Supă de mazăre cu găluşcuţe – Varză cu carne – Prăjitură cu...

Supă de mazăre cu găluşcuţe – Varză cu carne – Prăjitură cu cremă de fistic – Meniu

by -
8
Supă de mazăre cu găluşcuţe - Varză cu carne
Literaturapetocuri.ro

Supă de mazăre cu găluşcuţe – Varză cu carne – Prăjitură cu cremă de fistic – Meniu

1. Aperitiv: salată de ton

-1 cană de orez fiert în apă cu sare și vegeta, apoi scurs și pus în castron

-adăugăm 2 cutii de ton mărunțit în ulei (cu tot cu ulei),1 cutie de porumb (scurs), sare, piper, lămâie după gust

-amestecăm totul bine și punem în bol la rece

2. Supă de mazăre cu găluşcuţe

– dăm pe răzătoarea fină 1 morcov +1 pătrunjel le călim cu puțin ulei

-adăugăm în oală 1 pungă (sau borcan ) de mazăre, potrivim de piper, curry, chimen praf, și punem la fiert

-sarea o punem când mazărea e fiartă altfel se întărește și fierbe fff greu

-dintr-un ou bătut și amestecat cu făină pregătim compoziția pentru găluşcuţe

-când mazărea este pe jumătate fiartă adăugăm găluşcuţele (cât mai mici) lăsăm să fiarbă

-la final dregem cu smântână, adăugăm verdeață și mai dăm câteva clocote

3. Varză cu carne (Toros – Nicol)

-curățăm și tăiem o căpățână de varză proaspătă sau varză murată mărunt

-1kg de carne de porc o tăiem bucățele și o punem la călit în  ulei, amestecând până se prăjește puțin apoi adăugăm câte un pic de apă până când e aproape fiartă

-adăugăm sare, piper, cimbru și punem varza,1-2 linguri de pastă de roșii (sau bulion) și apă și lăsăm să fiarbă

-când ingredientele sunt fierte adăugăm puțin mărar și mai lăsăm câteva clocote

-se poate servi simplă sau cu smântână

4. Prăjitură cu cremă de fistic

-1/2 kg marmeladă (sau 1 borcan gem) +4 ouă +6 linguri ulei +7 linguri făină +zahăr vanilinat +1 linguriță bicarbonat stins cu lămâie +nuci prăjite

-se omogenizează gemul, se adaugă pe rând ouăle și uleiul (ca la maioneză), se adaugă bicarbonatul și făina (în ploaie) se amestecă ușor

-se adaugă nucile, se împarte compoziția în 2 și se coace în tava unsă și tapetată (2 foi)

Crema: se freacă 1 pachet de unt cu 1 pahar de zahăr pudră să fie spumă, se adaugă esență de fistic și se amestecă

-când foile sunt reci se umplu cu cremă și se da prăjitură la rece

-se poate servi așa sau presăram deasupra zahăr pudră

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

8 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.