Noaptea Literaturii Europene la BucureștiAfise_Tavares_700x1000-01-Preview

Literatură din 14 țări europene în lecturi și spectacole

Noaptea Literaturii Europene este o sărbătoare a lecturii, a poveștilor care călătoresc și cu ajutorul cărora călătorim.

Pentru data de 9 octombrie, între orele 19.00 și 24.00, rețeaua de institute culturale EUNIC din București pregătește cea de-a patra ediție a Nopții Literaturii Europene în două spații spectaculoase: Institutul Astronomic al Academiei Române și Muzeul Național Tehnic „Prof. ing. Dimitrie Leonida”.

Fragmente de literatură contemporană de ficțiune, teatru, cronică, studii vor putea fi ascultate în lectura actorilor, scriitorilor, muzicienilor, profesorilor și jurnaliștilor invitați.

Un adevărat Ceremonial nocturn, după cum este și titlul propus de Valonia-Bruxelles, maestru de ceremonii Gilda Comârzan, va fi la Institutul Astronomic, unde, dacă este senin, vom fi împreună cu Laboratorul de teatru din București sub Clar de stele german, auzind de la Florin Busuioc și despre ce e În capul italienilor,  cum se poate rescrie povestea lui Pinocchio în franceză, din ce e făcută o Casă de zi, casă de noapte poloneză – Voicu(l) Rădescu trebuie să știe, numărând Cele șapte biserici din Cehia pe ritmul duo-ului euă locuri pline de personalitate.

Programul complet și detalii vor fi disponibile pe pagina www.facebook.com/NoapteaLiteraturiiEuropene și pe site-urile organizatorilor.

Noaptea Literaturii Europene este un eveniment EUNIC Bucuresti, co-organizat în anul 2015 de Institutul Cultural Român, Centrul Ceh, Institutul Polonez din București, Institutul Goethe, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București, Institutul Francez, British Council, Institutul Cervantes, Forumul Cultural Austriac, Delegația Valonia-Bruxelles, Institutul Italian de Cultură „Vito Grasso”, Fundația Culturală Greacă, Centrul Cultural Turc „Yunus Emre“ și Ambasada Portugaliei/Institutul Camões.

Parteneri media: Igloo, Observator Cultural, Metropotam, Editura All, România Pozitivă, LiterNet, Modernism.ro.

Editura All

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.