărunt (crudă sau puțin călită),1 morcov dat pe răzătoarea fină, un ardei tăiat mărunt, ciupercile și mărar tăiat fff mărunt și amestecăm
  • adăugăm sare, piper multicolor, boia, praf de chimen, curry, cimbru și 1-2 linguri de făină și amestecăm bine
  • cu compoziția umplem varză (dulce sau acră) clădim în cratiță, punem apă  și opțional 1-2 linguri de bulion și punem la fiert

4.Budincă cu fructe la pahar:

  • preparăm după indicații o budincă de vanilie și una de căpșuni
  • tăiem bucățele 1 pară, 2 kivi, și  pregătim într-un bol boabe de strugure negru
  • pregătim cupele și montăm desertul astfel: bucățele de pară+budincă de vanilie+felii de kiwi+budincă de căpșuni +boabe de strugure negru
  • dăm cupele la rece, când serviți puteți adăuga ciocolată răzuită și frișcă
  • Poftă Bună!

   Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

1 COMMENT

  1. Sarmale fac chiar astăzi. Și salata de vinete cu dovlecei.
    Mulțumim pentru sugestii!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.