Meniu:(salată de avocado, ciorbă de legume, costiță  la cuptor, spumă de zmeură)

Meniu:(salată de avocado, ciorbă de legume, costiță  la cuptor, spumă de zmeură)

by -
7
salată de avocado

Meniu:(salată de avocado, ciorbă de legume, costiță  la cuptor, spumă de zmeură)

1.Aperitiv: salată de avocado:

-1 avocado foarte bine copt, îl curățăm și-l  dăm prin sită (sau blender)

-îl amestecăm cu zeamă de lămâie după gust și punem câte puțin ulei ca la maioneză

-servim pe feliuțe de pâine prăjită

2.Ciorbă de legume (Vio)

– tăiem mărunt o ceapă, o călim în puțin ulei

-adăugăm 2 morcovi,1 pătrunjel,1 păstârnac tăiate rondele fine sau date pe răzătoare,1 gulie tăiată bucățele, o mână de mazăre verde, fasole verde și punem la fiert

-când e pe jumate fiert adăugăm buchetele de conopidă și broccoli și lăsăm să fiarbă

-potrivim de sare, piper, praf de chimen, curry

-când e aproape gata adăugăm pătrunjel și mărar tăiate foarte fin

-se poate servi așa sau dreasă cu smântână, sau smântână frecată cu gălbenuș de ou

3.Costiță  la cuptor

-tăiem felii costiță de porc, o condimentam cu amestecul de condimente și o lăsăm să stea puțin

-punem carnea în tavă, adăugăm în pic de alcool (coniac,vodka, gin) și 1 crenguță de cimbru, apă cât acoperă și punem la cuptor

-când începe să se frigă aveți grijă s-o întoarceți pe ambele părți

-se poate servi cu cartofi natur sau piure

4.Spumă de zmeură:

-5 albușuri de ou le batem cu 200 gr zahăr să fie o spumă tare

-zdrobim puțin zmeura, o stropim cu un pic de lămâie, o amestecăm cu albuşul, o punem în cupe și  punem la rece

-servim cu ciocolată rasă sau fulgi de cocos

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

7 COMMENTS

  1. Multumim pentru meniu!Ciorba arata delicios,dar fara carne eu nu o fac!Mmm,felul doi si desertul ini lasa gura apa,trebuie sa le fac neaparat!

  2. Delicios. As incerca pe fiecare, dar in perioada aceasta imi face cu ochiul salata si costita. Daca tot ii dai cu alcool :)) inseamna ca are gust bun.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.