Meniul zilei: Ouă umplute, Supă albă, Pilaf cu carne de pui, Lapte de pasăre

Cred că era mai corect spus: ce poţi face când ai prea multe ouă!! Deci iată ce am făcut eu:

1. Aperitiv ouă umplute
-6 ouă fierte tari, 1 cutie mică de pateu (de data asta am folosit pateu de ficat de pui cu ciuperci), 1-2 linguriţe de muştar
-mixăm gălbenuşul de la ouă cu pateul şi muştarul, puţină sare, piper după gust şi umplem cu compoziţia jumătăţile de ou, pe care le aşezăm într-o caserolă
-sosul= 5-6 linguri de maioneză (făcută cu cartof) le amestecăm cu 400-500 grame de smântână de 20% (sau 400 gr smântână şi o cutie de iaurt) şi le punem în caserolă peste ouă

2. Supă albă
-supă strecurată de pe carne de pui o dreg cu smântână şi fierb tăiţei (este foarte gustoasă şi le plăcea la copii de la ei şi expresia supă albă), opţional puteţi pune pătrunjel tocat mărunt

3. Pilaf cu carne de pui
– carnea de pui aripi sau piept fiartă în supă, tăiată bucăţele
– 100-150 gr orez spălat în strecurătoare
– o ceapă mică se căleşte în puţin ulei se adaugă orezul, călim puţin şi se pune supă până acoperă bine orezul, lăsăm să fiarbă la foc mic, când e aproape gata adăugăm carnea fiartă şi dacă vă place pătrunjel verde
– condimente: sare piper (e foarte bun cel alb), puţin cury, după gust

4. Lapte de pasăre
Posibil să aibă altă denumire dar vă daţi voi seama după reţetă, la noi aşa i se spune
-10 ouă, 2 plicuri de zahăr praf cu vanilie de la dr Oetkter, 4 pliculeţe de zahăr vaniliat, un lilapte de pasaretru şi jumătate de lapte, 1 budincă de vanile, 200 gr zahăr tos
-se bate albuşul cu cele 2 pliculeţe de zahăr vaniliat şi 2 plicuri de zahăr praf (cam 120-150 gr ) să fie tare
-gălbenuşurile se amestecă cu 100 gr zahăr tos şi budincă de vanilie, şi diluăm cu ½ lapte rece
-punem în cratiţă 1 l lapte, 100 gr zahăr tos,2 pliculeţe de vanilie şi-l fierbem
-lăsăm laptele la foc mic şi punem cu un polonic spumă în cratiţă, lăsăm puţin şi scoatem bucăţile de spumă pe o tavă (aici folosesc o paletă de obicei cea cu care iau şi spuma de pe supă)
-când terminăm turnăm în laptele de pe foc compoziţia cu gălbenuşuri şi lăsăm să dea câteva clocote
-stingem focul şi lăsăm câteva minute
-punem apoi laptele-cremă în boluri sau castroane şi deasupra cu paleta aşezăm bucăţile de albuş
-când s-a răcit o punem la frigider
Este un deşert rapid şi uşor de făcut şi foarte bun.

POFTĂ BUNĂ

Review overview
5
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

6 COMMENTS

  1. Multumesc, draga Arci ! Ma salvezi de fiecare data ! Sotului meu nu ii plac produsele avicole, oua, carne de pui! Reteta ta de oua umplute il va convinge sa manance , cu siguranta ! Supa alba am facut azi ! Este delicioasa ! Desertul tau este de asemenea minunat! Astept cu drag urmatorul meniu ! locco_smiley_10

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.