Salată de spanac cu sos de muștar – Supă de roșii cu...

Salată de spanac cu sos de muștar – Supă de roșii cu morcovi – Fasole bătută – Prăjitură cu fructe

by -
4
Salată de spanac cu sos de muștar

Salată de spanac cu sos de muștar – Supă de roșii cu morcovi – Fasole bătută – Prăjitură cu fructe

1.Aperitiv: Salată de spanac cu sos de muștar (Iliuţa)

  • 200 g spanac baby, 50 g merișoare deshidratate și  50 g migdale.
  • pentru sos  amestecăm cu o lingură de muștar de masa, o lingură de zeamă de lămâie, 2 linguri ulei de măsline.
  • ulterior punem o lingură de miere și una de semințe de susan.
  • adăugăm sosul obținut peste ingrediente.

2.Supă de roșii cu morcovi (Iliuţa)

  • o ceapă tăiată cubulețe mici, un ardei gras și trei roșii mari decojite și tocate mărunt se sotează cu puțin unt pentru 2-3 minute.
  • 2 morcovi . trei căței de usturoi și o țelină mică curățate și date pe răzătoare se adaugă peste ceapă și roșii.
  • punem sare, piper, boia și busuioc după gust.
  • le mai lăsăm pentru 2-3 minute la foc mic.
  • ulterior adăugăm 2 litri de apă sau zeamă de supă și le lăsăm să fiarbă pentru 15 minute la foc potrivit.
  • la final adăugăm 250 ml smântână de minim 20% grăsime și blendăm compoziția.
  • se decorează cu pătrunjel tocat .
  • se servește cu crutoane sau bucăți de brânză

3. Fasole bătută (Vero)

  • fierbem 400 gr fasole cu o ceapă tocată și puțină sare.
  • separat se călește o ceapă în mai mult ulei și se adaugă o linguriță boia dulce.
  • după ce e fiartă fasolea se scurge, se adaugă jumătate din prăjeala cu boia și se pisează bine.
  • cealalta jumătate din prajeala se pune la fiecare farfurie deasupra.
  • se servește cu costiță sau cârnați prăjite.
  • şi după preferință acritură, noi servim cu varză murată.

4.Prăjitură cu fructe (Mariana)

-pregătim tava: o ungem cu unt sau margarină și tapetăm bine cu zahăr brun(și baza și pereții )

-punem un strat de fructe proaspete sau din compot (tăiate felii)

-dacă punem mere sau pere le dăm în prealabil pe răzătoarea mare (nu le stoarcem)

Aluatul:

  • frecăm spumă 150 gr zahăr brun cu 150  gr unt,margarină sau untură
  • 3-4 ouă întregi și +- 150 gr făină și un praf de copt
  • ouăle și faina se pun alternativ și amestecăm bine
  • depinde de făină dacă punem plus sau minus  cantitatea
  • aluatul trebuie să fie ca o smântână /cremă groasă
  • dacă aluatul este prea tare adăugați puțin lapte sau smântână lichidă
  • puteți înlocui făina albă cu făină fără gluten: făină de orez,cocos,hrișcă
  • se toarnă aluatul peste fructe,nivelăm ușor și punem la copt
  • când prăjitura e coaptă se scoate din tavă (fructele vor fi sus)
  • pentru cei care țin regim: se poate prepara și cu făinuri fără gluten!
  Dragi prieteni poate aţi remarcat că unele dintre reţetele noastre de mâncare sau prăjituri sunt mai dietetice, dar ne-am gândit că multă lume are probleme de sănătate. Așa că veţi vedea reţete cu produse fără gluten, cu zahăr mai puţin sau înlocuit cu miere sau îndulcitori, fara prăjeli sau cu lapte, iaurt sau brânză vegetală. Toate reteţele sunt încercate de cei care vi le prezintă şi sperăm să vă placă.

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

4 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.