Ciorbă de perișoare – Drob de pui – Foi de napolitane cu...

Ciorbă de perișoare – Drob de pui – Foi de napolitane cu cremă – Meniu

by -
5
Drob de pui - Ciorbă de perișoare - Foi de napolitane cu cremă
Literaturapetocuri.ro Reţete culinare

Ciorbă de perișoare – Drob de pui – Foi de napolitane cu cremă – Meniu

   Drob de pui cel mai delicios.

1. Salată de crudități

 – 3 roșii curățate de coajă și tăiate cubulețe se pun în bol

– adăugăm 1 legătură mai mare de leurdă tăiată fideluţă și pătrunjel sau mărar tăiat fff mărunt

– punem sare, piper, zeamă de lămâie și puțin ulei și amestecăm

-servim cu brânză telemea rasă

2. Ciorbă de perișoare

-amestecăm carnea măcinată (curcan, pui, vită sau porc) cu 1 ou,1-2 linguri făină, sare, piper

-2 morcovi îi dăm pe răzătoarea mică, îi călim cu foarte puțin ulei, adăugăm apă și punem la fiert

-potrivim de sare, curry, piper

-când ciorba fierbe adăugăm perișoarele

-servim ciorba așa sau dreasă cu smântână sau iaurt

3. Drob de pui

-1/2 kg ficat de pui fiert și măcinat,1/2 kg carne măcinată de pui sau curcan, 3-4 ouă fierte tăiate bucățele,1 legătură de ceapă verde tăiată feliuțe subțiri (cu tot cu cozi),1 legătură de pătrunjel și una de mărar tăiate foarte mărunt

-se pun ingredientele într-un castron, adăugăm sare, piper, curry, lemon gras praf, 3-4 ouă crude și pesmet cât este nevoie pentru omogenizare

-ungem tava de chec cu ulei și tapetăm pereții cu pesmet, punem compoziția, o nivelăm cu palma dată cu ulei, împrăștiem puțin pesmet deasupra și punem la copt

-o scoatem din tavă după ce s-a răcit puțin, când scoateți tavă din cuptor până se răcește acoperiți cu un șervet de bucătărie

-serviți cu cartofi piure sau salată

4. Foi de napolitane cu cremă

– crema: 200 gr zahăr se caramelizează se pune peste ele 200 gr margarină, lăsăm să se topească și adăugăm 4 ouă frecate cu 200 gr zahăr și lăsăm să fiarbă până se îngroașă, luăm de pe foc amestecul și adăugăm 2 pachete de biscuiți măcinați și 1 esență de rom

  • punem crema caldă între 2 foi de napolitane
  • deasupra se poate turna glazură din ciocolată amăruie topită amestecată cu puțin unt
  • se taie rece

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

5 COMMENTS

  1. Minunate rețete! Am făcut și eu ieri ciorba de perișoare. E foarte bună! Mulțumim pentru rețete!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.