Noile titluri ale Editurii Litera disponibile în Colecţia Carte pentru toţi

Noile titluri ale Editurii Litera disponibile în Colecţia Carte pentru toţi

Noile titluri ale Editurii Litera disponibile în Colecţia Carte pentru toţi
Colectii carti Literaturapetocuri.ro

 Noile titluri ale Editurii Litera disponibile în Colecţia Carte pentru toţi

   Noile titluri ale Editurii Litera disponibile în Colecţia Carte pentru toţi literatură universală.

Să tai în piatră vie de Verghese Abraham

Data apariţiei: 20-09-2019Să tai în piatră vie de Verghese Abraham

   Shiva și Marion, gemeni identici, vin pe lume din relația secretă a unei călugărițe indiene cu un chirurg englez, într-un spital al unei misiuni din Etiopia.

   Uniți la nivelul capului, cei doi sunt separați în ultimul moment. Rămași orfani de mamă în ziua în care se nasc și părăsiți de tată în aceeași zi, cei doi copii împărtășesc o legătură supranaturală și aceeași pasiune pentru medicină și se maturizează pe fondul tulburărilor politice care zguduie Etiopia în anii 1960–1970.

   Dragostea pentru Genet, fiica doicii lor, și implicarea acesteia în lupta pentru eliberarea Eritreei îi despart în cele din urmă, iar Marion, proaspăt absolvent al școlii de medicină, este nevoit să fugă în America. Destinul, prin intermediul aceleiași Genet, îi readuce împreună pe cei doi frați în împrejurări dramatice, care refac într-un mod special legătura cu tatăl dispărut.

  Saga gemenilor Shiva și Marion Stone traversează continente și generații, desfășurându-se în Africa și în America de-a lungul a cinci decenii, și conturează o poveste despre dragoste și trădare, despre compasiune și vindecare, despre exil și apartenență.

Mai mult decât o saga de familie, o încântătoare odă închinată profesiei de medic. Entertainment Weekly

Un roman puternic și emoționant, despre abandon, trădare și dragoste: vindecătoare, dar și distructivă. San Francisco Magazine

Gestapo. Istoria poliției secrete a lui Hitler de Rupert Butler

Data apariţiei: 19-09-2019Gestapo. Istoria poliției secrete a lui Hitler Rupert Butler

   De la crearea sa în 1933, și până la moartea lui Hitler din 1945, Gestapo (Geheime Staatspolizei), poliția secretă a celui de-al Treilea Reich, a terorizat sute de mii de oameni din teritoriile ocupate de naziști.

   Securitatea internă a Reichului era menținută de un aparat polițienesc tentacular, pentru care lucrau în jur de 20 000 de oameni, sub conducerea malefică a lui Heinrich Himmler, birocratul cu ochelari rotunzi și veleități de călău.

  Bazată pe documente de arhivă și pe declarații ale martorilor, cartea de față oferă o viziune cuprinzătoare asupra evenimentelor, de la înființarea Gestapoului și până în momentul procesului de la Nürnberg.

  Pe lângă sursele documentare de primă mână, volumul conține 120 de fotografii ce întregesc demersul autorului de a prezenta o istorie a temutei organizații având sediul pe Prinz-Albrecht-Strasse nr. 8.

  Rupert Butler este scriitor și jurnalist britanic specializat în istoria național-socialismului din Germania și din Europa. Dintre numeroasele sale cărți amintim: Gestapo. The Truth Behind the Evil Legend, The Black Angels. A History of the Waffen SS și The Curse of the Death’s Head.

Un spion de miliarde de E. David Hoffman

Data apariţiei: 17-10-2019Un spion de miliarde de E. David Hoffman

Autor câştigător al Premiului Pulitzer pentru nonficţiune.

   La apogeul Războiului Rece, în cel mai periculos moment în care te-ai fi putut afla în Uniunea Sovietică, într-o seară, în timp ce șeful stației CIA la Moscova își umplea rezervorul cu benzină, un străin s-a apropiat de el și i-a lăsat un bilet în mașină.

   Temându-se de o capcană a KGB, americanul a ignorat această mișcare de deschidere. Dar bărbatul se hotărâse. Tentativele sale de a stabili contacte cu CIA aveau să fie refuzate de patru ori, înainte de a le face cadou un plic al cărui conținut avea să șocheze serviciile secrete americane.

   În anii care au urmat, bărbatul cu pricina, Adolf Tolkacev, va deveni unul dintre cei mai valoroși spioni ai SUA. Dar aceste activități ridicau problema unor amenințări personale de proporții la adresa lui Tolkacev și a supervizorilor săi americani.

  Aceștia aveau întâlniri clandestine în parcuri și la colțuri de stradă și foloseau camere spion, butaforie și coduri secrete, ascunzându-se de mereu prezentul KGB chiar sub nasul acestuia – până ce un act șocant de trădare le-a pus tuturor viața în pericol.

   Folosind documentele CIA anterior clasificate și interviuri cu participanți, Un spion de miliarde este un exemplu magistral de reportaj și o cutremurătoare poveste adevărată despre ultimii ani ai Războiului Rece.

Băieții străzii de Paolo Pier Pasolini

Data apariţiei: 29-08-2019Băieții străzii de Paolo Pier Pasolini

  Cu acţiunea plasată în Roma, în anii de după al Doilea Război Mondial, Roma cartierelor mărginaşe aflate în sărăcie şi lipsuri, Băieţii străzii spune povestea unui grup de copii, deveniţi adolescenţi, de la periferia societăţii.

  Trăind de pe o zi pe alta, Creţu, Caşu, Guriţă, Chioru, Alduccio şi prietenii lor duc o existenţă precară, având slujbe de ocazie, săvârşind furtişaguri mărunte şi prostituându-se.

   Personajele lui Pasolini străbat un itinerar picaresc, alcătuit din evenimente comice, tragice, groteşti. Avându-şi rădăcinile în mişcarea neorealistă din anii ’50, Băieţii străzii este un omagiu plin de nostalgie şi de afecţiune adus unei întregi clase sociale aflate în pericol de a fi uitată.

   Cenzurat, criticat de specialişti şi blamat de publicul larg la apariţia sa, romanul lui Pasolini a fost, în cele din urmă, recunoscut universal drept o capodoperă a literaturii mondiale datorită forţei şi vitalităţii sale incontestabile.

Siajul morții de  Erik Larson

Data apariţiei: 22-08-2019

Siajul morții de  Erik Larson

   Pe 1 mai 1915, când Primul Război Mondial intra în cea de a zecea sa lună, un transoceanic de linie luxos, la fel de bogat decorat ca un conac englezesc de țară, pleca din New York cu destinația Liverpool, având la bord un număr record de copii.

   În rândurile pasagerilor domnea o surprinzătoare stare de bună dispoziție, deși Germania declarase că apele din jurul Marii Britanii constituiau o zonă de război.

   Lusitania era unul dintre marile transatlantice ale epocii, cel mai rapid vapor de linie aflat în serviciu, iar căpitanul ei, William Thomas Turner, avea o încredere de nestrămutat în regulile stricte ale războiului purtat de gentlemani, care feriseră, vreme de un secol, vasele civile de orice atac.

   Este o poveste pe care mulți dintre noi cred că o cunosc, fără a o ști cu adevărat, iar Erik Larson ne-o readuce în atenţie plină de suspans, schimbând rolurile între vânător și vânat, în timp ce descrie un tablou mai general al Americii la apogeul Erei Progresului.

   Plină de strălucire și de emoție, Siajul morții aduce la viață o distribuție de personaje evocatoare, printre care se numără și președintele Woodrow Wilson, un om sufocat de suferință și îngrozit de perspectiva unui război mondial.

  Siajul morții surprinde drama pură și puterea emoțională a unui dezastru ale cărui detalii intime și înțeles real riscau să rămână pierdute în negurile istoriei.

Suntem muritori de Atul Gawande

Data apariţiei: 16-08-2019Suntem muritori de Atul Gawande

Ce înseamnă să mori cu demnitate?

   Medicina modernă poate că găsește moduri din ce în ce mai eficiente de a lupta cu bătrânețea și cu moartea,dar, în cele din urmă, cu toții suntem muritori.

  Întrebarea pe care o pune autorul este ce poate face medicina pentru a îmbunătăți nu doar viața, ci și sfârșitul acesteia.

   Pentru că, prea adesea, oamenii își trăiesc bătrânețea în scaune cu rotile, în aziluri în care sunt tratați ca niște copii, sau mor din cauza unor boli grave, chinuiți de medici care nu vor să recunoască faptul că au fost învinși și care insistă să încerce pe pacient cele mai revoluționare tratamente, în ciuda suferințelor inimaginabile prin care acesta trebuie să treacă inutil.

   Atul Gawande argumentează că ultimele săptămâni sau luni din viața unui om pot fi trăite cu demnitate, alături de cei dragi și în mediul care l-a făcut fericit. Pentru că, de fapt, scopul principal nu ar trebui să fie o moarte bună, ci o viață bună – până la sfârșitul ei.

A 6-a extincție de Elizabeth Kolberth

Data apariţiei: 16-08-2019A 6-a extincție de Elizabeth Kolberth

   În ultimele 500 de milioane de ani, au existat cinci extincţii în masă, când diversitatea vieții pe Pământ a scăzut brusc și în mod dramatic.

   Oamenii de știință din toată lumea monitorizează în prezent cea de a șasea extincție, despre care s-a spus că va fi cea mai devastatoare de la impactul asteroidului care a dus la dispariția dinozaurilor. De data aceasta, cataclismul suntem noi.

   Într-un stil care este, în același timp, sincer, amuzant și plin de informații, Elizabeth Kolbert ne explică de ce și cum au alterat oamenii viața pe planetă Pământ, într-un mod în care nu a mai făcut-o nici o altă specie.

   Elizabeth Kolbert este jurnalistă și scriitoare americană, profesoară la Williams College. Este un observator atent și un comentator cu experiență al problemelor de mediu pentru revista The New Yorker. A primit Premiul Pulitzer pentru Nonfictiune în 2015, pentru cartea A șasea extincție: O istorie nenaturală a Pământului.

Anna Karenina de Lev Tolstoi

Data apariţiei: 16-08-2019

Anna Karenina de Lev Tolstoi

  Considerat de William Faulkner cel mai bun roman al tuturor timpurilor, Anna Karenina este povestea a două cupluri din aristocrația rusă care întruchipează pentru Tolstoi două ipostaze diferite ale vieții amoroase și de familie.

   Fermecătoarea Anna Karenina, măritată de tânără cu un bărbat rigid și rațional, descoperă iubirea carnală, pătimașă alături de chipeșul ofițer Aleksei Vronski, pentru care acceptă în cele din urmă să‑și părăsească soțul și copilul. Spre deosebire de Anna și de amantul ei, uniți printr -o pasiune aproape fatală,Kitty Șcerbațkaia și Konstantin Levin trăiesc o poveste de iubire idilică.

  După un început dureros – Kitty a fost respinsă de Vronski în favoarea Annei după ce ea însăși refuzase cererea în căsătorie a lui Levin –, cei doi se regăsesc, învingându‑și fiecare mândria rănită. Cu măiestria sa psihologică și stilistică neegalată, Tolstoi construiește întregul roman pe contrastul dintre aceste două concepții de viață și pe modul în care ele se inserează în țesătura morală a societății ruse din a doua jumătate a secolului al XIX -lea.

Idiotul de FM Dostoievski

Data apariţiei: 16-08-2019Idiotul de FM Dostoievski

  Întors la Sankt-Petersburg după un tratament de patru ani la un sanatoriu din Elveția, prințul Lev Nikolaevici Mîșkin este luat în râs de înalta societate a orașului, care îl consideră sărac cu duhul.

  Mîșkin este mereu sincer, atitudinea lui fiind luată de majoritatea oamenilor drept prostie. În candoarea lui, Mîșkin se simte atras de două femei de condiții foarte diferite: Aglaia Ivanovna, femeia cinstită, de familie bună, de care e îndrăgostit, și Nastasia Filippovna, femeia compromisă, de care prințul se simte legat prin compasiunea pe care i-o inspiră.

  Roman în care umanității personajului principal îi este opusă violența unei societăți lipsite de toleranță, Idiotul este una dintre cele mai remarcabile scrieri ale lui Dostoievski și o capodoperă a literaturii universale.

Un cuib de nobili. Rudin de I.S. Turgheniev

Data apariţiei: 16-08-2019

Noile titluri ale Editurii Litera Un cuib de nobili. Rudin de I.S. Turgheniev

   Deziluzionat după un mariaj eșuat, Lavrețki, eroul romanului Un cuib de nobili, se întoarce din peregrinările prin Europa la moșia sa, doar ca să aibă surpriza de a se îndrăgosti din nou de o tânără care nu este altcineva decât fiica verișoarei sale.

  Rudin, personajul principal din romanul omonim al lui Turgheniev, este un intelectual idealist, bun orator, care încearcă fără succes să depășească discuțiile filosofice inutile și să realizeze ceva concret, util societății.

  Scriitor plin de sensibilitate și romantism, Turgheniev a fost, de asemenea, preocupat de ideile progresiste ale vremii sale, influențând, prin opera lui, nu doar literatura rusă, ci și pe cea universală.

  Turgheniev este cel mai occidental dintre scriitorii ruşi. E poate singurul scriitor rus cu adevărat european. Un analist lucid şi ascuţit, dar în acelaşi timp unul din cei mai mari poeţi lirici. El învăluie totul, scene şi personagii, într-o pătrunzătoare atmosferă de sentimente, răspândind astfel un puternic suflu de viaţă şi de poezie în paginile romanelor saleGarabet Ibrăileanu

Pe aripile vântului de Margaret Mitchell

Data apariţiei: 16-08-2019

Noile titluri ale Editurii Litera Pe aripile vântului de Margaret Mitchell

  Cu acțiunea plasată pe fundalul dramatic al Războiului Civil american și al Reconstrucției, Pe aripile vântului, magnificul roman istoric al lui Margaret Mitchell, este o poveste de neuitat despre iubire și pierdere, despre o națiune divizată de pasiuni mortale și al cărei destin va fi schimbat pentru totdeauna.

   Însă, mai presus de toate, e povestea frumoasei și lipsitei de scrupule Scarlett O’Hara și a galantului aventurier Rhett Butler, două dintre cele mai celebre personaje din istoria literaturii anglo‑americane de la Romeo și Julieta, eroii lui Shakespeare.

   Pe aripile vântului este un roman pasionant, plin de viață, care le va stărui în minte cititorilor mult timp după ce au întors ultima pagină.

Cel mai bun roman pe care l-a dat Sudul… nedepășit în întreaga istorie a literaturii americane. The Washington Post

PREMIUL PULITZER

NATIONAL BOOK AWARD

PESTE 30 DE MILIOANE DE EXEMPLARE VÂNDUTE

FILM DISTINS CU 8 PREMII OSCAR

Accidentul de Mihail Sebastian

Data apariţiei: 16-08-2019

Accidentul de Mihail Sebastian Noile titluri ale Editurii Litera

   În Accidentul, Nora sare stângaci din tramvai și este ajutată să se ridice de Paul, avocat de succes, însă nefericit sentimental, care o conduce până acasă.

   Tânăra profesoară i se dăruiește spontan, deși devotamentul și răbdarea ei îl lasă multă vreme indiferent pe mizantropul Paul. În cele din urmă, Nora îi propune o excursie la schi, în mijlocul naturii somptuoase de pe Valea Prahovei, cu intenția vădită de a-l vindeca de depresia suferită ca urmare a iubirii pentru pictorița Ann.

  Accidentul, cel mai popular roman al lui Mihail Sebastian, înfăţișează iubirea cu toate meandrele ei și alegerile hotărâtoare în fața cărora sunt puse personajele feminine.

Eileen de Ottessa Moshfegh

Data apariţiei: 16-08-2019Eileen de Ottessa Moshfegh Noile titluri ale Editurii Litera

   Sărbătoarea Crăciunului în New England e un motiv de prea puțină bucurie pentru Eileen Dunlop, o tânără modestă și introvertită, prinsă între slujba de secretară la Moorehead, o închisoare pentru băieți, cu ororile sale cotidiene, și rolul de îngrijitoare a tatălui ei alcoolic, într-o casă mizeră.

   Chinuită de resentimente și de dezgust față de sine, Eileen își petrece zilele mohorâte fantazând să scape din micul orășel de provincie în care se simte captivă. Nopțile și weekendurile le dedică unor furturi mărunte din magazine, urmăririi unui gardian pe nume Randy, pentru care a făcut o mică pasiune perversă, și curățeniei după tatăl ei.

  Când Rebecca Saint John vine în calitate de consilier psihologic la Moorehead, Eileen este fermecată și se dovedește incapabilă să reziste la ceea ce, la început, pare a fi o prietenie miraculoasă.

  Afecțiunea ei față de Rebecca o face însă complice la o infracțiune care îi depășește chiar și cele mai violente fantezii.

   Eileen este un roman remarcabil, întunecat și surprinzător, pe alocuri dezagreabil și uneori hilar. Naratoarea cărții e una dintre cele mai ciudate, mai debusolate și mai jalnice inadaptate pe care le-am întâlnit în ficțiune – și totuși, în felul ei inimitabil, adorabilă. Credeți-mă, n-ați citit niciodată nimic care să se compare cu Eileen. Washington Post

Şi multe altele pe care le puteți descoperi pe www.cartepentrutoti.ro.

Alte Colecţii cărţi

Verifică disponibilitatea colecţiei la chioşcurile de presa sau în librăriile online: , cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Noile titluri ale Editurii Litera disponibile în Colecţia Carte pentru toţi

 

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.