Meniu:(ciorbă de pui, pui cu ciuperci și sos, cornulețe fragede cu nucă)

Meniu:(ciorbă de pui, pui cu ciuperci și sos, cornulețe fragede cu nucă)

by -
5
Cornulețe fragede cu nucă

Meniu:(ciorbă de pui, pui cu ciuperci și sos, cornulețe fragede cu nucă)

1.Aperitiv: Salată de varză

-o varză medie o tăiem fff subțire, sau o dăm pe răzătoarea mare

-punem varza în castron o frecăm cu puțină sare și 2 linguri de zahăr și o lăsăm să stea puțin

-stoarcem puțin varza o punem în castron adăugăm felii subțiri de ardei crud verde sau roșu și felii de ouă (2-3 ouă fierte tari), puțin oțet sau zeamă de lămâie, puțin ulei, potrivim de sare și piper multicolor

2.Ciorbă de pui

-fierbem tacâmurile de pui în apă cu sare, apoi curățăm carnea de pe oase

-2 morcovi, 1 pătrunjel, 1 păstârnac îi dăm pe răzătoarea mică

-punem legumele în oală cu fff puțin ulei, le călim puțin, adăugăm carnea și zeama de pui (strecurată)

-adăugăm sare, piper, puțin curry, praf de chimen și punem la fiert

-când ciorba e gata dregem cu smântână sau cu smântână frecată cu gălbenuș de ou

3.Pui cu ciuperci și sos 

-tăiem 1 ceapă  sau câteva fire de ceapă verde, o călim în puțin ulei, adăugăm ciuperci tăiate felii (dacă sunt proaspete le dați câteva clocote separat în apă cu sare) și bucățelele de piept de pui, mai călim puțin, punem apă să acopere și punem la fiert

-punem sare, piper multicolor, curry, praf de chimen, coriandru praf, praf de lemon grass, și lăsăm să fiarbă

-amestecăm 2 linguri de făină cu smântână, adăugăm în cratiță, lăsăm să dea 2-3 clocote, adăugăm mărar tăiat fff mărunt

-serviți cu cartofi, orez sau mămăligă

4.Cornulețe fragede cu nucă (Voichița)

100 gr nucă măcinată +100 gr zahăr pudră +220 gr unt moale +300 gr făină +1 ou +coajă de lămâie +un pic de sare +zahăr vanilinat

-din ingredientele de mai sus se face un aluat și se lasă la frigider câteva ore (4-5)

-aluatul rece  se așează pe un blat și se împarte în 4 bucăți, apoi fiecare bucată din nou în 4.

-fiecare cub se rulează și se formează un cornuleț

-acestea se coc în 13-14 minute la 180 de grade

-atenție cornulețele nu cresc în volum

-se pudrează cu zahăr praf vanilinat cât sunt calde

Poftă Bună!
Reţete culinare
Alte reţete

Cornulețe fragede cu nucă

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

5 COMMENTS

  1. Mnm,multumim Arci,chiar am sa fac ciupercile cu sos,bine ca mi-ai reamintit.Langa fac si ciorbita.Dupa cornulete merg la fete!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.